NB I/B: Kettős rangadó a Ludovika Arénában

Visszavágna Ivosevéknek Hencsey Tamás csapata, a Honvéd vagy a Veszprém rossz sorozata törik meg?

Piros csoport:

Budapesti Honvéd SE - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (szombat, 15:30)

A Honvéd négyes, a Veszprém pedig hatos vereségszériában van, a két gárda ráadásul egy igazi egylabdás meccset vívott egymással az "odavágón", s ha ez nem lenne elég, a bakonyiak edzőt is váltottak és az a Baksa Szabolcs meccsel majd ezen a derbin, aki kiválóan ismeri a budapestieket, hiszen pár hónapja még a BHSE 3x3-as edzője volt és többekkel együtt dolgozott ebből a csapatból. Az esélyekről talán nem is érdemes beszélni, a volt honvédos Mucza Tamást kitette keretéből a HOYA - Kovács Ádámmal (a BHSE-s Kovács Domonkos unokatestvére...) egyetemben, s már Körtélyesi Gergely is távozott, így elég szűk lehet a vendégek rotációja az elvben teljes kerettel felálló Puskás-had otthonában.

Vasas Akadémia - MEAFC-Miskolc (szombat, 16:00)
A Miskolc elég simán nyert a Vasas ellen hazai környezetben, de most a sérülésből felépülő Thorntonnal (már, ha végül hadra fogható lesz) és vélhetően még a szintén visszatérni próbáló Homoki Donát nélkül a négyes sikerszériában lévő fővárosiak csarnokában most nem ők az esélyesek. Boros Márkék egy győzelemmel be is érhetik a tabellán a Miskolcot és ezzel még közelebb kerülhetnek céljaikhoz, a rájátszásba jutáshoz, de mindkét együttesen óriási a nyomás, aki itt most kikap, már csak bravúrok árán juthat majd be a PO-ba. A vendége speciális felállása miatt akár sima meccs is kerekedhet ebből, ahol azért az sem mindegy, mennyivel nyer a Vasas, ha nyer az egymás elleni összevetés miatt 13-mal győzött a MEAFC Borsodban.

Nagykőrösi Sólymok KE - Budafoki KK (szombat, 17:00)
A Budafok üldözőbe veheti a MAFC-ot is, de ehhez nyernie kell Nagykőrösön is, ahol a hazaiakon már nem igazán lesz nyomás, rajtuk viszont annál inkább. A Nagykőröst rutinja és játékereje miatt se szabad leírni, de kérdés, hogy van-e még elég hit bennük ahhoz, hogy nem csak szoros meccset játszani, de nyerni is tudjanak végre. Lados Erik és Mészáros Bence játéka kérdéses a vendégeknél, de Puszta Dávid formájának és állapotának javulásával nem múlhat ezen a budafokiak sikere.

TF-BP - MAFC (szombat, 18:00)
A hétvége kiemelt rangadóját a két, pár éve még élvonalban versenyző fővárosi alakulat vívja, melyen a MAFC idegenben szeretne visszavágni a TF-BP-nek a Gabányiban elszenvedett vereségért. Kettős rangadó lesz tehát szombaton a Ludovika Arénában, így jó eséllyel komoly nézősereg előtt vívják majd ezt a derbit is, ahol Ivosev visszatérése kulcskérdés lesz a Vlaszki-alakulat számára, de vele nem kevésbé esélyes a rájátszásért küzdő vendéglátó. Igazi szakmai csemege is lesz egyben ez a párosítás, ahol szinte minden kimenetel elképzelhető, de jó eséllyel szoros meccset lát majd a nagyérdemű.

Bajai Bácska FKE - BKG-Prima SE (vasárnap, 17:00)
A bajaiak óriási match-up előnyben vannak a BKG-val szemben, de az biztos, hogy annyi borsot tört az őket a kupából tavaly és idén is kiverő, illetve idegenben a bajnokságban is legyőző Nagy Botondék orra alá, hogy abból most próbál óriási erőt meríteni a Prima és visszavágni. Ha egyszer átlendülnek ezen a holtponton Dr. Nagy Ágoston tanítványai, akkor egy domináns teljesítmény sem lenne meglepő tőlük, vízválasztó meccs lesz ez mindkét fél számára egyébként is, hiszen közvetlen riválisok a rájátszásba jutásért folytatott harcban is.

A Piros csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!

Zöld csoport:

OMNIA Pub & Food Békés - Ceglédi KE (szombat, 17:00)
A békésiek egy nagy soproni bravúr után otthon fogadhatják a többeket nélkülöző Ceglédet, mely ugyan behúzta meccsei többségét eddig, de az utóbbi időben nem mutattak sok magabiztosságot Nárai Bencéék. A teher sokkal inkább a vendégek vállait nyomja, de minden bizonnyal inkább jó hatással lehet ez Fekete Viktorék teljesítményére és most nem fognak egy esetleges jó kezdés után visszavenni, amiből már sok gondja volt a tavalyi NB II-es bajnoknak.

Vásárhelyi Kosársuli - Pécsi NKA U21 (szombat, 18:30)
A Vásárhely a gyenge kezdés után már szépen gyűjtögeti a győzelmeket, így pedig jelenleg teljesen reális elvárás vele szemben a PO-ba jutás. A Rátgéber Akadémia egy győztes ragadó után utazik a Viharsarokba, de minden energiájára és koncentrációjára szüksége lesz, ha nem akar úgy járni, mint Tiszaújvárosban. Nem zárható ki a vendégek könnyed győzelme sem, de vélhetően egy szoros derbi kerekedhet ebből is.

EKE Eger KOK - DEAC U23 (vasárnap, 17:00)
Az egriek megint kapnak egy komoly esélyt a javításra, de egyelőre nagyon gyenge lábakon állnak és az utóbbi meccseikből ítélve némiképp a hitüket is elveszthették, mindenesetre nekik minden győzelem aranyat érhet a bennmaradásért folytatott küzdelemben, ami egyre inkább egy szélmalomharcra hasonlít Váczi Péterék szemszögéből. A debrecenieknél most is lutri, hogy milyen kerettel kelnek útra, de van olyan felállásuk, ami ellen nagyjából esélye sem lenne a hevesi alakulatnak, de ilyet ritkán húztak elő a cilinderből ebben a kiírásban.

Óbudai Kaszások - Szolnoki Olajbányász U23 (vasárnap, 17:00)
A kisebb gödörből kimászóban lévő Kaszások azt a Szolnokot fogadja, mely nagyon stabilnak látszik - függetlenül attól, hogy épp melyik/mennyi, az A-csoportos gárdánál is számításba vett tehetségük áll rendelkezésre. A PO-ról még nem mondtak le Jakab Máté fiai sem, ebben biztosak lehetünk, ráadásul Saeed Armaghani volt kollégája az ifjú szakembernek, így érdekes csata lehet a vezetőedzők közti is. Otthon azért nyernie kell az óbudai alakulatnak, ha nem akar a végtelenségig izgulni a rájátszásba jutásért folytatott harc során, de nagyon hasonló játékerő és stílus jellemzi a két felet.

Újpest-MT - SMAFC (vasárnap, 17:30)
A SMAFC egyelőre nem tudja elállítani a vérzést, az Újpesttől ráadásul otthon is elég nagy pofont kapott anno, így kisebb csodára lenne szükségük, hogy a pécsi veresége után bizonyosa fókuszált Megyeri Tigriseket idegenben tréfálják meg. A képességekkel nincs gond a soproniaknál sem, de ritkán tudnak idegenbe teljes kerettel elutazni Pantáék, ami szintén nem az ő esélyeiket javítja előzetesen.

KTE-Duna Aszfalt U23 - Tiszaújvárosi Phoenix KK (vasárnap, 18:00)
A kecskeméti fiatalok picit visszavettek a szezon eleji ellenállhatatlan formából, de ők azért eléggé más célokkal versenyeznek itt, mint a felnőtt gárdák, elsősorban a fő tehetségeik játszatásával vannak elfoglalva. Ha minden igaz, az A-csoportban is lehetőséget kapó Vukcsevics csatlakozik hozzájuk, ő azért komoly erősítés, kérdés, hogy Lewis Chester és Kucsera Dániel is marad-e az aktív keret tagja így, mert ha igen, akkor a liga egyik legerősebb keretével is fel tud állni Váradi Kornél együttese a hullámzó, de bravúrokra is képes borsodiakkal szemben.

A Zöld csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus