NB I/B: Hétközi fordulót rendeznek a Zöld csoportban

Hat mérkőzéssel robog tovább a honi harmadik vonal - fiatalok rangadója jön Szolnokon és feljutás-esélyesek párbaja Újpesten.

Zöld csoport:

Szolnoki Olajbányász U23 - Pécsi NKA U21 (kedd, 17:00)
Az eddigiek alapján a (teljes kerettel) két legerősebb utánpótlás korú gárda ez a kettő a mezőnyben, csak győzelem áll a Pápát otthon verő szolnokiak és a kupát is ide számolva már három tétmérkőzést nyerő pécsiek háta mögött, így nagyon jó mérkőzsre számíthatunk Rudner Gáborék otthonában, ahol vélhetően mindenki csatasorba is áll a sérülésből visszatérő Pallai Tamással egyetemben. Hazai környezetben azért esélyesebbnek tűnik Szarvas Gábor legénysége, de nincs félnivalója az egyértelműen a játékosnevelést előtérbe helyező, eddig nagyon jó kosárlabdával kirukkoló Rátgéber Akadémiának sem. Palánk alatt igazi csemege lehet Samuel Taiwo és Meleg Gergő, valamint Dobrijevics csatája, a mezőnysorban viszont erősebbnek és rutinosabbnak tűnik az Olajbányász.

SMAFC - Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (kedd, 19:00)
Tavaly még a kiesés elleni harcban volt ott mindkét együttes, idén a SMAFC ezzel a kerettel és munkával aligha kell, hogy aggódjon a jövő évi Zöld csoportos tagság miatt - a menet közben szépen erősítő, rutinos ászokkal (Tóth Viktor, Lajsz Gergely) kiegészülő Tiszaújváros pedig pokolian nehéz sorsolással kezd, így számukra fontos lenne valahol bravúrt elérni, hogy ne szakadjanak le gyorsan teljesen a mezőnytől és váljon esetleg kétszereplőssé a bennmaradásért folytatott küzdelmük az Egerrel. Teljesen egyértelmű esélyese a derbinek a nagyon komplex keretet összeszedő és eddig magabiztosan menetelő soproni alakulat - talán ez lehet a legnagyobb esélye is a borsodi gárdának, ugyanis senki sem vár tőlük itt bravúrt.

Újpest-MT - Concordia Motax KC Pápa (kedd, 19:00)
Az Újpest ellentmondást nem tűrően hozza a meccseit, viszont most következik az első igazán mérvadó erőpróbája a fantasztikus dobóformával fontos meccset nyerő pápaiak ellen. Surmann Péter még nem lehet ott a vendéglátóknál, de így is esélyesebbek hazai környezetben, itt viszont könnyen lehet egy szoros, fordulatos csata is ebből - mondani sem kell, hogy Kálmán László fiai egy idegenbeli bravúrral rögtön javíthatnának is a Szolnokon, a nyitányon elszenvedett csorbán. Rackley megállítása igen komoly kihívásnak tűnik a csak hazai nevelésű sportolókkal felálló Pápának, ráadásul a palánk alatt is több opciója van Mladenovics mesternek, de hiába a Megyeri Tigrisek a favorit, ez a forduló kiemelt rangadója egyértelműen.

Óbudai Kaszások - EKE Eger KOK (szerda, 17:00)
A Kaszások bőven küzd gondokkal itt az alapszakasz nyitányán, de egyelőre jól reagál erre Saeed Armaghani legénysége, kérdés, hogy nem vett-e ki annyit Ondima Olivérékből a bonyhádi idegenbeli hosszabbításos siker, hogy ne tudjanak elég lendületes játékot hozni az egriek ellen - ugyanis ez esetben meggyűlhet a baja az eddig becsülettel küzdő, de sima vereségeket elszenvedő hevesi gárdával az óbudai alakulatnak. Összességében itt is egyértelmű esélyes a vendéglátó, de egyelőre nem látjuk, hogy benne lenne az igazi dominancia lehetősége a tavalyi bronzérmesben, így vélhetően nem egyoldalú meccset lát majd, aki kilátogat a III. kerületbe.

KTE-Duna Aszfalt U23 - Knipl Kft. Bonyhádi KSE (szerda, 19:00)
A Kecskemét azzal, hogy visszatért Lewis Chester is, akit egyelőre itt (is) használnak, hazai környezetben bizony nem kevésbé esélyes, mint a hosszabbításos vereségből jövő bonyhádiak, akik könnyen elcsúszhatnak már a rajtnál, ha itt sem tudnak nyerni. Óriási rutinbeli és palánk alatti fórja van papíron a tolnai alakulatnak, viszont kondiban és atletizmusban meg lényegesen jobb a minőségibb felkészülés után alapszakaszt kezdő KTE, így itt az lesz a legnagyobb kérdés, melyik fél tudja (tovább) ráerőltetni akaratát a másikra.

Ceglédi KE - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győr (csütörtök, 19:15)
A Győrre is igaz, ami a Bonyhádra, de ők egyelőre jóval kilátástalanabbul játszanak, így az esélytelenek nyugalmával készülhetnek a top favorit Cegléd ellen - pláne mivel egyelőre a bajnokikon nem annyira éles Vavra András csapata, mint volt a felkészülési meccseken, így benne van a pakliban, hogy hazai közönségüknek kiemelten is bizonyítani akarnak Fekete Viktorék, ebből pedig kerekedhet egy kiütéses Cegléd-diadal is. A győriek egyetlen esélye, ha túlságosan is érzi a favorit státuszát a Tóth Zoltán - Nárai Bence páros fémjelezte, igen erős kerettel bíró tavalyi NB II-es bajnok, mely elképesztően céltudatos kosárlabdát játszik eddig - ellentétben az edzőváltás után a saját arcát még inkább kereső Győrrel.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus