Egyenlített a Vasas – döntés szombaton

Ezúttal is elmaradt a szoros végjáték, de most ellentétes forgatókönyvvel zárult a fővárosi finálé második felvonása, a Vasas behúzta pályaválasztóként a mérkőzést, így csak szombaton derül fény a feljutó kilétére.

Vasas Akadémia - Tehetséges Fiatalok Basketball Players 69-61 (16-17, 14-17, 17-9, 22-18)

Ahogy az várható volt, más arcát mutatta a Vasas a ”hazai” fellépésén, és a szükséges x-faktor is megvolt a csapatban Boros Márk (27/3 pont, 7 lepattanó, 3 szerzett labda, 4 eladott labda, 4 gólpassz) személyében.

Nem indult azonban jól a pasarétiek számára a mérkőzés, gyors kosárváltások után a Beák (14/9 pont, 3 lepattanó, 3 blokk), Filipovic (14 pont, 16 lepattanó, 5 eladott labda) duó vezetésével lógott meg a TF, majd miután a nyitó negyed végére visszaküzdötte magát a Faragó-legénység, újra robbantott egy 10-2-t a sötét mezes együttes Kerkai (12/6 pont, 4 lepattanó, 3 szerzett labda, 3 eladott labda) és Buzás (13/9 pont, 6 lepattanó) távoli kosaraira építve. Ekkor indult be Boros a túloldalon, az ő eredményessége révén percek alatt újra ott loholt riválisa nyomában a Vasas, a félidő hajrája azonban a TF-é volt, az ekkor még mezőnyből is elfogadhatóan célzó Mehmedovics-tanítványok Beák triplájával szereztek négypontos előnyt a nagyszünetre.

A három személyivel küzdő Filipovic kosara nyitotta a harmadik játékrészt, de ezután a Vasas percei következtek, Boros mellé fellépett Völgyi (4 pont, 5 lepattanó, 3 blokk) is, egy 10-0-s rohammal pedig már náluk volt az előny. Szobi (6 pont, 3 szerzett labda, 6 gólpassz) és Buzás törte meg a bő ötperces gólcsendet a TF oldalán, viszont utóbbi, Filipoviccsal karöltve négy személyi hibával zárta a negyedet, ráadásul Kozma dudaszós triplájával néggyel lépett meg a pasaréti együttes. Kihagyott dobásokkal indult a záró felvonás, majd Andrássy (8/3 pont, 6 lepattanó, 2 blokk) triplája indította el a Vasas újabb nagy futását (8-0), ami után már tíz ponton kívülre távolodtak Moravcsikék (5 pont, 4 lepattanó, 3 szerzett labda, 4 eladott labda, 6 gólpassz). Tartotta is előnyét a ”házigazda”, csak az utolsó percre sikerült bejönniük Buzáséknak hét pontra, de az idő vészesen fogyott, a Vasas pedig kiegyenlítette a párharcot, így szombatra maradt a döntés.

Legjobb dobók:

Vasas: Boros 27/3, Katona 9/3, Andrássy 8/3
TF: Beák 14/9, Filipovic 14, Buzás 13/9, Kerkai 12/6

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

Fotó: facebook.com/tehetsegesfiatalokbp

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus