Boinitzer Dáviddal erősít a Békés

Az MTK egyik legjobb játékosát, a korábbi korosztályos válogatott Boinitzer Dávidot szerződtette az NB I/B Piros csoportjában versenyző Békés.

A Békési SzSK facebook oldalának közleménye:

Csabák Balázs után a mai bemutatkozó Boinitzer Dávid, aki Az ELITE SE-ben nevelkedett sokszoros korosztályos magyar válogatott, kadet országos bajnoki címet is nyert sportoló. Megkértük őt is, hogy pár sorban mutatkozzon be ő is a Békési közönségnek. A következő információkat szeretné megosztani a Békési Gladiátorok szurkolóval:

Boinitzer Dávid vagyok, Budapesten születtem. Tanulmányaimat Budakeszin kezdtem meg a Széchenyi István Általános iskola tanulójaként, ezt követően pedig budapesti Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban érettségiztem. Középiskolai éveim után felvételt nyertem a Testnevelési Egyetemre, ahol sportszervező alap szakon végeztem 2018. júniusában. Szeptembertől pedig ugyan itt folytatom a sportmenedzseri tanulmányaimat mesterképzésen. Korán, már 10 éves koromban elkezdtem kosárlabdázni. Kiváló edzőkkel dolgozhattam, akik segítették a folyamatos fejlődésemet és utat mutattak a céljaim eléréséhez.

Kedves emlékem rengeteg van, az egyik ilyen a 2011-es kadet országos bajnoki cím megszerzése, ahol a döntő MVP-jének választottak, majd az U16 Eb-n viselhettem először a címeres mezt.
A csapaton belül szerkezettől függően 2-3-4 poszton játszom. Szeretem, hogy gyors, pörgős a játék és bármi megtörténhet. Kedvenc játékosom Kobe Bryant, a jelenleg is aktív játékosok közül pedig Lebron James. Különösen örülök annak, hogy a Los Angeles Lakers-höz igazolt, mert ők a kedvenc csapatom.

Az NB I/B piros csoportja tovább erősödött, vannak kiemelkedően jó játékosállománnyal rendelkező csapatok, akik papíron esélyesebbek a bajnokság megnyerésére, de azt gondolom és bízok benne, hogy az idei évben szép sikerek elérésére leszünk képesek és ezért dolgozunk már most közösen minden nap.

Első benyomásaim szerint Békés egy kis város, ahol meg kell még szokni nagyon nagy nyugalmat és ahol közvetlenek az emberek, viszont minden pár percen belül elérhető távolságra van.

Számomra már most nagyon szimpatikus a közeg. Nagy segítség volt az első napokban, hogy a csapat edzői és a vezetőség is nagyon kedvesen, barátságosan és nyitottan fogadott, igyekszem beváltani a hozzám fűzött elvárásokat és meghálálni a bizalmat.

Sok sikert Dávid! Hajrá Békés!

Fotó - mtkbasket.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus