NB I/B: A TF-BP egy lépésre a bajnoki címtől

A Tehetséges Fiatalok-BP a vártnál simább győzelmet aratva tettek szert 1-0-s vezetésre az NB I/B döntőjében.

Az első negyed végén bemutatott 8-0-s rohama után - bár többször is szorossá tette a meccset a Vasas - nem adta ki a vezetést az NB I/B piros csoportja döntőjének első mérkőzésén a Tehetséges Fiatalok együttese, amely sikerével egyetlen győzelemre került a bajnokság megnyerésétől a két fővárosi együttes két győzelemig tartó párharcában.

Piros csoport:
Döntő, 1. mérkőzés:
Tehetséges Fiatalok BP - Vasas Akadémia 75-62

A döntő első perceiben Buzás Bence (12/6 pont, 6 lepattanó, 3-3 eladott labda és gólpassz) vezérletével a TF-BP vezetett, de Kiss Barnabás kosaraira alapozva rendre egalizált a Vasas. A szakasz hajrájában Katona Róbert triplájával fordított a Vasas. A negyed azonban elsősorban Kerkai Ákos (15/3 pont, 4 lepattanó) és Stefan Filipovics villanásaival, és egy 8-0-s TF rohammal és a Mehmedovic-brigád 7 pontos (20-13) vezetésével zárult.

A második etap elején a szűk rotációval játszó Tehetséges Fiatalok bedobója, Kerkai és centere, Filipovics megkapta a 3. személyi hibáját. Váltva estek a kosarak, majd a szakasz közepén egy 8-2-es "részhajrával" 3 pontra feljött a Vasas. E kritikus időszakban a Tehetséges Fiatalok részéről Szobi Dániel (22 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz) és Beák Gábor (16/3 pont, 3 lepattanó) lépett elő vezérré, ráadásul félidő hajrájában Völgyi Marcell technikait kapott, s ezt kihasználva egy 12-3-as futással 12 pontosra nőtt a TF-BP előnye. A félidő végül 9 pontos (40-31) Tehetséges Fiatalok vezetéssel zárult.

A második félidő elején tartotta 10 pont körüli előnyét a TF, majd a szakasz közepén Moravcsik Áron (8/3 pont, 3 lepattanó, 4 eladott labda, 6 gólpassz) vezérletével egy 9-2-vel 3 pontra jött föl a Vasas. A 3. negyed hajrájában Beák "rázta meg" magát, s duplája, majd triplája után Buzás is "bevert" egy hármast, majd Szobi duplát dobott. Ezzel a 10-0-lal a záró etap előtt 13 pontosra (59-46) nőtt a Tehetséges Fiatalok csapatának előnye.

Ennek közepén ez volt már 19 is. Bár Boros Márk (11 pont, 6 gólpassz) és  Andrássy Géza (11 pont - 14 mezőnykísérlet - 8 lepattanó) jóvoltából kicsit "kozmetikázott" a vereségén, ezúttal nem volt annyi a Vasasban, hogy igazán szorossá tegye a mérkőzést - a playoffban viszont eddigi 2 párharcát is hátrányból nyerte Faragó Péter együttese.

De az NB I B megnyeréséhez, és az élvonalba való feljutáshoz Merim Mehmedovic legénysége került egy lépéssel közelebb...

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Tehetséges Fiatalok-BP javára

Fotó - TF-BP facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus