Beharangozó: NBI/B – 7. forduló

A Hepp kupa forduló hétvégéjén csak egy halasztott meccset rendeznek, majd hétközi játéknappal folytatódik a bajnokság.

Piros csoport

Budapesti Honvéd SE (4., 4-1) – Nagykőrösi Sólymok KE (10., 1-4) (vasárnap, 16:00)

Fut a Honvéd szekere, egy szoros nyíregyházi vereség után zsinórban négyet húzott be a patinás fővárosi együttes, míg a Nagykőrösnek idegenben eddig nem volt reális győzelmi esélye (Veszprém, Vasas). Papírforma szerint a mélyebb rotációnak ki kell ütköznie a házigazdák stílusában, agresszív védekezés és abból gyors akciók vezetése, de sosem szabad temetnünk a kétkedőkre már többször rácáfoló Lakosa legénységet, bármikor előhúzhatnak egy bravúros teljesítményt.

BUDAFOK (8., 3-3) – OMNIA Pub & Food Békés (11., 1-5) (kedd, 18:30)

Pécsen nem számított vereségre a Budafok gárdája, ám a PVSK tehetséges kerete éppen ellenük ébredt fel csipkerózsika álmából és eddigi legösszeszedettebb játékával rondított bele Károly Máté együttesének terveibe. A Békés ellen így csak a győzelem lehet elfogadható a rájátszásba igyekvő újoncnak, de a vendégeknek is van min javítaniuk, hármas negatív szériát szeretnének megtörni egy hozzájuk hasonló felállásban (főleg palánk alatt mozgó magasemberek, agilis, rutinos, triplákra is építő mezőnyök) operáló rivális otthonában.

Vasas Akadémia (7., 4-2) – PVSK-Kronosz Kiadó (12., 1-5) (szerda, 16:00)

Országos egyes is lehetne a találkozó, miután a magasabb célokat dédelgető Vasas odahaza még nem botlott az idei kiírásban (Budafok, Nagykőrös), a PVSK pedig súlytalan volt idegenben (27 és 21 pontos vereségek), ám a pécsiek nagy halat fogtak a Budafok két vállra fektetésével legutóbb, ráadásul igencsak biztató játékkal. Ha az akkor látott formájukat át tudják menteni, és a kulcsemberek is hozzá a tőlük elvárt extrákat, akkor lehet némi esélyük, de alapból a Vasasnak hazai pályán kötelező lenne hoznia ezt a derbit. 

MEAFC-Miskolc (9., 3-3) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (1., 6-0) (szerda, 17:30)

Papíron nem lehet gond a Veszprémnek a veretlenség megőrzése, sokkal mélyebb és rutinosabb kerettel bírnak a bakonyiak, ráadásul igencsak jól érvényesítik eddig atletikusságukat is az esélytelenebb ellenfelekkel szemben. A Miskolc viszont odahaza nagyon fel tudja szívni magát, fiatal csapata nem retten meg senkitől, a MAFC-ot is nagy csatára késztették, igaz a bravúr ott elmaradt a végén. Ennek ellenére egy biztos, a Veszprémnek a játék valamely pontján betliznie kell, hogy ebből egy szoros találkozó kerekedjen.

MTK Törökbálint (13., 0-6) – Nagykőrösi Sólymok KE (10., 1-4) (szerda, 19:15)

Ha van csapat, amely megérdemelne már egy győzelmet – nem lebecsülve a Bonyhád erőfeszítéseit -, akkor az az MTK Törökbálint alakulata. A BKG elleni zakót leszámítva átlagban kevesebb, mint hat ponttal bukták el a maradék öt mérkőzésüket, mindegyiknél reális győzelmi esélyeket elszalasztva. A Nagykőrös ellen valószínűleg az első sikerükre készülnek, és bár biztosan lesz egy-két szava ehhez a Sólymoknak is, ha az eddig látott küzdést hozzák Bihariék, akkor megtörhet a nyeretlenségi sorozatuk.

Nyíregyháza Blue Sharks (6., 4-2) – Knipl Kft. Bonyhádi KSE (14., 0-6) (csütörtök, 17:00)

Szépen fejlődik a Nyíregyháza játéka, elől-hátul formálódik az idén is négybe igyekvő együttes, hazai környezetben a Bonyhád nem is jelenthet akadályt a számukra. Mutatott azért bizakodásra okot adó jeleket a tolnai együttes a korábbi fordulókban – a Vasast majdnem el is kapták odahaza -, de egyelőre nem látszik, hogy stabilan tudják is a szebbik arcukat mutatni, addig pedig nem számítanak esélyesnek egy éremre pályázó gárda vendégeként.

MAFC (3., 5-1) – Budapesti Honvéd SE (4., 4-1) (csütörtök, 17:30)

Visszahoz-e valamit régi fényéből a nagy múltú fővárosi rangadó? Bár a Veszprém belerondított a MAFC makulátlan (hazai) mérlegébe, az oroszlányi bravúrral helyre is állították azon melegében a ”renoméjukat”. A Honvéd kiegyensúlyozottabbnak tűnik, mint az előző években, eddig szállítják is a papíron begyűjthető győzelmeket, de most jön számukra a bajnokság legnehezebb időszaka a négy bajnokesélyes gárda (MAFC, BKG, Veszprém, OSE) ellen. A Gabányiban nehéz megingatni a MAFC csapatát, az idén hátul is jól záró Hencsey legénység nagyon meg tud indulni hazai pályán, ha ezekre a rohamokra jól reagál a Honvéd, akkor újra felcsillanhat a legendás rangadók atmoszférája.

BKG-Príma SE (5., 4-2) – OSE Lions (2., 5-1) (csütörtök, 18:00)

Végre odahaza is letesztelheti magát egy rivális éremesélyes gárda ellen a BKG együttese, saját pályáján ugyanis továbbra is tart veretlenségi szériája a Zöld csoport tavalyi bajnokának. Egy extrán motivált OSE érkezik Szigetszentmiklósra, legutóbb ugyanis a MAFC kellemetlen vendégnek bizonyult az oroszlányiak híres katlanjában, így valahol mindenképp vissza kell hozniuk azt az elveszített rangadót. A mezőny második legjobban védekező együttese (OSE) látogat a legjobban összeszokott gárdához (BKG), írhatnánk az OSE előnyének a több variációs lehetőséget és a jobb szerkezetet, de a házigazdák nagy tempójú kosárlabdáját saját csarnokukban nem szabad lebecsülnünk.

 

Zöld csoport

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (12., 1-5) – Alba Fehérvár (2., 5-1) (szerda, 18:00)

Odahaza sosem szabad leírni a Tiszaújvárost, de idén nagyon nehezen indul a borsodiak szezonja, nem is tudtak mindig teljes kerettel kiállni és a játékuk is többször akadozott. A Fehérvár sokkal stabilabban hozza a meccseit, egyértelműen számolni kell velük az éremesélyesek között is akár, most is reális, hogy elhozzák a két pontot a Tiszaújváros otthonából.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (7., 3-3) – Concordia Motax KC Pápa (6., 3-3) (szerda, 19:00)

A csoport rangadójának néz ki, nem csak az azonos mérleg miatt, hanem, mert mindkét együttes könnyedén feljebb is végezhet majd a tabellán, legalábbis az eddig látottak alapján. A Pápa teljesítménye azonban meggyőzőbb idáig, az eredményeket vizsgálva mindenképp kiegyensúlyozottabb, nem futottak bele nagy arányú vereségekbe, míg ugyanez a kisalföldiekről nem mondható el (Baja, Salgótarján). Hazai pályán azonban mindenkire veszélyesek Gállék, Cookot kell elsősorban semlegesíteniük, ha ez sikerül, akkor otthon tarthatják a két pontot.

Óbudai Kaszások (3., 4-1) – DEAC U23 (13., 0-5) (csütörtök, 17:00)

Bár kedvező a Kaszások sorsolása (hatodik meccsükből ez lesz a negyedik odahaza), a játékuk is szépen formálódott fordulóról fordulóra, ami a győzelmek számában sem maradt el. Jó eséllyel zsinórban ötödik sikerüket is begyűjthetik a DEAC ellen, amely ugyan nem szalad bele nagy pofonokba, de a meccseket nem tudja lezárni. Korai még leírni a debrecenieket, legtöbbször alacsony szerkezetben futnak neki a mérkőzéseknek, ha ebben változás történik, akkor elkezdhetnek feljebb lépdelni a tabellán.

Vásárhelyi Kosársuli (4., 4-2) – Újpest-MT (10., 2-3) (csütörtök, 18:30)

Zsinórban hatodik idegenbeli fellépésére készül az Újpest együttese, de a nehezített pálya ellenére is összekapta magát a fővárosi gárda, és főleg a legutóbbi, bajai bravúrt követően már komolyabban is számolnunk kell velük. A bácskai játékkal Vásárhelyen sem lesznek esélytelenek, hiába nem ingatta még meg senki a csongrádiakat a Hódtói csarnokban, a rutinos Újpest képes lehet megtréfálni Vas Petiéket.

EKE Eger KOK (5., 3-2) – KTE-Duna Aszfalt (8., 2-3) (csütörtök, 19:00)

A rutin hiányát lelkesedéssel pótolhatja a Kecskemét gárdája, bár annyira nem kell őket leírni az egri vendégszereplés előtt, már eddig is bizonyították, hogy a rájátszás környékére könnyedén odaérhetnek Váradi Kornél fiai. Ha jönnek azonban a hevesi triplák, akkor kevesebb izgalomra számíthatunk, az Újpestnek és a Salgótarjánnak sem adott sok esélyt odahaza Váczi Péter együttese.

Fotó:  Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia facebook oldala

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus