Beharangozó: NBI/B – Rájátszás 8.

A héten minden nyitott kérdés eldől a másodosztályban, köztük a legfontosabb is, hogy ki lesz az idei feljutó!? Az OSE odahaza zárhatja le a bajnokságot, de veszprémi siker esetén is döntésre jutnak még szombaton!

Piros csoport

Döntő:

OSE Lions – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (szerda, 19:00)

Ki kell találnia valamit újat a Veszprémnek, különben az OSE hamar dűlőre viszi a feljutás kérdését, bántóan egyoldalú volt ugyanis a döntő első mérkőzése. Az Oroszlány végig tudta vinni a taktikáját, eleve a rájátszásban is nagyon összeszedettnek tűnik a Krasovec legénység, hazai pályán, félelmetes hangulatot varázsoló szurkolóik előtt pedig nehéz lesz kiénekelni a sajtot a szájukból. Javulniuk kell a veszprémi kulcsjátékosoknak, a rutinos magból többen is betliztek az előző derbin, ha viszont a korábban megszokott formájukban tudnak pattogtatni, akkor nem lenne meglepetés a párharc kiegyenlítése sem.

A párharc állása: 1-0 az OSE javára.

Harmadik mérkőzés (ha szükséges): szombat, 18:00 – Veszprém

 

Rájátszás az 5. helyért:

BKG-Príma SE – Budapesti Honvéd SE (vasárnap, 19:00)

25 pont elég lehet a célba éréshez a Honvédnak, főleg annak tükrében, hogy az alapszakaszban is csak a hosszabbításban kapituláltak Puskás Artúr fiai Szigetszentmiklóson, de hozzá kell tennünk, hogy a BKG bármikor képes olyan ritmusváltásra, amivel jókora különbséget képes feltenni a táblára. Kiélezett csata várható, nem lesz izgalommentes még ekkora előny birtokában sem, de ha kellően koncentrált a fővárosi együttes, akkor nem lehet akadály az ötödik hely megszerzése.

Az első mérkőzést a Honvéd nyerte 108-83 arányban.

 

Rájátszás a 7. helyért:

Vasas Akadémia – PVSK-Kronosz Kiadó (szerda, 18:00)

Az előző körben is nagy hátrányt szedett össze a párharc első, hazai meccsén a PVSK, akkor nem is sikerült ledolgozni azt a BKG vendégeként. Most is hasonló forgatókönyv van alakulóban, a Vasas ritkán szalad bele pofonokba saját pályáján, meglepetés lenne még a pécsiek győzelme is, nem, hogy egy fordítás.

Az első mérkőzést a Vasas nyerte 67-89 arányban.

 

Rájátszás a 9. helyért:

MEAFC-Miskolc – BUDAFOK (hétfő, 17:30)

Az előző párharcot is idegenben fordította meg a Budafok Nagykőrösön, viszont most a rájátszásban odahaza még veretlen MEAFC-tól kellene visszavennie a pályaelőnyt. Nagyon fegyelmezett általában saját közönsége előtt a miskolci alakulat, kicsi esélyt látok, hogy pont az utolsó borsodi fellépésükön hibáznának, de az első meccsen is partiban volt a Budafok, most sem elképzelhetetlen egy fordítás.

A párharc állása: 1-0 a MEAFC javára.

Harmadik mérkőzés (ha szükséges): csütörtök, 19:15 - Budafok

 

Zöld csoport

Döntő:

Salgótarjáni KSE – Bajai Bácska FKE (szerda, 18:00)

Szépen lépdelt fölfelé a szezon során a Salgótarján gárdája, és bár abszolút rászolgáltak, a döntőbe jutásuk is sokakat meglepett, sőt, a finálé első összecsapásán majdnem elvették a pályaelőnyt is a Bajától. Könnyen elképzelhető, hogy egyenlítenek odahaza, és ha ez sikerül, a bácskaiak nem mehetnek biztosra a mindent eldöntő derbin sem, résen kell lenniük, mert a tarjániak idén minden kínálkozó alkalomra kíméletlenül lecsapnak.

A párharc állása: 1-0 a Baja javára.

Harmadik mérkőzés (ha szükséges): vasárnap, 18:00 – Baja

 

Rájátszás a 3. helyért:

Óbudai Kaszások – Vásárhelyi Kosársuli (szerda, 18:00)

Itt a lehetőség a visszavágásra, az alapszakaszban ugyanis nem sikerült hazai pályán legyőznie a Vásárhely a Kaszásoknak, most az ”életben maradásért” kellene ezt megtenniük. A fiatal óbudaiak egészen biztosan motiváltak lesznek az utolsó hazai fellépésükön, szoros meccsre számíthatunk, ahol akár egyetlen dobás is eldöntheti az érem sorsát.

A párharc állása: 1-0 a Vásárhely javára.

Harmadik mérkőzés (ha szükséges): péntek, 18:30 – Hódmezővásárhely

 

Rájátszás a 7. helyért:

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – DEAC U23 (csütörtök, 18:00)

Győrben nem várhatunk nagy izgalmakat, 20 pont bőven elegendőnek tűnik hazai környezetben a hetedik hely megszerzéséhez, de biztosan szeretnének jó játékkal és győzelemmel búcsúzni szurkolóiktól a kisalföldiek, amihez remek partner lehet a tehetséges fiatalokból álló DEAC gárdája.

Az első mérkőzést a Győr nyerte 61-81 arányban.

 

Fotó: oselions.hu

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus