Beharangozó: NBI/B – 9. forduló

Miskolcra látogat a veretlen OSE a forduló rangadóján, de a TF-Győr és a Békés-PVSK összecsapás is izgalmasnak ígérkezik. A Zöld csoportban a három bajnokesélyesből kettő (Budafok, Salgótarján) idegenben lép pályára, míg a BKG odahaza fogadja a Sopront.

Piros csoport

Tehetséges Fiatalok Basketball Players (7., 4-4) – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (8., 4-4) (csütörtök, 19:00)

Az idegenben még nyeretlen Győr látogat a második legkevesebb pontot kapó TF-hez a csoport nyitómeccsén. 12 pontnál szorosabb meccset még nem tudtak játszani távol az otthonuktól Nárai Bencéék, míg a fővárosiak csak a rendíthetetlenül menetelő Veszprémtől kaptak ki szoros csatában saját pályájukon, a Vasast és a Vásárhely gárdáját könnyedén intézték el. Mostanra bebizonyosodott, hogy a szűk rotációval is elbírja a riválisok elleni derbiket a TF, a fiatalok is kezdenek markáns teljesítményekkel előrukkolni a rutinos Beák-Szobi páros mellé, ha ez a felállás most is működik, akkor hozhatja a két pontot a Mehmedovics legénység.

MTK Törökbálint (9., 3-4) – Knipl Kft. Bonyhádi KSE (6., 4-4) (péntek, 17:00)

Tömösváry combsérüléssel kidőlt legalább egy hónapra a bonyhádi csapatból, két legjobb játékosuk elvesztése után (Faragó abbahagyta az aktív játékot) pedig nem várnak könnyű hetek a szezon előtt a mezőny első felébe várt tolnai alakulatra. A Törökbálintnak jól is jöhet riválisa átmeneti gyengülése, utolsó négy meccséből ugyanis hármat elbukott Simon Nándor alakulata, hiába a viszonylag jó szezonkezdet, most hazai pályán javítania kell az elmúlt évek rendszeres felsőházi rájátszás résztvevőjének. Centerposzton erősebb a házigazdák kerete, mélyebb rotációval is dolgozhatnak, ha ezt a pályán is érvényesíteni tudják, akkor újra visszatérhetnek a győzelmi ösvényre.

MEAFC (3., 5-3) – OSE Lions (1., 8-0) (péntek, 17:30)

Eddigi legnehezebb idegenbeli fellépésére készül a csoport egyetlen veretlen együttese, az OSE esélyeit növelheti azonban, ha a Veszprémben sérülést szenvedő Galló nem áll a borsodiak rendelkezésére. A mezőnyemberek így is kompenzálhatják a belső posztokon erősebb névsort felsorakoztató oroszlányi fórt, a bakonyiak ellen ez működött is, de nekik nem volt a hátvédsorukban annyi minőségi csere, mint a listavezetőnek (Kiss, Madár, Illés). Hazai pályán ennek ellenére nem szabad lebecsülni a miskolciakat, könnyedén még senki ellen nem kapituláltak az egyetemi körcsarnokban, és az elmúlt hetekben sokkal kiegyensúlyozottabb a teljesítményük is, a rangadó és a remek hangulat mindenesetre garantált lesz péntek este.

Calle Pubfood Békés (10., 3-5) – PVSK-Kronosz Kiadó (5., 4-3) (vasárnap, 15:00)

A Piros csoportban egyedüli U23-as csapatként vitézkedő pécsiek eddig minden várakozást felülmúlnak, ha most kezdődne a rájátszás, akkor bizony a PVSK ifjú tehetségei előkelő pozícióból szoríthatnának ki nagyobb célokat dédelgető együtteseket. A Békésnek is fel kell kötni azt a bizonyos nadrágot, a teljes keret adott lehet ugyanis vendég oldalon a vasárnapi mérkőzésre. Főleg belül kellene megdolgoztatniuk a baranyai fiatalokat, Koma mellett Gruda is mutatott már életjelet magáról a legutóbbi fellépés alkalmával, amellett, hogy Kertészék 40 perces csatára készülhetnek a mezőnyposztokon.

Vasas Akadémia (12., 2-6) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (2., 7-1) (vasárnap, 16:00)

Jól sikerült az új pasaréti vezetőedző bemutatkozása az NB1-ben, hazai pályán minden adott is lehet a jó folytatáshoz, ám a rutinosabb Veszprém ellen extra csapatmunkára lenne szüksége a fővárosi gárdának a bravúr eléréséhez. Minden poszton erősebb a bakonyi alakulat, nemrég a fiatal játékos helyét betöltendő igazolták a Rátgéber Akadémiától Bodó Balázst, vele teljes lehet a rotációjuk, csak egy rosszabb veszprémi dobóformában bízhat a vendéglátó együttes.

 

Zöld csoport

Motax-Pápai KC (9., 3-5) – SMAFC (4., 5-2) (péntek, 18:00)

Javítania kell otthoni mérlegén a Pápának, a szezon végén az utolsó, nem U23-as gárda búcsúzik a másodosztálytól, jelenleg ez a több sebből vérző Eger gárdája, de rögtön utána a Veszprém megyei alakulat következik. A SMAFC viszont elég stabilnak tűnik idén, a budafoki vereség és a szűkös bajai fiaskó is a vállalható kategóriába tartoznak, Pápán pedig egyértelműen győzelmi esélyekkel léphetnek pályára, megvan a megfelelő keretük, rutinjuk és összeszokottságuk, hogy elhozzák a két pontot Kálmánék elől.

Falco KC Szombathely U23 (10., 2-6) – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (5., 5-3) (péntek, 19:30)

Csalóka a szombathelyiek helyezése, ennél jóval többre hivatott a fiatal vasi alakulat, de nekik értelemszerűen a tapasztalatszerzés a céljuk ebben a bajnokságban. A Tiszaújváros ellenben szeretne az élbolyhoz tapadni, a feljutásra ugyan egyelőre nem esélyes a gárda, de a minél jobb szereplés megalapozhatja a jövőbeni jobb eredményeket. Jobban kell a győzelem a vendégeknek, Jackson előreláthatólag ezúttal is hozni fogja a számait, ha a többiek is hozzáteszik a magukét, akkor tovább javíthatja amúgy sem szerény, 3-1-es idegenbeli mérlegét a Tiszaújváros.

Óbudai Kaszások (8., 3-5) – Salgótarjáni KSE (3., 7-1) (szombat, 18:00)

Az egyik bajnokesélyest (Budafok) már megszorongatta hazai környezetben a Kaszások együttese, hasonló bravúrra készül a másik feljutásra pályázó nógrádi gárda ellen is Nagy Bálint legénysége. Játékerőben, rutinban egyértelműen a vendégek felé billen a mérleg, a Falco elleni hazaian már a sokat hiányolt összhang is kezdett megmutatkozni Surmannéknál, ha ebből tovább tudnak építkezni, akkor nehéz percek várnak az óbudaiakra.

EKE Eger KOK (13., 1-7) – Alba Fehérvár (14., 0-8) (vasárnap, 17:00)

Tovább zárkózhat a már fentebb említett Pápára az Eger együttese, az eredmények és a mutatott játék alapján úgy tűnik lassan rendezi sorait a hevesi alakulat, a nyeretlen Fehérvár ellen kötelező számukra a győzelem, ha komolyan el akarják kerülni a kiesés veszélyét. A fejlődés a vendégeknél is tapasztaltható már, egyelőre eredmények formájában nem látszik még, de ha a megszokott támadójátékuk működik idegenben is, akkor okozhatnak meglepetést Egerben.

Bajai Bácska FKE (6., 5-3) – Ford Ivanics-Budafok (1., 8-0) (vasárnap, 18:00)

Pongó Martin otthagyta az élvonalbeli Kecskemét gárdáját és közleménye szerint a bajai csapatban folytathatja kosaras karrierjét a civil élet mellett. A korábbi válogatott kerettag óriási erősítés lenne a bácskaiaknak, kérdés azonban, hogy mikor láthatjuk őt a pályán is, ha már vasárnap mezt ölt, akkor bizony ki-ki harc lehet a veretlen éllovas látogatásából. Nélküle sem kell félteni a bajai keretet, a Mándity-Délity-Ágfalvi-Nagy-Kovács-Vukicevic tengely eddig is szállította a győzelmeket, de Pongóval a fedélzeten talán kiegyensúlyozottabbá válhat a játékuk.

BKG-Príma SE (2., 8-0) – Sopron KC-Sportiskola (7., 4-3) (vasárnap, 18:00)

Benne van a soproni csapatban, hogy borítja a papírformát ebben a csoportban, a fiatalok egyáltalán nincsenek megilletődve a másodosztály mezőnyében, de rutinban híján lesznek a veretlen éllovas BKG otthonában. Nem lesz könnyű dolga Nagy Ágoston legénységének, de ha fizikai fölényét tudja érvényesíteni a palánkok környékén, illetve a kinti dobások most is sülni fognak, akkor meglehet az újabb győzelem az újonc neve mellett.

 

Fotó: meafc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus