NB I B: Jön az alapszakasz 1. fordulója!

Ma este két mérkőzéssel rajtol el a honfi férfi másodosztály alapszakasza, a címvédő Bonyhád és hosszú böjt után magasabb szintre lépő Oroszlány is beleveti magát a küzdelmekbe, holnap pedig a forduló legnagyobb rangadóját játsszák majd Egerben, ahol az egyik feljutásra esélyes gárda, a DEAC vendégeskedik. Lássuk, mit érdemes tudnunk a párosításokról elöljáróban!

KELETI CSOPORT

Szolnoki Olaj KK U23 - Budafok (szombat, 15:00)

A szolnoki fiatalok a "nagyok" Partizan Belgrade elleni Adria Liga nyitányának felvezetéseként akár egy győzelemmel is indíthatnak, hiszen a szintén a várhatóan az alsóházhoz tartozó Budafok látogat a magyar kosárlabda jelenlegi abszolút fellegvárába, ráadásul a felkészülés nem sikerült túl eredményesre a fővárosiaknál, ami az eredményességet illeti. Ki-ki meccs lehet ez, melynek eredménye máris kiemelt fontossággal bír, ha a két gárda ebben a szezonban el akarja kerülni a kiesés elleni küzdelmeket és nagyobb célokért szeretne küzdeni.

EKF-Eger-KOK SE - DEAC (szombat, 16:00)

Az Eger több meghatározó játékosa elvesztése után pont az onnan hazatávozó Erdei Ádámmal megerősödött debrecenieket fogadja, s bár nem kifejezett favoritok Szabó Péterék, mindenképp parázs csatát várhatunk, s vélhetően bármilyen jó formában is érkeznek Nagy Botondék, meg kell majd harcolniuk a diadalért.

Békési SzSK - Tehetséges Fiatalok Budapest (szombat, 17:00)

A Békés újoncként máris megkapja a csoport egyik, ha nem a legjobb, legszervezettebb csapatát, mely jelentősen meg is erősödött a nyáron. Moravcsik Áron és társai általában idegenben is hasonlóan teljesítenek, mint hazai környezetben, de némileg ismeretlen lesz számukra a környezet. Mindent egybevéve viszont azt mondhatjuk, hogy kisebb csoda lenne, ha a Mehmedovics-legénység lenne Koma Dánielék első skalpja ebben az osztályban.

Óbudai Kaszások - Tiszaújvárosi Thermálfürdő Phoenix KK (szombat, 18:00)

A Kaszások legnagyobb nyári (vissza)szerzeménye, Sebők Tamás állapota nem 100 százalékos, de ha játszik, ha nem, a térdsérülésből felépülő Krasznai Tibor és az egész ország egyik legnagyobb potenciállal bíró ifjú kosarasa, a 18 éves center, Peringer Balázs minden bizonnyal könnyed győzelemhez vezetik az óbudaiakat a nagyon meggyengülő és nem túl tapasztalt kerettel érkező Tiszaújváros ellen, s itt akár könnyen kiütéses különbség is kialakulhat.

Mercedes-Benz Gyár KA - Vásárhelyi Kosársuli (szombat, 18:00)

A vásárhelyiek nehéz túrával kezdenek, mivel gyakorlatilag borítékolható, hogy a két Pongó-fivér és Mészáros Máté ott lesznek a Kecskemétnél, s ha nagyon erőt akar demonstrálni a tavaly sokáig a dobogóra is esélyesnek látszó U23-as gárda, akkor itt is elképzelhető, hogy nyílik majd az olló, bár Mócsaiék elég összeszokott egységet alkotnak és nem jellemző rájuk, hogy kiütéses vereségeket gyűjtögetnének.

Konecranes-Salgótarjáni KSE - Budapesti Honvéd SE (szombat, 18:00)

A sok-sok edzőmeccset játszó Honvéd és a felkészülési találkozókra szintén nagy hangsúlyt fektető Salgótarján papíron hasonló játékerőt képviselhet idén is, ám merőben eltérő a játékstílusa a Puskás-legénységnek, mely nagyon kemény és szervezett csapatvédekezésével, fiatalos lendületével az egyre növekvő önbizalmával nem esélytelenebb idegenben sem, mindenesetre a forduló egyik legkiélezettebb derbijére lehet számítani ezen a fronton.

 

NYUGATI CSOPORT

B-Beton Bonyhádi KSE - PVSK-Kronosz Kiadó (péntek, 18:00)

A Bonyhád is erőt demonstrálhat otthon, ha a pécsiek legjobbjai közül bárki is hiányzik, s mivel Bödör Bence már nem lehet ott a vendégeknél, palánk alatt a Pantát visszavonultató bajnok hengerelhet, Faragó Péter és társai vélhetően gyorsan le akarják majd rendezni a legfőbb kérdést, s vélhetően elég komoly labdaéhséget is tapasztalhatunk majd hazai oldalon, hiszen mindössze két edzőmeccset vívott meg a Morgen-alakulat a felkészülés során.

OSE Lions - Pannon Egyetem Veszprém KK (péntek, 19:00)

Az Oroszlány Gorzsás Krisztiánnal és Kiss Kornéllal megerősödve újoncként is megnehezítheti a Farkas Attilával és Kámán Tamással felálló Veszprém dolgát, egyértelműen ez lesz tehát a hétvége nyugati rangadója, mely a palánk alatt dőlhet el elsősorban. A periméteren papíron erősebb az OSE, de odabent a két volt válogatott játékos Tanács Attilával szemben túlerőben lehet, nagy lesz tehát a hangsúly a szakvezetőkön.

MTK Törökbálint - Motax-Concordia KC Pápa (szombat, 17:00)

Az egyik favorit, a Szarvas Gábort már edzőként foglalkoztató MTK az eléggé átalakuló Pápát fogadja, s otthon favoritnak is tekinthető, bár Simon Lászlóék egyelőre fekete lónak számítanak, ami a komplett erőviszonyokat illeti. A pont Pápáról a fővárosba érkező Horváth Kristófnak pláne érdekes lehet majd ez a találkozó, s amilyen ponterős előszezonon van túl a korosztályos válogatott hátvéd, annyira nagy szerepet is kaphat ma földijei ellen.

MAFC II. - Bajai Bácska FKE (vasárnap, 17:00)

A MAFC U23-as együttese ugyan nem közelíti meg azt a szintet, amit a feljutó gárda, ám amennyiben mindenki Garai Péter rendelkezésére áll szombaton, úgy Mohayék megtréfálhatják a Hosszú Gergőt nyáron elvesztő Baját, bár a rutin és a palánk alatti szekció két olyan szegmens, amelyben hatalmas fórja lehet a déli együttesnek. Itt is szoros küzdelmet várhatunk, ahol egyelőre sok az ismeretlen az egyenletben ahhoz, hogy kimondott esélyest kiálthassunk ki.

Fotó, Slide: oselions.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus