NB I/B: 5 meccs a Pirosban, derbi Budafokon és Miskolcon

A Honvéd a MEAFC-nál, a Baja Puszta Dávidéknál vendégeskedik, de Nyíregyházán is kiemelt meccs következik.

Piros csoport:

MEAFC-Miskolc - Budapesti Honvéd SE (péntek, 17:30)

A legfőbb tudnivaló, hogy Austin Thornton visszatér a hazaiaknál, így pedig papíron ez a leginkább kétesélyes találkozója ennem a hétvégének - bár egyelőre lényegesen jobban áll a tabellán a MEAFC, de sok meccset is játszottak otthon (kettő kivételével az összeset és azok közül is vesztettek már). Az ex-honvédos Tóth Bence viszont megint nem lesz hadrafogható, ahogy a budapestieknél Halász Ákos sem, viszont Kármán Domonkos hosszú kihagyás után először játszhat a B-csoportban, ilyen erős összeállításban pedig még nem küldhetett pályára csapatot ebben a kiírásban Puskás Artúr mester. Két éve kísértetiesen hasonló volt a helyzet, amikor a Honvéd az első hét vesztett meccse után először Miskolcon nyert, de Gáspár Balázsék Baján győztek legutóbb, amivel igencsak megkavarták a mezőnyt és "felrakták magukat a térképre" a fővárosiak is. A palánk alatt egyelőre jóval erősebbnek tűnik a vendég együttes, de a legfőbb kérdés vélhetően az lesz, hogy az amerikai légiós a hazaiaknál egy hónap kihagyás után mennyire tud extrát hozni - miután az első három fellépésén majdnem 40 VAL-t átlagolt...

Budafoki KK - Bajai Bácska FKE (péntek, 18:00)
A Budafok és a Baja is rossz szájízű vereséget gyűjtött be az előző fordulóban, de azért összességében mindkét együttes a várakozásoknál jobban szerepel és ott van a rájátszást jelentő helyeken, pozitív mérleggel. Jakab Péterék idegenbeli meccseikből hoztak már kettőt is, így egyelőre elsősorban az otthonuktól távoli derbiken jelentettek igazán kellemes meglepetést, de a Budafok az a gárda, amely hazai környezetben eddig szinte végig erőt demonstrált és egy súlyos BKG elleni vereség után akarnak most bizonyítani Károly Máté fiai. Eltiltása után Nagy Dániel is ott lehet a vendégeknél, így pedig elmondhatjuk, hogy mindenki bevethető a két oldalon, ez pedig garantálja a jó színvonalat a hétvége kiemelt rangadóján.

Salgótarjáni KSE - Nagykőrösi Sólymok FKE (szombat, 18:00)
A tarjániak három vereség után próbálnak talpra állni és ehhez azért ideális ellenfél lehet a még mindig Lakosa Zsolt nélkül felálló és legutóbb a légióst, Viqueirát is nélkülöző Nagykőrös vendégjátéka náluk. Persze az ugyanebben az összeállításban a MAFC dolgát is nagyon megnehezítő Lakosa Ákosékat nem szabad leírni, de hazai környezetben lényegesen magasabban van a csapat mellé visszatérő Csupics mester csapata, így számukra ez egy kötelezőnek mondható mérkőzés.

HÜBNER-Nyíregyháza BS - TF-BP (vasárnap, 16:30)
A TF-BP a mezőny eddigi talán legkiszámíthatatlanabb csapata, mely viszont eddigre elvégzett annyi közös munkát, hogy lássuk, mire is képes ebben az összetételben. A mezőny legjobb formában lévő együttesének otthonában viszont így is lényegébe véve teher nélkül küzdhetnek, ami akár segítheti is őket. Érdekes meccs lesz ennek az előző évtizedet (!) a vendégeknél lehúzó Szobi Dániel szereplése régi csapata ellen, ahogy a nyíregyházi Czura Attila vendégként való visszatérése is nevelő klubja csarnokában. Szakmailag nem sok érv szól a Siska-tanítványok ellen, de könnyen lehet ez egy szenvedős meccs számukra, ha most nem jön az extra a a szabolcsiak vezéreitől - amit már kicsit talán túlzottan is automatikusnak vesz mindenki az előző hónapban látottak alapján.

PVSK-CARGATE U23 - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (vasárnap, 17:00)
A Szabó Pétert sérülés miatt elvesztő vendégek igazoltak egy légióst egyes posztra, akivel vélhetően még kíméletlenebbek lesznek támadó oldalon, ráadásul Czirbus József is visszatérhet náluk. Idegenben azért nem lebecsülhető ellenfél számukra a jeget megtörő és a Vasas otthonában legutóbb nyerni tudó pécsi U23-as gárda, de azért összességében ez egy kötelező győzelem kell, hogy legyen számukra, amennyiben  megfelelően élesek és koncentráltak Mérész Csaba fiai.

A Piros csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus