NBI/B - Beharangozó - ötmeccses hétvége

A kupahétvége miatt csak előrehozott és halasztott meccseket rendeznek a másodosztályban. A Keleti csoportban nehéz túra vár a DEAC-ra Békésen, a Honvédra pedig az éllovas miskolciaknál, míg az ország másik felén a Bonyhád-Veszprém lehet pikáns derbi.

Keleti csoport

Calle Pubfood Békés (7., 6-9) – DEAC Kamilla Gyógyfürdő (3., 11-4) (péntek, 17:00)

Esélyesként utazik Békésre a zsinórban nyolcadik sikerére hajtó Debrecen, ám a legutóbbi két fellépésén már nem jött a korábban megszokott sima győzelem, az egyre acélosabb házigazda pedig ezt kihasználva megrángathatja a száguldó oroszlán bajszát. A DEAC által diktált nagy tempó nem kedvezhet a szűk rotációval dolgozó vendéglátóknak, a Honvéd ellen is ez okozta a vesztüket, ám ha a hajdúsági nehéztüzérek gyengébb dobóformát fognak ki, akkor lehet keresnivalója a tabellán egyre feljebb kúszó Békésnek.

MEAFC (1., 12-4) – Budapesti Honvéd SE (5., 9-7) (péntek, 18:00)

Bemutatkozhat első tétmeccsén a miskolciak új amerikai centere, Zach Price, a 208 centis magasember komoly segítség lehet a győzelmi kényszerben lévő Honvéd elleni hazai bajnokin, pláne hogy roppant nehéz sorsolása van a hátralévő fordulókra a listavezetőnek (négy idegenbeli meccsel zárnak). A fővárosiaknak viszont vendégként is kellene a bravúr, hogy visszakapaszkodjanak a négybe, odahaza nem sokon múlt a már akkor is jó formában lévő MEAFC legyőzése, Miskolcon azonban a Nagykőrös receptjére lenne szükségük, akik egyedüliként tudtak győztesen távozni a körcsarnokból.

 

Nyugati csoport

SMAFC NYME (10., 3-12) – Bajai Bácska FKE (11., 3-12) (csütörtök, 17:30)

Újabb alsóházi rangadó vár a soproniakra odahaza, az ellenfél ezúttal a Baja lesz, de hasonló izgalmakra számíthatunk, mint a legutóbbi, Budafok elleni derbi alkalmával. Kisebb bravúr kellene mindkét csapattól, hogy elkerülje az alsó négyet, egy győzelem halvány reménysugár lehetne, de borzasztó nehéz sorsálasa van mindét félnek a hátralévő mérkőzésekre.

Bonyhádi KSE (8., 7-8) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (1., 13-2) (péntek, 19:00)

Az alsó- és a középház határán mozog a Bonyhád gárdája, a nem is oly rég még szebb helyezésben is joggal reménykedő tolnai alakulatnak hazai pályán kellene ismét csodát tennie, és az OSE legyőzése után a friss éllovas Veszprémet is két vállra fektetnie. Hazai pályán képes is lehet erre a Tömösváry vezette korábbi kétszeres bajnok együttes, ám talán a mezőny legstabilabb csapatával kell szembenézniük, amelynek csupán két győzelem hiányzik, hogy bebiztosítsa helyét a rájátszásban.

Alba Fehérvár (12., 1-15) – PVSK-Kronosz Kiadó (6., 8-8) (vasárnap, 15:00)

A kupahétvége után valószínűleg legerősebb összeállításában feszül egymásnak a két U23-as gárda, így az idei szereplésük alapján a Fehérvárnak kell mindenképp több energiát mozgósítania a siker érdekében. A pécsiek egy huszáros alapszakasz hajrával akár még a négyre is jó eséllyel pályázhatnak, csak a veszprémi túra tűnik felejthetőnek, a többi találkozójuk abszolút hozható kategória, akárcsak a sereghajtó otthonában vívandó derbi.

 

Fotó: meafc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus