NB I/B: Cegléd - Pécs csúcsrangadó a Zöld csoportban

A Piros csoportban folytatódik a TF-BP, a BKG, a Salgótarján és a Vasas csatája az utolsó kiadó rájátszáshelyekért.

Piros csoport:

MEAFC-Miskolc - PVSK-CARGATE U23 (péntek, 17:30)

A felépülő Austin Thortonnal a fedélzeten ez kötelező feladat a rájátszásról lemaradó, de a play-outot elkerülni igyekvő Miskolcnak, de a pécsi fiataloknak biztosan kedvez a helyzet, hogy a saját szempontjukból lényegébe véve tét nélküli meccsre érkeznek idegenbe. Mivel könnyen lehet, hogy a két gárda egymás ellen vív majd párharcot a bennmaradásért, így extra pikantériája is van ennek a párosításnak. Idén még nem látott, (majdnem) teljes kerettel állhat fel a MEAFC, ami azért azt is jelentheti, hogy ha kijön a lépés náluk, könnyen dominálhatnak is ezen a meccsen és zsinórban begyűjtött nyolc vereség után muszáj is győzniük.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - TF-BP (péntek, 18:00)
A forduló rangadóját játsszák Veszprémben, ahol a két nagy diadalt begyűjtő, de a PO-ba jutásért vívott harcban hibázási lehetőségekkel nem rendelkező TF-BP vendégeskedik és próbál visszavágni a Hepp-kupa negyeddöntőjében elszenvedett vereségért a már teljesen felépülő Timkó Norberttel a soraiban. Teljesen egyenlőnek tűnnek az esélyek, óriási harcra van kilátás és egyben kiválóan megmutatja majd ez a csata, hogy az alaposan átalakított Veszprém mire képes erősebb ellenféllel szemben, illetve hogy a fővárosiak feltámadása mennyire tartós vagy sem.

Budafoki KK - Salgótarjáni KSE (péntek, 18:00)
Két nagyon rossz formában lévő együttes vív meg egymással, ahol döntő tényező lehet a hazai pálya, illetve az, hogy a legutóbbi két meccsről hiányzó budafoki fiatal, Lados Erik tud-e játszani. A tarjániaknak még egy, de inkább két győzelem kéne a playoff-részvétel biztosításához, ehhez itt az újabb meccslabdájuk, de a harmadik pozíciót megőrizni próbáló Budafok otthonában ez nehéz mutatvány lesz, miután Puszta Dávidék is bizonyosan kiemelten készülnek erre az összecsapásra, ahol vissza is akarnak vágni nógrádi vereségükért.

Bajai Bácska FKE - MAFC (szombat, 17:00)
A Baja fél lábbal már rájátszónak érezheti magát és ha még egyet nyer, akkor ez matematikailag is biztossá válhat a forduló után, de a 10-es győzelmi sorozatban lévő MAFC ellen otthon sem ők a favoritok. Cservék Csaba fiai megmutatták már, hogy a legjobbak ellen is képesek nyerni, de most egy nagyon jó formában lévő listavezető érkezik hozzájuk - óriási meccset várunk épp emiatt, ahol azért nem lenne hatalmas meglepetés sem, ha nyerni tudnának Goldring Bencéék.

BKG-Prima SE - HÜBNER-Nyíregyháza BS (vasárnap, 18:00)
A BKG is az utolsó szalmaszálba próbál kapaszkodni, de ehhez egyszerűen muszáj nyernie a Nyíregyháza ellen is, úgyhogy nagy a nyomás mindkét gárdán, hiszen a szabolcsiak az első kiemelés visszaszerzéséért hajtanak még. A szigetszentmiklósiak egyelőre nem sok bravúrt értek el ebben a szezonban, de még nem késő megmenteni az idényüket és biztos is, hogy egy Nyíregyháza elleni sikerrel rendesen fel is vérteznék magukat önbizalommal a hajrára. Azért jóval esélyesebb idegenben is Siska János együttese, mely az idény eleji botlásokat leszámítva a mezőny legstabilabb élcsapata.

Nagykőrösi Sólymok KE - Vasas Akadémia (vasárnap, 19:30)
Nagykőrösön extra kell a Vasastól, ha életben akarja tartani PO-reményeit, hiszen megszakadt hetes győzelmi szériája a Faragó-legénységnek és már csak akkor biztos a rájátszásba jutása, ha minden hátralévő meccsét megnyeri. A Dobos Lászlóval megerősített hazaiak próbálják elkerülni az utolsó pozíciót és építik a játékukat a play-outra, amit már biztos, hogy pályahátrányból kell megvívniuk. A palánk alatti csata mindenképp döntő lehet és különösen pikáns párosítás ez Lakosa Ákos számára, aki a Vasas Akadémia utánpótlás edzője "civilben". A fővárosiak csarnokában nyerni tudott már idén a Lakosa-had, de most vélhetően még nehezebb dolguk lesz a formáját szépen megtaláló riválissal szemben.

A Piros csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!

Zöld csoport:

Knipl Kft. Bonyhádi KSE - Vásárhelyi Kosársuli (péntek, 18:00)

A Vásárhely is sorra játssza kulcsmeccseit és a formába lendülő, de most kétszer vesztő Bonyhád otthonában is nyernie kell, ha komolyan gondolja, hogy odaér a negyedik pozícióba, ami pályaelőnyt biztosítana számára a rájátszás első körében. Kérdés, hogy mennyire épült fel Molnár Bence, Hargitai Krisztián és Kelemen Balázs a viharsarkiaknál, mert teljes kerettel azért idegenben is favorit lenne Tóth Tamás együttese.

OMINIA Pub & Food Békés - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (szombat, 17:00)
Nagy kérdés, hogy a győriek lendülete vagy az otthon erősnek számító, de idén ott sem kiegyensúlyozott Békés helyzeti előnye lesz-e majd inkább döntő faktor, de itt óriási csatára számíthatunk szintén, pláne mivel nagyon kell a győzelem a kiesés elől menekülő vendéglátóknak és a negyedik pozíciót célba vevő Rátvay-legénységnek is. Az extrém táv miatt nehéz megítélni, mennyire gyorsan tud majd ébredni és akklimatizálódni a Győr, de ha ezen túllendülnek, akkor minimum hasonló esélyekkel indulnak harcba, mint a hazaiak.

Újpest-MT - EKE Eger KOK (szombat, 17:30)
Az Újpest most egy könnyedebb feladat előtt áll, ráadásul az egriek sem erre a meccsre összpontosítják fogyóban lévő erőiket minden bizonnyal, így ez a hétvége legegyértelműbb párosítása - amit azért nem vehet félvállról sem Dejan Mladenovics alakulata. A Surmann-testvérpár vélhetően most is hiányzik majd, de tovább építheti megerősített csapatát a Megyeri Tigrisek ebben a felállásban és bizonyosan közelebb is kerül a két éllovashoz a fordulót követően, ha itt nyerni fog.

Ceglédi KE - Pécsi NKA U21 (szombat, 18:00)
Pécsen nyerni tudott a Cegléd nagy hátrányból is, ami itt komoly önbizalmat kölcsönözhet számukra a csúcsrangadóhoz, de jelenleg egyértelműen jobb állapotban vannak Meleg Gergőék, akik idegenben is nyertek már topcsapat (Újpest) ellen, úgyhogy teljesen 50-50-es párosításnak tűnik ez. Ezen a szinten rengeteg jó játékos van mindkét oldalon, de kérdés, hogy a tét melyik félből mit hoz ki. Aki itt nyer, jó eséllyel övé lesz majd a végig pályaelőnyt - és az Újpest elődöntős elkerülését biztosító - biztosító első pozíció (bár a ceglédiek még mennek majd Hódmezővásárhelyre is, mivel lejátszásra kerül a korábban elmaradt meccsük).

Szolnoki Olajbányász U23 - Tiszaújvárosi Phoenix KK (vasárnap, 16:00)
A Szolnoknak muszáj nyernie, ha ott szeretne lenni a PO-ban, de a kiegészülő Tiszaújváros sebzett vadként - és az idei kiírásban (is) óriási kilengéseket mutatva - nem feltartott kézzel érkezik hozzájuk. Kérdés, hogy lesz-e a Pallai, Rudner, Taiwo, Frank négyes minden tagja, mert ha igen, akkor azért egyértelmű esélyes Jakab Máté fiatal serege.

SMAFC - DEAC U23 (vasárnap, 18:00)
A soproniaknak jó esélyük lehet nyolc vesztes meccs után végre nyerni, de a sikerük azt jelentené, hogy a DEAC fiataljai számára vége az idei PO-álmoknak. Mivel a debreceniek nem az eredményességet tartják szem előtt ebben a bajnokságban, ezért nem garantált, hogy a Tóth Bence - Godwin Omenaka páros harcba dobása is megtörténik Sopronban úgy, hogy közben már az A-csoportos meccsek is újraindulnak. A legkiszámíthatatlanabb párosítás ez talán a heti kínálatban a DEAC állandóan változó kerete miatt.

KTE-Duna Aszfalt U23 - Concordia Motax KC Pápa (vasárnap, 18:00)
A kecskeméti fiatalok összetétele minden bizonnyal azon is múlik majd, hogy mi történik az A-csoportos mérkőzésen előtte, de ha mindenki ott lesz Váradi Kornél tanítványai közül, akkor talán esélyesebb otthon a KTE U23, de biztos, hogy a Pápa is az utolsó véréig fog küzdeni a győzelemért, hiszen nagyon jönnek az üldözők és könnyen eshet vissza akár még több pozíciót is Kálmán László alakulata. Nagy meccset várhatunk, ahol csak akkor lesz egyértelmű favorit a vendég gárda, ha 3-4 kulcsemberük is hiányzik majd a vendéglátónak.

A Zöld csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus