Honvéd-MAFC: Horváth Ákost tartanák nyomás alatt Harazinék

Harazin Tamás próbál húzóember lenni a MAFC-nál - a Veszprém ellen néha őt is elvitte a hév, de tudja, hogy a védekezésüknek javulnia kell.

Az első fordulóban Veszprémben veszített kiemelt rangadót az NBI/B Piros csoportjában a MAFC, a második mérkőzés pedig szintén nehéznek ígérkezik a csapat számára: a Budapesti Honvéd vendégei lesznek szombaton 15:30-kor. Mindezzel kapcsolatban Harazin Tamást, a MAFC magasemberét kérdeztük.

Még a Veszprém-meccsről: bőven volt esélyetek a győzelemre, de aztán a végjáték nem sikerült jól. Mi volt a probléma, mi hiányzott a sikerhez?

Igen, ahogy mondod! Megvolt az esélyünk a győzelemre, de sajnos nem tudtuk eldönteni a mérkőzést, amikor sikerült ellépnünk tíz ponttal a veszprémiektől. A sikerhez az utolsó öt percben jobban kellett volna koncentrálnunk, nem hagyni, hogy vérszemet kapjanak a hazai csapat játékosai, kifejezetten Madár Bandira igaz ez. Gratulálok nekik a győzelemhez!

Kívülről nézve a védekezésetek nem működött túl jól, kaptatok 107 pontot, mit gondolsz erről?

Egyértelmű, hogy a 107 kapott pont az borzasztóan sok. Az első tíz percben kaptunk hat hárompontost, amit extra százalékkal dobtak, az utána következő huszonöt percben nagyszerűen megoldottuk a megbeszélteket, viszont az utolsó öt percben sajnos leblokkolt a csapat.

Te személy szerint 16 percet játszottál, faultgondjaid voltak, ki is pontozódtál. Mit gondolsz a saját szerepedről, felelősségedről ebben a csapatban az A csoportos szezonok után?

Nem sikerült jól egyénileg a mérkőzés, de ez nem is bosszantana ennyire, ha sikerült volna nyernünk! Sajnos így alakult. Volt olyan faultom. ami butaság volt, elvitt a hév, viszont az öt faultot nem érzem jogosnak, de hát mint tudjuk, ezzel nem lehet mit tenni... A csapaton belül úgy gondolom, hogy húzóember szerepet szánnak nekem, ennek megpróbálok megfelelni, illetve segíteni a fiatalokat az edzéseken és a mérkőzéseken.

Hogyan látod a csapatot, mennyire vagytok egyben, vagy mennyire álltok szerinted készen akár taktikailag, akár fizikálisan?

Úgy gondolom, hogy a csapat a kémiát nagyon rendben van, csakúgy mint taktikailag, viszont az összeszokottság hiánya még mindig sokszor észrevehető.

Szombaton a Honvéd vendégei lesztek, megint idegenbeli meccs, megint egy jó ellenféllel szemben. A felkészülés során kikaptatok tőlük, de a bajnokságot ők sem kezdték jól - mit tudtok felhasználni abból az ellenük lejátszott edzőmeccsből, illetve a Veszprém elleni bajnokiból? Mire kell odafigyelni, miben kell javulnotok, mi lehet a kulcs?

Így van, volt egy edzőmeccsünk velük a felkészülés során, ahol kikaptunk. Sok következtetést szerintem nem érdemes levonni abból a mérkőzésből, mert nálunk is voltak hiányzók, viszont most náluk lesznek, gondolok itt elsősorban Halász Ákos sajnálatos sérülésére. Természetesen a védekezésnek kell feljavulnia, hogy ha nem is 40 percig, de közel az egész mérkőzésen nyomás alatt tartsuk őket. Kifejezetten Horváth Ákost, aki bármikor képes mérkőzéseket eldönteni!

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus