NB I/B: Vasárnap 6 meccs jön a Zöld csoportban

A Kaszások - Pápa rangadó a fókuszban - lássuk a legfontosabb tudnivalókat előzetesen a harmadosztály aktuális fordulójához.

Zöld csoport:

Szolnoki Olajbányász U23 - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (vasárnap, 13:00)
A Szolnok nagy győzelmet szerzett Egerben több hiányzója dacára is, de a Győr is önbizalomnövelő sikeren van túl, s hiába az óriási hullámzás, amit eddig Berneczeiék bemutatnak, nem lehet őket leírni Szarvas Gábor tanítványainak otthonában sem. Pallai Tamás egyre jobb teljesítményt nyújt az Olajbányász prospect játékosai közül, s egyértelműen látszik, hogy a szolnokiaknál nem az eredményesség a fő prioritás, így pláne nehéz megtippelnünk a győztest, de hazai környezetben azért esélyesebben a jobb edzettségi állapotuk és a környezeti tényezők miatt.

OMNIA Pub & Food Békés - EKE Eger KOK (vasárnap, 16:00)
Óriási nyomás van ezen a meccsen a Békésen, ami nem biztos, hogy segíti a saját csarnokában ebben a párosításban azért favoritnak tekinthető Balog-legénységet. Szerkezetben sokkal jobb és a kerete is lényegesen tapasztaltabb, illetve erősebb a vendéglátónak, de van tartása az Egernek és okozhatnak kellemetlen perceket Papp Bendegúzék idegenben is, ezzel együtt komoly bravúr lenne tőlük a győzelem egy alapvetően elég "erős" pályán.

Óbudai Kaszások - Concordia Motax KC Pápa (vasárnap, 17:00)
Az óbudaiak a szezonjuk eddigi legrosszabb teljesítménye után fogadják az alapvetően felszálló ágban lévő Pápát a hétvége kiemelt Zöld csoportos rangadóján és itt bizony tényleg nem csak közhely, hogy szinte mindent az aznapi forma dönthet el. A vendégek dobói idegenben egyelőre nem teljesítenek jól, de csapatként egy igen erős Cegléd elleni produkció után mennek idegenbe és érezhetően össze is álltak, így teljesen 50-50-esnek tűnik ez a párosítás.

Újpest-MT - Knipl Kft. Bonyhádi KSE (vasárnap, 17:30)
Az újpestiek igen szűk érdemi rotációval küzdenek Surmann Gábor és Mészáros Csaba kiesése után, a Bonyhád pedig zsinórban megszerzett három siker után, lendületben, de egyúttal teher nélkül küzdhet ellenük. Ebben a párosításban szinte minden benne van, de azért egyértelmű favorit saját csarnokában a Megyeri Tigrisek. Itt kulcskérdés lesz a frissesség, hiszen mindkét oldalon vannak bőven idősebb vezérek is, de annyival jobb edzettségi állapotban van a Mladenovics-legénység, hogy ennek azért lehet hatása egy dupla forduló későbbi meccsén.

Tiszaújvárosi Phoenix KK - DEAC U23 (vasárnap, 18:00)
A Tiszaújvárosnál óriási kérdőjel, hogy mire lehetnek képesek, ha a Jake Martin, Tóth Viktor páros most sem játszik, mert ez azért egy kötelező meccs kéne, hogy legyen nekik, pláne, ha el akarnak tűnni a kiesési zónából, de ehhez azért az is kell, hogy a Tóth Bence, Godwin Omenaka párost ne vesse be a DEAC. Annyira sok az ismeretlen tényező a kereteket tekintve, hogy nehéz tippelni, de sokkal nagyobb a nyomás a hazaiakon, ami könnyen segítheti a vendégeket - de csak abban az esetben, ha erős felállásban érkeznek a "szomszédba".

KTE-Duna Aszfalt U23 - Vásárhelyi Kosársuli (vasárnap, 18:00)
A KTE minden bizonnyal nem veti be a szombaton az A-csoportos gárdában 26 percet játszó Lewis Chestert, így pedig akkor sem esélyesebb a lendületbe jövő Vásérhelynél, ha Kucsera, Molnár és Fülöp is játszik. A két gárda egy érdekes, egy pontos hódmezővásárhelyi győzelemmel záruló Hepp-kupa derbit már játszott a közelmúltban, de akkor Tóth Tamás fiai voltak hazai pályán, most tehát ezért is próbálhat visszavágni a Váradi-legénység. Kiváló meccsre van kilátás, ahol nagyon sokféle eredményt el tudunk képzelni, itt is óriási tényező lesz a pillanatnyi forma és a csapatok karaktere.

A Zöld csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus