Beharangozó: NBI/B – Rájátszás 6.

Oroszlányban kell egyenlítenie a MAFC-nak, különben az OSE csatlakozik a Veszprémhez a bajnoki döntőben, de a Zöld csoportban is meglesz a két feljutó szombatig.

Piros csoport

Elődöntő

OSE Lions – MAFC (szerda, 19:00)

Idegenben már visszavágott a MAFC-nak az OSE, most hazai pályán a sor, ami ha sikerül, egyszersmind a döntőbe jutást is jelentené Mohácsiéknak. Nagyot hajráztak az előző összecsapáson, de kellettek a fővárosiak is a pályaelőny elcsípéséhez, 15 pontos fórt nem fognak még egyszer kiengedni a kezük közül, ezt biztosra vehetjük, mint ahogy azt is, hogy Oroszlányban nem fognak ekkora előnyben játszani egy percig sem. Mert, hogy odahaza Kiss Kornélék is kiegyensúlyozottabbak fanatikus szurkolótáboruk előtt, igaz, az alapszakaszban kétszer is botlottak, az egyiket épp a MAFC-al szemben. A vendégeknél kérdéses lehet Washington játéka, aki az első meccs hosszabbításában sérült meg, és ugyan visszatért a pályára, sőt előreláthatólag ott lesz a társakkal szerda este, de nem biztos, hogy 100 %-os formában várja a fővárosiak motorja a sorsdöntő derbit.

Harmadik mérkőzés (ha szükséges): szombat, 17:30 – Gabányi

A párharc állása: 1-0 az OSE-nek.

 

Keresztjáték az 5-8. helyért:

Budapesti Honvéd SE – Vasas Akadémia (péntek, 19:30)

Abszolút nyílt párharc a két budapesti rivális között, az első meccsen főleg a Honvéd futott az eredmény után, hazai pályán várhatóan szeretnék már ők diktálni a mérkőzés ritmusát. Hat pont szinte semmi a mai kosárlabdában, a Honvéd mindkétszer héttel verte a Vasast, ami ugye pont elég lenne péntek este is a továbbjutáshoz.

Az első mérkőzést a Vasas nyerte 82-76 arányban.

BKG-Príma SE – PVSK-Kronosz Kiadó (vasárnap, 19:00)

Nem lebecsülve a rájátszásba nagy hajrával befutó pécsi fiatalokat, de Szigetszentmiklóson gyakorlatilag nulla az esélye egy izgalmas derbinek. Négy vereséget számlál eddig hazai környezetben a BKG (három az alapszakaszban, egy a rájátszásban), de a legnagyobb is ”csak” 13 pontos volt és mindegyiket az elődöntőbe jutott gárdáktól szenvedték el.

Az első mérkőzést a BKG nyerte 76-100 arányban.

 

Keresztjáték a 9-12. helyért:

BUDAFOK – Nagykőrösi Sólymok KE (péntek, 19:30)

Ha a Nagykőrös lemásolja a Békés elleni párharc menetét, akkor két idegenbeli győzelem után egy hazainak kell következnie, ami ezúttal a Budafoknak jelentene továbbjutást. Kissé felforgatott csapattal hozta vissza a párharcot Károly Máté együttese, kérdéses, hogy a mindent eldöntő találkozón kihez nyúl a hazaiak mestere, míg a túloldal felszabadultan kosárlabdázhat, miután a minimális céljukat, a bennmaradást már elérték Mácsaiék.

A párharc állása: 1-1.

 

Zöld csoport

Elődöntők:

Óbudai Kaszások – Bajai Bácska FKE (szerda, 18:00)

Eddig csupán a Vásárhely tudta legyőzni saját pályáján a Kaszásokat, még a Bajának sem jött ez össze (68-60), az odahaza (is) roppant szívós Armaghani legénység kiegyensúlyozott teljesítménye Óbudán még keményebb dió volt a riválisoknak. A Baján tapasztalt második félidei leolvadásra nem is számíthatunk Takács Andráséktól, kiugró perfomansz kellene az idegenben szintén nem túl acélos bácskaiaktól a korai döntőbe jutáshoz, különben hazai környezetben próbálhatják meg kivívni hétvégén a feljutást.

Harmadik mérkőzés (ha szükséges): szombat, 18:00 – Baja

A párharc állása: 1-0 a Baja javára.

Salgótarjáni KSE – Vásárhelyi Kosársuli (szerda, 19:00)

Nem volt sima már az első derbi sem, Salgótarjánban nem is számítunk fáklyás menetre egyik fél számára sem. Az alapszakaszbeli találkozójukból nem indulhatunk ki, akkor az első fordulóban még egy kicsit más összeállítású Ughy legénység hasalt el 15 ponttal saját szurkolói előtt, azóta sokkal kevesebb hullámvölgy jellemzi a gárdát, Vásárhelyen is partiban voltak a győzelemért. A harmadik meccs nem lenne meglepő ebben a párharcban sem, apróságokon fog múlni már a szerdai összecsapás is.

Harmadik mérkőzés (ha szükséges): szombat, 18:30 – Hódmezővásárhely

A párharc állása: 1-0 a Vásárhely javára.

 

Keresztjáték az 5-8. helyért:

Concordia Motax KC Pápa – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 86-66 (25-26, 20-12, 17-10, 24-18)

Részletek később…

Továbbjutott: a Pápa kettős győzelemmel.

Újpest-MT – DEAC U23 (péntek, 17:45)

Várhatóan itt sem fogják lerágni az újpesti szurkolók a körmüket, bár a DEAC tudott nyerni korábban négy ponttal Surmannéknál, a legnagyobb különbséggel távozó együttes, a Tiszaújváros (13 pont) fórja sem lenne elég számukra a lefújáskor. Akár tartalékos felállásban is képesek a debreceniek jó meccset játszani esélyesebb csapatokkal, most is benne van a pakliban, de a párharcot megfordítani csoda lenne.

Az első mérkőzést az Újpest nyerte 64-84 arányban.

 

Rájátszás a 9. helyért:

Alba Fehérvár (11.) – KTE-Duna Aszfalt (12.) (péntek, 19:00)

A két utánpótlás gárda kiejtette előrébb rangsorolt ellenfeleit, reméljük az egymás elleni párharcban is mindenkit bevetnek mindkét oldalon, hogy egy színvonalas, két győzelemig tartó párharcot láthassunk. A Fehérvár és a Kecskemét is hozta egymás ellen a hazai fellépését, ebből a szempontból az Alba előnyösebb helyzetben van, de szépen fejlődtek Váradi Kornél tanítványai is a szezon előrehaladtával, bennük lehet egy idegenbeli siker. 

 

Rájátszás a 11. helyért:

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (9.) – EKE Eger KOK (10.) (szerda, 18:00)

A borsodiak elkezdtek nagyobb szerepeket adni az eddig kevesebbet játszóknak, vélhetően ezúttal is ez fog prioritást élvezni a párharc során, míg az Eger szeretne szépen búcsúzni ettől a nehéz szezontól, melyben sokáig biztos rájátszás résztvevő helyen álltak. Itt is egy-egy lett az alapszakasz mérleg, mindkétszer a vendéglátó együttes győzedelmeskedett, a Tiszaújváros hagyományos erős is hazai pályán, emiatt kicsit feléjük billen a mérleg nyelve.

Második mérkőzés: szombat, 18:00 – Eger

 

Fotó: hunbasket.hu

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus