EnterHód Vásárhelyi Kosársuli - esély a bajnoki címre?

Erősen szubjektív és elfogult írás következik. Nem lenne őszinte, ha mást mondanék. Azért abban bízom, hogy sikerül néhány olyan gondolatot is megfogalmaznom, ami joggal tarthat igényt objektivitásának elismerésére. Régóta nem látott, izgalmakkal teli évnek nézünk elébe a „B” csoportban. A Dunától mind keletre, mind pedig nyugatra erős csapatokkal indult el a szezon. Az előzetes esélylatolgatók keleten a Salgótarjánt, a Debrecent és a „fekete ló” pesti csapatokat, míg nyugaton a Bonyhádot, a Baját és a Pápát tartották favoritnak.

  Elfogadva, hogy a felsorolt csapatok roppant erősek, úgy gondolom, hogy az EnterHód Vásárhelyi Kosársulira is érdemes lesz figyelnünk az idei másodosztályú küzdelmek során. A Keleti csoportban vitézkedő vásárhelyiek eddigi két mérkőzésükből mindkettőt megnyerték. Az első fordulóban a gyengécske szolnoki U23-as csapatot verték rommá, míg a másodikban a Mészárossal, Kunticcsal, Pongó fivérekkel megerősödött Kecskemét volt az áldozat.

A Kosársuli ebben a szezonban rég nem látott magasságokba emelkedhet. Közismert, hogy utoljára 2006-ban vívta ki magának az első osztályban való indulás jogát az alföldi kiscsapat. Az „A” csoportos kalandot követően, a Szedeák árnyékában, időnként a támogatók hiányát is megérezve sikerült újra egy erős középcsapatot építenie a tavalyi évre Dr. Elek Andrásnak és az aktív játékkal felhagyó Utasi Gábornak. Többnyire Vásárhelyről származó, vagy ide erősen kötődő játékosok alkotják a csapat gerincét.

Az előző szezonban éppen lemaradt a felsőházról a szerb állampolgárságú Marinkovic Marcót leigazoló és az elnyűhetetlen Nyilas Istvánt reaktiváló gárda. A fordulatot azonban mégsem ez jelentette, hanem az, hogy nyáron ismét csatlakozott a vásárhelyi alakulathoz a „B” csoport (véleményem szerint) legjobb játékosa, Drahos Gábor. A tavaly a Kaposvárral négybe masírozó „Drahi” képes arra, hogy vezérként összefogja és irányítsa a társaságot. A kritikus pillanatokban szükség is lesz arra, hogy megmutassa rutinját.

Rajta kívül Kecskemétről érkezett a center, Gruda Gergő is. Így sikerült a két leginkább lyukas posztot megerősíteni, nem is akármilyen játékosokkal. Az utánpótlásban szép eredményeket elért Rostás testvérek is visszatértek Sopronból szülővárosukba: velük vált teljessé a csapat.Az alakulófélben lévő sárga-kékek erejét jól mutatja, hogy erősen közepes játékkal is sikerült abszolválniuk az első fordulókat, ráadásul még a kecskeméti fiatalok ellen sem forgott veszélyben a győzelem. A szoros végeredmény ellenére sem (80-75).

Az érkezők mellett szólni kell arról is, hogy az itt maradó, az előző szezonban a pontok nagy részét szállító Vas Péter - Czibere Zoltán páros megértette, hogy az új szerkezetben nem elsődleges feladatuk a pontszerzés. A remek védőjátékos, Mócsai Milán és a csereirányító Vejinovic Sasa tehermentesíthetik az „első sort”.

Ha az edzőknek sikerül megtalálnia a megfelelő rotációt és a csapat kémiájához leginkább illő játékrendszert, akkor igenis közel kerülhet a bajnoki címhez a Kosársuli. Egy kiélezett rájátszásban pedig bármi megtörténhet…  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus