NB I/B: Pécsi K.O. és három Zöld meccs

A PVSK padlóra küldte a Bonyhádot a legutóbbi fordulóból hétfőre hátramaradt mérkőzésen. Három Zöld meccset rendeznek a Hepp Kupa szünetben, duplázik a Tiszaújváros.

Piros csoport

PVSK-Kronosz Kiadó – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 94-61 (26-9, 24-18, 24-15, 20-19)

Rangadó helyett pécsi örömjáték lett az alsóházi derbiből, a PVSK fiataljai könnyedén gázoltak át a széteső Bonyhádon. Nem csak a dobásokkal (36 %) gyűlt meg a tolnaiak baja, de a lepattanóknál sem tudtak kompenzálni, nem beszélve a 25 eladott labdáról, amiből tízet rögtön a meccset eldöntő első negyedben hoztak össze. Az egyéni extrák sem jöttek vendég oldalon, egyedül Somogyfoki Péter (26/12 pont, 7 lepattanó, 4 szerzett labda, 4 eladott labda, 7 kiharcolt fault) igyekezet dicsérhető, de az irányító jó játéka kevés volt a több lábon álló PVSK otthonában. A győztes félnél ugyanis Olasz Ádám volt az elsőszámú pontfelelős (18 pont, 5 lepattanó), Demeter (15/6 pont, 5 lepattanó, 4 eladott labda, 7 gólpassz, 2 blokk) és Bíró (12/3 pont, 6 lepattanó, 2 szerzett labda, 3 eladott labda, 9 gólpassz) feleltek az előkészítésért, de Popgyákunik (14/6 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz) is sokoldalú játékkal rukkolt elő, ami sok volt a meccsen egy pillanatig sem vezető Bonyhádnak.

Legjobb dobók:

PVSK: Olasz 18, Demeter 15/6, Popgyákunik 14/6, Bíró 12/3

Bonyhád: Somogyfoki P. 26/12, Dorogi 11/6

 

Zöld csoport

KTE-Duna Aszfalt (13., 2-7) – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (9., 3-5) (szerda, 19:00)

Átrendeződött pár hét alatt a tabella, az újonc Kecskemét ötös negatív szériája sereghajtóvá tette őket, de hazai környezetben még így is veszélyesek sok esélyesebb csapat ellen is Váradi Kornél tanítványai. A Tiszaújváros több, mint két hét után lép ismét parkettre – igaz egyből duplázik is a pihenő héten -, ami akár rá is nyomhatja a bélyegét a teljesítményükre. A csapategység döntő lehet mindkét oldalon, a kiegyensúlyozottabb csapat kavarhatja tovább a csoport állóvizét.

Salgótarjáni KSE (7., 4-4) – SMAFC (12., 3-6) (szombat, 16:00)

Küzd becsülettel az idei szezonra meggyengült Salgótarján, odahaza nem is állnak rosszul Piukovicsék (4-1), így az idegenben még nyeretlen SMAFC-al szemben is favoritként várhatják a derbit. A soproniakat korán temettem a bajnokság előtt, felszívták magukat rendesen Kovács Benedekék, ha a hazai formájukat át tudják menteni a kulcsjátékosok, akkor kellemetlen perceket okozhatnak a nógrádiak otthonában is.

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (9., 3-5) – Óbudai Kaszások (4., 5-3) (szombat, 18:00)

Két nehéz mérkőzés vár a borsodiakra, Kecskemét nyerni sem egyszerű feladat, de hazai pályán sem lesz könnyebb dolguk az idén megerősödő Kaszásokkal szemben. Az óbudaiak ritmusváltásai nem minden csapatnak fekszenek, fiatal keretük képes nagy tempót diktálni, amire ugyan lehet válaszuk Gáspáréknak, de 40 percnyi koncentráció szükséges két pont otthon tartásához.

 

Fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus