Beharangozó: NBI/B – Rájátszás 7.

A helyosztókon és ezzel a végső sorrenden kívül már csak a legizgalmasabb kérdés maradt nyitott a másodosztályban: a Veszprém vagy az OSE váltja-e meg A-csoportos tagságát?! A héten még nem kapunk választ erre, de elrajtol a Piros csoport fináléja a bakonyi megyeszékhelyen.

Piros csoport

Döntő

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (1.) – OSE Lions (3.) (péntek, 18:00)

A tavalyi bronzcsata visszavágója idén már a feljutás sorsásról fog dönteni, akkor az OSE egy magabiztos hazai győzelem után Veszprémben zsebelte be a harmadik helyet. Más szelek fújnak azonban az idei kiírásban, a bakonyiak a félelmetes alapszakaszukat követően a rájátszásban is koncentráltak tudtak maradni, és egyelőre veretlenül hozták a párharcaikat, viszont, ami még ennél is fontosabb a pályaelőny birtokában, hogy tavaly május 30. óta nem kaptak ki hazai pályán. Akkor a már említett bronzcsatában kerekedett feléjük éppen az Oroszlány, amely hullámzó szezonnal a háta mögött, ellenben pályahátrányból kiverve az egyik legnagyobb favoritnak tartott MAFC-ot jutott el a feljutás kapujába. Épp az elődöntős teljesítményük miatt lehetnek nagyon veszélyesek Mohácsiék, a Veszprém sem érezheti magát biztonságban, hiába a makulátlan mérleg odahaza, a mostani OSE képes lehet bárhol győzedelmeskedni. Rutinból, sebességből, magasságból, jó dobókból és kőkemény védekezésből egyik oldalon sincs hiány, megjósolhatatlan a párharc kimenetele, de ha a Veszprém továbbra sem inog meg, akkor egy picivel nagyobb sansszal ácsingózhat a bajnoki címre.

 

Rájátszás a 3. helyért:

MAFC (2.) – Nyíregyháza Blue Sharks (4.) (péntek, 17:30)

A két gárda közül vélhetően a MAFC lép csalódottabban pályára a bronzéremért, ők egyértelműen a feljutást célozták meg ezzel a kerettel, míg a Nyíregyházának idén még nem jött el az ideje. Az alapszakasz mérlegük alapján a MAFC-nak hoznia kell ezt a páraharcot, de ne feledjük, az OSE elleninek is úgy futottak neki, hogy egyszer sem kaptak ki előtte tőlük. A Nyíregyháza is bivalyerős, főleg odahaza, simán elmehetnek három meccsig, de ha a fővárosiak nem veszik félvállról a bronzcsatát, akkor jobb eséllyel húzhatják be azt.

Második mérkőzés: vasárnap, 19:00 – Nyíregyháza

 

Rájátszás az 5. helyért:

Budapesti Honvéd SE (6.) – BKG-Príma SE (5.) (szombat, 16:00)

Két rendkívül szoros meccset játszott eddig egymással a két gárda, és bár a Honvéd a fiataljaira támaszkodva mindkétszer kemény falatnak bizonyult, a BKG egyszer sem engedte ki a kezéből a győzelmet. Hasonló izgalmakkal minden pártatlan kosárlabda barát kiegyezne, a Honvéd az előző körben már hozzászokhatott a kuparendszerű lebonyolítás nehézségeihez, míg Nagy Ágoston legénységnek nem kellett annyira megizzadnia a pécsiek ellen. Nagy különbség nehezen elképzelhető az első felvonás alkalmával, annál jobban ismerik egymást a felek, előreláthatólag majd csak a szigetszentmiklósi derbi dönt az ötödik hely sorsáról.

 

Rájátszás a 9. helyért:

BUDAFOK (9.) – MEAFC-Miskolc (11.) (péntek, 18:30)

1-1-re végzett a két fél az alapszakaszban, mindketten odahaza tudtak nyerni, igaz, a budafoki derbin még nem Thornton volt a miskolciak légiósa, az ő jelenléte pedig nagyban befolyásolja a MEAFC játékának a képét. A borsodiak amerikai ászának teljesítménye mellett kulcs lesz az is, hogy a Budafok melyik arcát mutatja hazai pályán, magabiztos produkciók és kellemetlen leolvadások is akadtak náluk az idei kiírásban, így ha utóbbi csúszna be, akkor a rájátszás otthon még nem hibázó MEAFC beelőzheti Károly Máté legénységét.

 

Rájátszás a 11. helyért:

MTK Törökbálint (10.) – Nagykőrösi Sólymok KE (12.) (szerda, 19:30)

Bihari (NBI-től történő) visszavonulása után a fiatalok még nagyobb szerepet kaphatnak az MTK oldalán, míg a Nagykőrösnek már tét nélküli ez a kör is, ők a bennmaradással teljesítették az idei céljukat. Éppen ezért akár két meccs alatt is véget érhet a párharc, kérdéses, hogy milyen kerettel áll fel Lakosa Zsolt együttese, odahaza biztosan megpróbálnak a legerősebb összeállításukban győzelemmel búcsúzni a szezontól, de idegenben már ezt kevésbé vehetjük készpénznek.

Második mérkőzés: szombat, 18:00 – Nagykőrös

 

Rájátszás a 13. helyért:

Knipl Kft. Bonyhádi KSE – OMNIA Pub & Food Békés (csütörtök, 18:30)

Paprikás hangulatú mérkőzéssel indult a párharc Békésen, ahol a tolnaiak 21 pontos vezetést engedtek ki a kezükből az utolsó percekben. Odahaza a visszavágás biztosan fűteni fogja őket, hasonlóan kemény küzdelemre számíthatunk, így jó eséllyel harmadik meccs dönthet az utolsó előtti hely sorsáról.

A párharc állása: 1-0 a Békés javára.

 

Zöld csoport

Döntő:

Bajai Bácska FKE (2.) – Salgótarjáni KSE (4.) (szombat, 18:00)

Döntőnél furcsa leírni, de gyakorlatilag tét nélkül léphet pályára mindkét együttes, a feljutás ugyanis az eldöntők megnyerésével már megvan a Bajának és a Salgótarjánnak is. Persze a csoport bajnoki címe biztosan motiválni fogja őket, de talán egy felszabadultabb párharcot láthatunk már itt. Az alapszakasz során nem bírtak egymással a felek, mindketten odahaza győzedelmeskedtek, így most is nagy esély van egy hasonló forgatókönyvre, de ne feledjük, a feljutást mindkét gárda idegenben vívta ki, ki-ki meccsek várhatóak minden összecsapásnál.

 

Rájátszás a 3. helyért:

Vásárhelyi Kosársuli (1.) – Óbudai Kaszások (3.) (szombat, 18:30)

Akárcsak a Piros csoportban a MAFC, itt is akad egy csalódottabba gárda a bronzcsatában, a Vásárhely egészen biztosan nem így képzelte el az alapszakasz megnyerése után a rájátszást. A hazai veretlenség is odalett az utolsó másodpercben a Salgótarján ellen, egy motivált, fiatal Kaszások keret pedig már az első derbin kellemetlen ellenfél lehet Vas Petiék számára, ha nem elég koncentráltak.

 

Rájátszás az 5. helyért:

Concordia Motax KC Pápa – Újpest-MT (szerda, 17:45)

Három nap alatt el is dől az ötödik hely sorsa, mindkét fél egy magabiztos továbbjutás után várhatja a szezon utolsó párharcát. 2-0 eddig az Újpest javára a mérleg, talán győzni nem fognak még Pápán, de hazai környezetben még az esetleges hátrányt is képesek lehetnek ledolgozni rutinos játékosaik egész sorával.

Második mérkőzés: péntek, 17:45 – Újpest

 

Rájátszás a 9. helyért:

KTE-Duna Aszfalt – Alba Fehérvár (kedd, 19:00)

Eddig nem kegyelmezett senkinek az Alba fiatal gárdája a rájátszásban, háromból hármat hoztak Peresztegi Nagy Ákos tanítványai, és legutóbb Kecskeméten is csak szoros csatában maradtak alul. Váradi Kornél fiai azonban szépen fejlődtek a szezon során, odahaza egyre magabiztosabb teljesítményekkel rukkoltak elő, így nem elképzelhetetlen az egyenlítés, de legkésőbb Fehérváron nagy eséllyel behúzza a párharcot az Alba.

A párharc állása: 1-0 a Fehérvár javára.

Harmadik mérkőzés (ha szükséges): péntek, 19:00 - Székesfehérvár

 

Fotó: veszpremkosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus