NB I/B: Két kiemelt rangadó a Piros csoportban

A MAFC a Nyíregyháza vendége lesz, míg a BKG a Veszprémhez látogat, a Zöld csoportban pedig tovább tagolódhat a mezőny.

Piros csoport:

Salgótarjáni KSE - Bajai Bácska FKE (szerda, 18:00)
A legnagyobb kérdőjelek talán ezt a találkozót övezik, ugyanis teljesen lehetetlen belőni, hogy az edzőváltás után elsőre a MAFC otthonéban nagyon simán kikapó, de otthon veretlen tarjániak mire mennek a nagyon hullámzó, de néha idegenben is felülteljesítő Bajával - pláne, miután ez a derbi a tavalyi Zöld csoportos finálé első visszavágója is egyben. A hazai pálya sokat segíthet a nógrádiaknak, de nagyon szélsőséges kimenetelek is benne vannak ebben a párosításban. Ugyanakkor a rájátszásba jutás szempontjából bizonyosan kiemelt jelentősége van ennek a derbinek, ugyanis a mezőny megérkezett ezen két gárda mögé és arra vár a Honvéd, MEAFC, MTK, TF négyes, hogy hibázzon ez a két csapat és előzhessenek.

HÜBNER-Nyíregyháza BS - MAFC (csütörtök, 17:00)
A nyíregyháza sorozatban kilenc, míg a MAFC zsinórban három győztes meccs után néz farkasszemet egymással, ráadásul csak egy vereséggel van többje a harmadik fővárosi alakulatnak, mint az első két fordulóban kapituláló, de azóta csak nyerő Siska-hadnak. A hazai pálya itt is sokat nyomhat a latba, de nem sokkal esélytelenebb ezen a meccsen Hencsey Tamás legénysége, mert kifejezetten jó match-up számukra az ellenfél kerete és nem kisebb a nyomás Tóth Gergőéken sem, mint Csapaiékon. A forduló abszolút kiemelt rangadója lesz ez, ahol komoly színvonalat és izgalmas csatát várunk.

MTK-Elite Basket - PVSK-CARGATE U23 (csütörtök, 19:15)
Az MTK nem kis lejtmenetben van, de ilyen szituációban nem kaphattak volna számukra ideálisabb soron következő ellenfelet, mint az eddig egy győzelmet begyűjtő sereghajtót. Persze a Vasas elleni idegenbeli fellépésén megmutatta az U23-as PVSK, hogy azért muszáj komolyan venni, de fontos tényező lesz, hogy Bíró Levente visszatérhet-e és ha igen, akkor milyen állapotban. Itt is sok kimenetel elképzelhető, de ha nem akar a kiesés ellen küzdők közé lecsúszni Horváth Balázs legénysége, akkor kötelező számára a győzelem ezen a fellépésen.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - BKG-Prima SE (péntek, 18:00)
A forduló második legjobban várt párosítása semleges szemszögből a listavezető és a négy közé vágyó gárda összecsapása, melyen azért hazai környezetben sokkal inkább elvárás a bakonyiaktól a győzelem. Ugyanakkor ha a McCall, Szabó, Völgyi hármasból nem épülnek fel legalább ketten (Szabó Péter játékára nincs esély), úgy már nagyon komoly koncentráció és jó játék kell a Mérész-legénység szintjén is ahhoz, hogy ne tréfálja meg őket a mezőny egyik legmasszívabb, legintenzívebb kosárlabdát játszó együttese. Csemege lesz a hátvédek párharca, illetve a Czirbus - Allen csata is, ahogy a szakvezetők taktikai parolája is.

Vasas Akadémia - Budafoki KK (szombat, 16:00)
Nagyon nehéz megjósolni, hogy Moravcsik Áronék éppen ezen a derbin indulnak-e meg fölfelé vagy zsinórban elszenvedett hat bajnoki vereség után nem tudják a legjobbjukat nyújtani a Hepp-kupában az Újpestet hazai pályán verve a legjobb nyolc közé jutó Budafok ellen és újabb hazai vereséggel ragadnak a kieső-zóna környékén. Mivel Puszta Dávid már visszatért a vendégeknél, akik egy súlyos hazai vereség után próbálnak javítani a bajnokságban, így rajtuk igen nagy a nyomás ezen a meccsen, de Károly Máté tanítványai többször is bizonyították már idén, hogy helyén az eszük és a szívük, vezérüket visszakapván pedig idegenben sem kevésbé esélyesek, mint Faragó Péter egyébként magas szintű játékra képes alakulata.

Nagykőrösi Sólymok KE - Budapesti Honvéd SE (vasárnap, 17:00)
A zsinórban öt bajnokit nyerő Honvéd esélyesebbként érkezik a Nagykőrös otthonába, ahol egy győzelem esetén már biztosan rájátszás-helyen maradna és 50%-osra javítaná mérlegét, amire nem sokan mertek volna fogadni velük kapcsolatban 0-6-os idényrajt után... Halász Ákos visszatérésével és immáron teljes kerettel benne van a pakliban, hogy további szinteket javul Puskás Artúr csapata, de azért ehhez lesz egy-két szavuk a mindenkire veszélyes, igaz még mindig kieső helyen álló Nagykőrösnek is. Pláne mivel legutóbb nagy vereségbe futottak bele Lakosa Ákosék Veszprémben, ráadásul ők a kupából is kiestek már, míg a Honvéd kedden este parázs csatát vívott a TF-BP-vel. Óriási harcra számíthatunk, ahol nem szabad leírni a hazaiakat.

TF-BP - MEAFC-Miskolc (vasárnap, 17:30)
A Miskolc is visszakapaszkodott a felépülő és formába is lendülő Thorntonnal, a TF-BP pedig közvetlen riválisa a miskolci gárdának, de már visszaelőzte a borsodi együttes Timkó Norbertéket, így pláne nagy a tétje ennek a csatának. Igencsak kiegyenlített meccset várhatunk, de azért a nagyobb nyomás most a gödörben lévő hazaiakon lesz inkább, mivel egy újabb hazai vereséggel eléggé eltávolodnának a riválisoktól a fővárosiak.

A Piros csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!


Zöld csoport:

Concordia Motax KC Pápa - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (péntek, 18:00)
A Pápa szépen megérkezett az élmezőny mögé, de még négyes holtversenyben van a negyedik pozícióban, ezért is kötelező számára a győzelem az amúgy szintén jó formában lévő Győr ellen. Nagy harcra számíthatunk, ahol azért óriási kérdés lesz, hogy ki fog ki jobb dobóformát, ez azért mindkét együttes eredményességét nagyban meghatározza, de védekezésben egyelőre masszívabb Kálmán László legénysége, így picit inkább nekik áll a zászló.

KTE-Duna Aszfalt U23 - SMAFC (péntek, 18:00)
Itt két ugyanolyan mérleggel álló együttes mérkőzik meg egymással, de ha a kecskemétiek megint Lewis Chesterrel és Kucsera Dániellel állnak fel, akkor azért abszolút favoritnak tekinthetők hazai környezetben, ahol még ilyen felállással egyáltalán nem kaptak ki - és idegenben is csak legutóbb, hosszabbításban maradtak alul a listavezető Rátgéber Akadémia csarnokában, ráadásul már bevethető náluk magas poszton Varga Balázs is. A soproniak mondhatjuk, hogy túlzott nyomás nélkül mehetnek neki ennek a meccsnek, még mindig sokkal jobban állnak, mint bárki várta volna tőlük és egyelőre senki sem veszélyezteti rájátszás-pozíciójukat és kifejezetten jó kosárlabdát is játszanak egyelőre. Teljes keretek esetén azért nagyobb erő van tehát a KTE-ben és edzettebbek is Váradi Kornél fiai, de ha a két vezér vagy bármelyikőjük hiányozna, úgy már teljesen egyenlő esélyekről beszélhetnénk.

Óbudai Kaszások - Ceglédi KE (szombat, 17:00)
A Cegléd egy nagyon váratlan debreceni vereség után érkezik a szintén kisebb gödörben lévő Kaszások otthonába, ahol a Zöld csoport leginkább várt heti rangadóját játssza majd. Összességében azért több fegyvere van a magas posztokon jóval masszívabb Vavra-alakulatnak, de saját közönsége előtt már az Újpestet is megverte az Armaghani-legénység. A két edző is sok nagy csatát vívott már meg egymás ellen - az ő taktikai csatájuk is igazi csemege.

Vásárhelyi Kosársuli - Tiszaújvárosi Phoenix KK (szombat, 18:30)
A Vásárhely egyszerűen már nem hibázhat otthon, ha el akarja érni céljait, a Tiszaújváros viszont önbizalommal felvértezve érkezik, miután hazai környezetben az Újpestet gyűrte le és minden húzóembere bevethető újfent. Bizonyosan nem feltett kézzel érkezik tehát Szendrey Zsombor csapata, de nagyon komoly bravúr lenne tőlük, ha az egyik legnehezebben bevehető csarnokban tudnának győzni.

OMINIA Pub & Food Békés - DEAC U23 (vasárnap, 17:00)
Igencsak kiszámíthatatlan párosítás ez is, a debreceni fiataloknál egyelőre nem tudhatjuk, hogy milyen összetételben érkeznek, a Békésen pedig hatalmas a nyomás, ami mostanság szoros helyzetben nem a sikert, hanem a kudarcot hozta ki belőlük, így tehát a vendéglátók célja bizonyosan a minél simább győzelem. Ám ha a hajdúságiak elhozzák a Tóth Bence - Godwin Omenaka párost, akkor talán picit esélyesebbek még idegenben is. Az is emeli a mérkőzés presztízsét, hogy totálisan eltérő koncepciót és játékstílust képvisel a két fél.

Újpest-MT - Szolnoki Olajbányász U23 (vasárnap, 18:00)
Az újpestiek a tiszaújvárosi kisiklásuk, illetve a Budafok elleni kupakiesésük után muszáj, hogy legyűrjék otthon a szolnoki fiatalokat, de azért ez vélhetően nem lesz számukra egyszerű feladat. Várhatóan a legerősebb összeállításában érkezik majd az Olajbányász U23 (leszámítva a Zöld csoportban már hónapok óta be nem vetett A-csoportos játékost, Rudner Gábort), de ez sem lehet kifogás Joó Tamásék számára, akik a sérülések miatt eléggé elfogytak mostanra, úgyhogy valamiből erőt kell meríteniük, ha magabiztosan akarnak itt nyerni.

A Zöld csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus