Jenei Gergőt is leigazolta az Óbudai Kaszások

Az óbudai NB I/B-s gárda további jelentős erősítéseket eszközölt az idényrajt előtt - derült ki a klub által kiadott közleményből.

Az Óbudai Kaszások Kosárlabda Akadémia facebook oldalának közleménye:

BEMUTATJUK AZ ÚJ FELNŐTT JÁTÉKOSAINKAT
3. rész - Magasak

Sorozatunk harmadik részében olyan 4-es és 5-ös poszton bevethető játékosokat mutatunk be, akik ezen nyáron igazoltak az átalakított felnőtt csapatunkba.

Elsőként érkezett Takács András. A 25 esztendős, 201 centis játékos a ZTE neveltje, de felnőttként már a B csoport egyik állandó favoritjának számító Veszprémben játszott. Stábunk már korábban is szerette volna őt megszerezni, de a közös munka itt realizálódott, az Óbudai Kaszásokban.

Meleg Károly Kecskeméten, majd Szegeden szerepelt, ahol az utolsó szezonjában az U20-as csapattal országos bajnoki címet szerzett, valamint hatszor pályára lépett az A csoportban is (ebből egyszer kezdőként). A 203 centis ex-utánpótlás-válogatott fiatalember a játék mellett idén trénerként is kipróbálhatja magát, a junior csapatunk másodedzője lesz.

Szintén újnak számít a csapat megbízott kapitánya, Jenei Gergő. A Békéscsabán, majd Kecskeméten pallérozódó kosaras a magyar U16-os válogatott tagjaként 11,0 pontot átlagolt az A divíziós (!) Európa-bajnokságon. A 197 centis, kiváló fizikumú játékos a középiskolai tanulmányait az Egyesült Államokban, egyetemi tanulmányait pedig Skóciában végezte. Stirlingben kezdte meg edzői munkásságát, nálunk a junior csapat vezetőedzője lesz.

A 195 centis, 18 éves Schiller Levente a Kaszásokból indult, majd a Vasas Akadémián folytatta pályafutását. A pasarétiek egyik meghatározó játékosaként U14-ben, majd U16-ban is utánpótlás bajnoki címet nyert. Idén kulcsembere lehet az országos döntőbe vágyó U20-as gárdánknak, de a felnőtt bevetések kiharcolása is reális cél lehet a számára.

A legfrissebb igazolásunk Fülöp Gergely. A kétméteres, 21 éves "magasember" székesfehérvári nevelés, aki korábban a korosztályos utánpótlás-válogatott keretét is megjárta. Pár év kihagyás után kezdi újra a kosárlabdázást, így némi akklimatizálódás követően, egyértelmű erősítést jelenthet a csapatnak.

Fotó - Jenei Gergő facebook oldala

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus