Győzni mennek Szabó Péterék Törökbálintra

Bizakodó az MTK Törökbálint elleni szezonnyitó előtt Szabó Péter, a Vásárhelyi Kosársuli irányítója, aki már második évét kezdi meg a Csongrád megyei alakulat színeiben. A Hódmezővásárhely célja, hogy a legjobb 8 közé kerüljön az idény végén. A játékost egyebek mellett új társairól, valamint az öltözői hangulatról is kérdezte a klub hivatalos honlapja.

A Vásárhelyi Kosársuli interjúja Szabó Péterrel:

- Már a finisben van a felkészülés. Múlt héten is több edzőmeccsük volt. Milyen eredménnyel zárultak, és hogyan látja belülről a csapat teljesítményét?

- A csapat több felkészülési meccsen is részt vett. Nagykőrösi vereségen kívül 4 győzelemmel zártuk a felkészülést. Idén is hasonló stílusban játszunk, hiszen nem vagyunk egy magas csapat, ezért próbálunk minél agresszívabban védekezni, és gyors támadásokat vezetni. Utasi Gábor edzőnk kipróbált több formációt, taktikai elemet, ahogy ilyenkor ezeken a mérkőzéseken lenni szokott.

- Bár nem távoztak sokan a csapattól, de annál többen érkeztek. Mennyire sikerült beilleszkednie az újaknak?

- Nemanja Gajic érkezett magas poszton, bedobó poszton Szarka Dávid, és fiatal poszton pedig Bálint Erik. Illetve több fiatal csatlakozott hozzánk az U20-as csapatból is. Szerintem nem volt baj a beilleszkedéssel, mi pedig segítettünk nekik, és természetesen van egy jó csapatkapitányunk Vas Peti személyében, akire bárki számíthat.

- Ki számíthat jelentős erősítésnek közülük?

- A csapatnak elsősorban magas emberre volt szüksége. Légiósunk, Nemanja személyében meg is találtuk. Palánk alatt ő jelentős erősítést jelent. Dávid jó dobó, veszélyes kintről, reméljük, sokszor megkeseríti majd hármasaival az ellenfelek életét. A fiataljainkban pedig megvan a kellő ambiciózusság és harciasság. Remélem, ezt a mérkőzéseinken is tudják kamatoztatni!

- Mi jelenti a legnagyobb kihívást az új szezonban?

-  A legnagyobb kihívás a csapatnak, hogy jól kezdjük a szezont. Idén az első négy mérkőzésünkből hármat idegenben játszunk, és egy jó kezdés megalapozhatja az egész idényt. 

- Mire számítasz pénteken a fővárosban, mennyire sikerült feltérképezni őket?

- Nyerni megyünk, ez nem kérdés! Hozzájuk is érkeztek új játékosok, és új edzőjük van. Valószínűleg más stílusban fognak játszani, mint az elmúlt években. Próbálunk mindent kiadni magunkból!

- Mi kellhet a győzelemhez?

- Úgy gondolom, az öltözőben jó a hangulat, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy egy csapat sikeressé váljon. Kezd kirajzolódni, kinek mi a feladata a pályán. Az első perctől az utolsóig küzdenünk kell, akkor nem lehet nagy gond!

Forrás - Vásárhelyi Kosársuli
Foto - Kocsis Alíz

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus