Heten is távoztak Óbudáról

Fontos játékosok mentek el. 

Alaposan átalakul az Óbudai Kaszások játékoskerete, a klub pedig egyelőre csak a távozókról számolt be, az érkezők névsora még hátra van. Íme az Óbuda közleménye:

"Vámos László az elmúlt öt szezonból négyet Óbudán töltött és évről évre egyre dominánsabb teljesítményt nyújtott. Mára több kategóriában is klub legjobbjai közé került. 103 mérkőzésen lépett pályára a Kaszások színeiben (ez a 10. legtöbb a felnőtt csapat 2005 óta vizsgált történetében) és 2508 perc alatt (9.), 1350 pontot (5.), 381 lepattanót (10.), 1367 VAL-t (9.) gyűjtött, valamint 226 triplát (3.) és 209 büntetőt (7.) értékesített.

Steve Rosemond – légióstól szokatlan módon – majdnem három évet töltött folyamatosan sárga-feketében. Óriási szerepe volt mind a bronzérem, mind az ezüstérem kiharcolásában. A 98 sikeres hárompontosával (7.), a 164 helyére küldött büntetőjével (10.), a 195 gólpasszával (9.), a 134 szerzett labdájával (9.) és az 1374 VAL-jával (10.) is fellépett egyesületünk egyéni örökranglistájára, pedig egyik szezonja sem volt teljes. 

"Dénes Dániel szintén 2018-ban érkezett hozzánk. Fiatal játékosunk az NB1/B mellett az U20-as bajnokságokban is szerepelt, ahol végig kimagasló számokat hozott. A 2018/2019-es országos döntőn elért 6.hely megszerzésében komoly szerepet vállalt, idén márciusban pedig a „hónap játékosa” címünket is elnyerte.

"Bea Gergely 2019 nyarán igazolt vissza nevelőegyesületébe, a Kaszásokba, ahol lehetőséget kapott arra, hogy bemutatkozhasson az NB1/B-ben. Az elmúlt két idényben összesen 1 mérkőzésről hiányzott, így kereken 50 alkalommal lépett pályára, 8-szor a kezdő csapat tagjaként. Ő volt a feljutó gárda kapitányhelyettese.

"Puszta Dávid tavaly igazolt a Rádl árok utcába. A rutinos hátvéd különösen a rájátszásban volt nélkülözhetetlen, hiszen 15,9 pontjával és 4,4 gólpasszával együttesünk éljátékosa volt. Mint a csapat kapitánya, nem kizárólag a pályán, hanem azon kívül is sokat tett a közösségért, így óriási része volt a feljutás kivívásában.

Varga Dániel szintén 2020-ban érkezett hozzánk, és erőtől duzzadó játékával, valamint a megalkuvást nem tűrő védekezésével egész évben az együttes kulcsemberének bizonyult. Egyetlen szezon is elegendő volt számára, hogy a dupla-duplák tekintetében (11 darabot gyűjtött) az all-time ranglista 7.helyére kerüljön.

Kovács Barnabás később csatlakozott, így decemberben mutatkozhatott be Armaghani Saeed és Takács Máté alakulatában. Bár a szezon végéig komoly áldozatokat hozott azért, hogy a "Kaszás család" tagja lehessen, mégsem ezért jár neki a kalaplengetés elsősorban, hanem azokért a végjátékokban bemutatott clutch megoldásokért, melyekkel többször is győzelemhez segítette csapatunkat."

fotó: Óbudai Kaszások Facebook

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus