NBI/B. 2. forduló: A Nagykőrös legyőzte a Veszprémet, Beák búcsúzott

Garai Péter szerint sz*rul, de következetesen fújtak a MAFC-Vasason - nyert a Nyíregyháza és a Salgótarján. Eredmények, statisztikák, összefoglalók, nyilatkozatok, fotók az NBI/B Piros és Zöld csoportjának második fordulójáról.

 
fotó: hunbasket.hu

 

Piros csoport

 

HÜBNER-Nyíregyháza BS - PVSK-CARGATE 82-63 (14-22, 28-17, 26-17, 14-7) 

Nem megfelelő ritmusban kezdte a mérkőzést az esélyesebb Nyíregyháza, mindkét oldalon sokat rontottak, így a fiatal pécsi gárda komolyabb előnyt tudott kiépíteni. A második negyedben már feljavultak a hazaiak, a második félidőben pedig hamar dűlőre is vitték a dolgot - különösen a végül 45 VAL-t gyűjtő, 9 gólpasszt kiosztó, 8 lepattanót szedő és 8 faultot kiharcoló Ubilla volt elemében a nyírségieknél, de a másik két rutinos vezér, Tóth Gergely és dr. Mohácsi Máté is hozta magát. A vendégeknél Bíró Levente parádés dobóformájának örülhetnek, Erdei Ádám is jól termelt, de a többiektől támadásban több kellett volna. Rajtuk kívül 0/16-tal zárt a PVSK a triplavonalon túlról (különösen a 0/7-tel záró Carev nem találta a dobásait), így pedig nem tudták tartani a lépést a nagyon megbízhatóan célzó, tudatosabban kosarazó, védekezésben váltani tudó hazaiakkal. 

A Nyíregyháza legjobb dobói: Ubilla 30/15, Tóth G. 15, Mohácsi 14/6.
A PVSK legjobb dobói: Bíró L. 29/12, Erdei 13/6, Carev 11.

Siska János: Gratulálok mind a két csapatnak, mert egy nagyon hajtós mérkőzés van mögöttünk. Az elején megleptek minket, számítottunk arra, hogy erőszakos kosárlabdát fognak játszani, keményen védekeznek és abból gyorsan indulnak. Egy kicsivel később vettük fel a ritmust, gyakorlatilag másfél negyedet adtunk az ellenfélnek, aztán utána mi is elkezdtünk keményebben védekezni, váltogattuk a védekezéseket a pick and rolloknál, illetve a harmadik negyedtől a letámadást is bevetettük és ezzel tudtuk felőrölni a PVSK-t. Én úgy gondolom, hogy ez a csapat jobb helyen fog végezni a bajnokságban, mint az előző szezonban, biztos vagyok benne, hogy nem a mezőny hátsó részében fognak végezni. Ezzel a játékkal biztosan sok csapatot meg fognak verni, főleg hazai pályán. A mi játékunkon látszik, hogy akadozik még, hiszen nem tudunk rendesen edzeni azzal a csapattal, akikkel elkezdtük a felkészülést. Gondolok itt arra hogy meghatározó játékosaink még mindig nem tudnak edzeni velünk,vagyis most kezdték el ezen a héten. Még mindig kell idő, hogy azt a játékot mutassuk, amit szeretnénk. Fizikálisan már egyre jobbak vagyunk. Az látszik, hogy az utolsó negyedben is még rá tudtunk rakni és ugye 7 pontot kaptunk összesen az utolsó negyedben.Gratulálok még a csapatomnak külön még ahhoz, hogy igazi csapatmunka volt és mindenki kivette a részét . Bízom benne, hogy ettől csak jobbak leszünk.

Rab Gyula: Először is szeretnék gratulálni a Nyíregyházának a győzelemhez. Úgy gondolom, hogy az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, jól kontrolláltuk a pályán történteket, vezettünk is. A második tíz perc végén egy kicsit megtorpantunk, ezzel feljött a Nyíregyháza. A harmadik negyedtől egy picit pontatlanná váltunk. Sokkal erőszakosabban kezdtek el védekezni a hazaiak, ezért a kinti dobásainkra odaértek, nem tudtunk olyan hatékonyan dobni kintről, továbbá főleg a centerjátékukkal őröltek fel minket. Ezzel alakították ki a különbséget. Tudtuk, hogy egy jobb csapat otthonába jövünk, tudtunk a problémáikról, megpróbáltunk szoros mérkőzést játszani velük. Sajnálom, hogy a végén egy kicsit szétnyílt az olló, a srácoknak gratulálok, mert ez más csapat ellen nem biztos, hogy győzelmet ér, de sokkal szorosabb mérkőzéseket fogunk tudni játszani. Még egyszer gratulálok a Nyíregyházának a győzelemhez.

 

MTK-Elite Basket - Salgótarjáni KSE péntek 69–71 (16–18, 22–24, 12–14, 19–15)

Az előző fordulóban az MTK három ponttal kapott ki Pécsett, a Salgótarján pedig két ponttal verte a BKG-t, így aztán nem is meglepetés, hogy egymással is kiélezett meccset játszottak. Egy hajszálnyival általában a tarjániak vezettek, de az MTK szívósan újra és újra visszajött, így mentek bele a végjátékba, ahol 66-65-re még az MTK vezetett, ám Nshimba egymás után két lélekölő hármast helyezett el a hazai gyűrűben. Ez sem roppantotta meg azonban az MTK-t, Farkas triplájával visszajöttek 69-71-re, Karanfiloski két büntetőt kihagyott a túloldalon, Sömeneket pedig leblokkolták, majd a labdát megszerezve Jakab és Lánczos is dobhatott az egyenlítésért, hiába. A vendégeknél ki kell emelni Sömenek Martint, aki komoly károkat okozott a palánkok alatt (18 pont, 18 lepattanó), a 18 egységig jutó Herendic-et, de Karanfilovski 8 gólpassza, Nshimba 13 pontja és 7 lepattanója, illetve Bán Tibor 12 egydége is kellett a győzelemhez. A hazaiaknál négyen (Jakab, Hegedűs, Juhász, Horváth) jutottak el legalább 10 pontig, a kispadról összesen 28 egység érkezett - picit több szerencsével most 2-0-val is állhatnának. 

Az MTK legjobb dobói: Jakab 16/3, Hegedűs 12/3, Juhász 11/3.
A Salgótarján legjobb dobói: Sömenek, Herendic 18-18, Nshimba 13/9.

Horváth Balázs: Szeretnék gratulálni a Salgótarján csapatának,megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Sajnos ismét egy olyan mérkőzést buktunk el, ami egy labdán múlt. Nagyon sajnálom a vereséget,viszont a csapat egy teljesen másik arcát mutatta, mint két héttel ezelőtt. Innentől kezdve ennek a mentalitásnak és győzniakarásnak kell a kiindulási alapnak lennie. Még egy, de nagyon fontos mozaikot kell a helyére tenni és jönni fognak a a győzelmek, ami újra meg fogja adni a csapat önbizalmát. Ezt rögtön kedden, a Nyíregyháza ellen kellene megvalósítani, ami nem lesz egyszerű feladat, mivel ők a a bajnoki cím legnagyobb esélyesei. Azt garantálhatom mindenkinek, hogy nem fogunk asszisztálni egyik csapat győzelméhez sem, küzdeni fogunk és célunk megszerezni az első győzelmünket a bajnokságban.

Szabó Zoltán: Egy nagyon nehéz pályán sikerült győznünk,emiatt gratulálok a csapatnak, viszont ismét előjött az a hibánk,hogy amikor kicsit megroppanthattuk volna az ellenfelet, akkor nem tudtunk dobásig sem eljutni. Védekezésben nem voltunk most olyan élesek,mint egy hete, viszont nem hagytunk annyi második esélyt az ellenfélnek. Dolgozunk tovább és egy fontos meccset játszunk a jövő héten Nyíregyházán amire megfelelően felkészülünk.

 

MAFC - Vasas Akadémia 78-92 (21-32, 12-25, 20-20, 25-15)

Meglehetősen sima meccsen nyert a Vasas, a sérülésektől is sújtott (Tóth Péter és Harazin Tamás nélkül felálló) MAFC igazából csak a végén tudott kozmetikázni az eredményen – a vendégek tulajdonképpen egy félidő alatt eldöntötték a küzdelmet, a nagyszünetben már húsz pont feletti előnyben voltak. Hiába parádézott egyénileg megint Bordács Soma (31 pont, 14 lepattanó, 14 kiharcolt fault), a több lábon álló és a lepattanózást 55-29-re (18-5 volt a támadók aránya) megnyerő Vasas egyértelmű fölényben volt a találkozó folyamán. 

A MAFC legjobb dobói: Bordács 31/9, Polgárdy 15/6, Lakits 15/3
A Vasas legjobb dobói: Boros 15/3, Radics 15, Debreceni 13

Garai Péter, MAFC: Gratulálok a Vasasnak a megérdemelt győzelemhez. Felmérte hiányosságainkat és maximálisan kihasználta azokat. Számunkra hízelgő, hogy a második félidő végén vállalható mérkőzés lett belőle. Sérülések miatt ez a csapatunk, így kell helyt állni ebben a fura helyzetben. A kiállítás számomra megmagyarázhatatlan és nem is értek vele egyet, azonban Németh Csaba mérkőzés ellenőr szavaival 100 %-osan, melyet idézek: Szarul fújnak, de azt következetesen. Még egyszer gratulálok a Vasasnak, megérdemelten győzött és további sikereket kívánok nekik.

Faragó Péter, Vasas: Örülök, hogy idegenbeli győzelemmel tudtuk elkezdeni a bajnokságot az első hazai után. Az első félidőben nagy előnyt szereztünk, amit a második félidőben aztán úgy gondolom kicsit leadtunk. De dicséret illeti a srácokat, mert végig betartották a taktikai utasításokat. Ez egy ilyen bajnokság lesz, egész évben lesznek minden oldalról hiányzók, aki jobban tud ebből kijönni az tud profitálni. Sok sikert kívánok a másik csapatnak is és gratulálok a sajátomnak.

 

RKA Pécs - BKG Príma Akadémia 76-84 (12-24, 20-24, 24-16, 20-20)

A talán rutinosabbnak tűnő BKG az első félidőben alapozta meg a sikerét – az első negyedben sikerült igazán a fiatal pécsiek fölé nőni, a vendégek ott kiépítettek egy olyan előnyt, amelyet be tudtak osztani a folytatásban. A hazaiak mindent megtettek, reagáltak is és a harmadik negyedben visszajöttek a meccsbe, a záró etapban benne volt, hogy akár meglepetést is okozhatnak, de a BKG végül megoldotta a feladatot és Nagy Botond Ágoston, Admir Radoncic és Buzás Bence vezetésével hozták a fontos idegenbeli győzelmet. A hazaiaknál főleg a padról érkező Uros Rosic emelhető ki igazán, aki 23 ponttal, 11 lepattanóval és 5/9 triplával szállt be.

Az RKA legjobb dobói: Rosic 23/15, Lados 14/6, Dobrijevic 13
A BKG legjobb dobói: Radoncic 25, Nagy Bo. Á. 24/18, Buzás 12/3

Ivica Mavrenski, RKA: Gratulálok a BKG együttesének, megérdemelten győzött, majdnem az egész mérkőzést kontrollálta. Az utolsó negyedben volt lehetőségünk arra, hogy fordítsunk, de ekkor nem koncentráltunk eléggé, helyzeteket és büntetőket hagytunk ki, így elúszott a lehetőség.

Nagy Ágoston, BKG: Gratulálok a pécsi csapatnak! Nagyon sokat készültünk az erényeikből. Jó szerkezetű, tudatos együttes, amely mindenkinek nagy problémát fog okozni. A koncentrált kezdésünknek köszönhetően jelentős előnyre tettünk szert, amit aztán a hazaiak a második félidőben szépen elolvasztottak. Taktikailag azonban talán kicsit még a pécsi csapat felett állunk, így aztán a körülményekhez képest sikerült magabiztosan behúzni ezt a találkozót.

 

Nagykőrösi Sólymok KE - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 91-86 (23-31, 18-22, 26-13, 24-20)

Jól kezdte a meccset a Veszprém, az első negyedben nagyon ültek a dobások, nagyon működött a támadójáték és még a második negyedet is meg tudta nyerni a gárda – magabiztosan, tíz pont feletti előnnyel vezetett, úgy tűnt, hogy kézben tartja a találkozót. A fordulás után azonban megváltozott a játék képe, a nagykőrösi védekezés szintet lépett, a veszprémiek gödörbe kerültek, majd fokozatosan három emberüket is elvesztették: a 18 pontos Futó Balázs, a 16 pontos, 4/8 triplás, 9 lepattanós Nebojsa Dukics, illetve a padról beszálló Sipos Mátyás is kipontozódott. Így magas poszton szerkezeti hátrányba is kerültek, amit a már a harmadik negyedben fordító, Lakosa Ákos (34 pont, 9/14 mezőnyből, 15/18 büntető) remeklése által húzott, okos csapatjátékot bemutató hazaiak szépen kihasználtak és nagyon értékes győzelmet arattak ebben a fordulóban.

A Nagykőrös legjobb dobói: Lakosa Á. 34/3, Fehér 17, Molnár M. 15/6
A Veszprém legjobb dobói: Futó 18, Dukics 16/12, Szabó P. 15

Lakosa Zsolt, Nagykőrös: Megtépázott csapatunkkal fényes győzelmet arattunk! Gratulálok mindenkinek, a játékosoknak, a szurkolóknak egyaránt! Jön a következő mérkőzés szerdán, Miskolcon, arra készülünk.

Baksa Szabolcs, Veszprém: Gratulálok a Nagykőrös csapatának! Ahogy arra számítani lehetett, nekik ez a karantén és költözés dolog nem okozott nagyobb problémát, hiszen évek óta együtt játszanak. Nekünk egy fiatal csapatot kell felépítenünk, akiknek ez a fajta nyomás, ami a játékvezetőktől, és ami a lelátóról jött, még furcsa volt. Sikerült egy nagyobb előnyt kiépítenünk, de utána jött egy mélyebb hullám, ami után mentálisan nem voltunk felkészülve, hogyan is lehetne belőle kimászni. A 4. negyedben tulajdonképpen magas ember nélkül maradtunk, a kulcsjátékosok is közel 35 percet játszottak, ezt pedig a Nagykőrös tökéletes taktikai fegyelemmel kihasználta. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy így is sikerült egy egylabdás meccset játszanunk. További sok sikert a Nagykőrösnek!

 

TF-BP - MEAFC-Miskolc 91-78 (24-22, 18-20, 21-21, 28-15)

Furcsa búcsúmeccs volt ez a TF-nél, hiszen utoljára lépett pályára játékosként a klub meghatározó alakja, Beák Gábor – a búcsú azonban csak a játékosi megbízatásnak szól, hiszen innentől edzőként irányítja majd a gárdát. Beák most kezdőként 12 perccel és 3 ponttal zárta le karrierjét, a csapatnak viszont most nem is kellett több: a mérkőzés jelentős részében a TF vezetett, méghozzá többször is magabiztosan, ilyenkor azonban rendre jött a bealvás, a nagyot küzdő Miskolc feljött, majd ismét reagálniuk kellett a hazaiaknak. A fővárosiak végül Karosi Gergely (20 pont, 12 lepattanó), Somogyfoki Péter (19 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz), Timkó Norbert (16 pont, 6 lepattanó) és Kerkai Ákos (15 pont, 10 lepattanó) vezetésével nyerni tudtak, a csapatszinten összesen három triplát értékesítő és a lepattanózást 44-27-re elveszítő Miskolcnak be kellett érnie a tisztes helytállással. 

A TF legjobb dobói: Karosi 20/9, Somogyfoki 19/9, Timkó 16
A MEAFC legjobb dobói: Kozák M. 24, Tóth V. 16/6, Kozák B. 11

Nagy Bálint, TF: Jobbára mi vezettünk a mérkőzésen, de a hibáinkat kihasználva tudott rendre felzárkózni a MEAFC. Zsinórban három triplával tudtuk lezárni a mérkőzést. Amit Beák Gabi megpróbál átadni a fiúknak edzőként, az elég közel áll az én filozófiámhoz, ilyen szimbiózisban - nehéz szó - pedig könnyű együtt dolgozni.

Szollár Gergő, MEAFC: Az éles szituációkban rendre rossz döntéseket hoztunk, emellett rossz dobószázalékot produkáltunk. 18 támadólepattanót is engedtünk a TF-nek, ezen dolgoznunk kell a jövőben. Gratulálok Beák Gábor karrierjéhez és sok sikert kívánok neki az edzői pályájához.

Beák Gábor, TF: Nehéz szavakat találni a ma estére, sokszor megkönnyeztem ezeket a különleges pillanatokat. Boldog vagyok, hogy ennyi időt a pályán tölthettem. Imádom a kosárlabdát, és ezután is ezért működöm és munkálkodok. Fiatal csapatot építünk Bálinttal, nagyon fontos lépcsőfok volt ez a mai győzelem. Fiatalos lendülettel, remélhetőleg sok győzelemmel szeretnénk folyatni, amit a klub anno elkezdett. Ma este, amikor elléptünk az ellenfelünktől, elveszítettük a feltüzelt állapotot, emiatt jöhetett vissza többször is a Miskolc.

Béres Dávid, Miskolc: Sokat készültünk a TF-ből, de persze ők is jól olvasták a játékunkat. Nem ültek a dobásaink és a lepattanózásban sem tudtunk dominálni. Kétszer is fel tudtunk jönni, de ez most sajnos nem volt elég.

 

 

Zöld csoport

Atomerőmű KSE Bonyhád - EKE Eger KOK 88-60 (20-13, 23-20, 23-17, 22-10)

Bár hét közben a Hepp-kupából kiesett a Bonyhád a Rátgéber Akadémia ellenében, a bajnokságban továbbra is jól teljesítenek, második meccsüket is megnyerték, méghozzá magabiztos játékkal. Pupp Bencével nem tudtak mit kezdeni az egriek, a fiatal hátvéd 30 pontot termelt, 15 kiharcolt büntetőjéből mind a 15-öt a helyére küldte, emellett 6 lepattanót és 4 gólpasszt is jegyzett mindössze 26 perc alatt, ellenállhatatlanul játszott. Ezt az extrát jól egészítette ki Kalmár Viktor benti játéka, rajtuk kívül pedig még öten értek el legalább 10 VAL-t, kiváló csapatjátékkal győztek. Az egriek az első félidőben még tartották magukat, utána viszont nagyon gyorsan nyílt az olló, támadásban nem tudták tartani a lépést - a 29%-os mezőnymutatón javítaniuk kell a későbbiekben. 

A Bonyhád legjobb dobói: Pupp 30/3, Kalmár 16, Tömösváry 9.
Az Eger legjobb dobói: Papp 13/9, Szabó, Steier 8/3-8/3, Illés 8.

 

Vásárhelyi Kosársuli - DEAC U23 86-72 (25-18, 18-16, 25-16, 18-22)

A Kosársuli honlapjának tudósítása

212 nap: ennyi telt el a legutóbbi Vásárhelyi Kosársuli-tétmeccs óta, ha a Békés U23 elleni, múlt hétvégi Hepp Kupa-továbbjutást nem számítjuk. A koronavírus-járvány közepette elrajtolhatott a hazai kosárlabdaélet, így az NB I/B Zöld csoportja is, csapatunk pedig az első forduló szabadnapja után a DEAC U23-at fogadta bajnoki nyitányként.

Tóth Tamás együttese kissé átalakult nyáron, ám a 12 játékos összhangban egyáltalán nem mutatta, hogy bármi változott volna a 2020 eleji formához képest - ott folytattuk, ahol abbahagytuk, és szerencsére közönségünk is láthatta a győzelmet. A debreceni csapat (amelyben ott volt a jelenleg sérüléssel küzdő, nyáron a Kosársulitól átigazoló Ságodi Róbert is) az első perctől kezdve nem tudta felvenni a ritmust a gyors és agresszív vásárhelyi játékkal: Molnár Bence kettesével indítottunk a szezont, majd Varga Ákos és Bálint Erik pontjainak köszönhetően villámgyorsan tíz ponttal mentünk (13-3 két és fél percnyi játék után). Az első negyedben nem változott a játék képe, a jól lepattanózó Kosársuli megtartotta az előnyt (25-18).

A második negyedben mindkét fél szorított a védekezésen, Pollák triplájánál négy pontra zárkózott a DEAC, ám a fegyelem egy pillanatra sem lankadt, okos labdaszerzésekkel és pontos befejezésekkel maradt a fór. Hiába kért időt 36-29-nél Jesper Gustavsson, a debreceniek újdonsült svéd vezetőedzője, Rostás Imre kettesei tovább nyitották az ollót, az előző idényben is feltűnő látványos asszisztok repítették a csapatot - főleg Molnártól és a csapatkapitány Vuk Pavlovictól. A pihenőre 43-34-es vásárhelyi vezetéssel vonultak a csapatok.

A szünet után kissé az öltözőben ragadt a DEAC, és előbb Bálint percei következtek, majd a második félidőre beálló Varga Zalán hármasánál tizenöt pontnyi különbséget mutatott az eredményjelző (55-40). A játék minden elemében felülmúlta a Kosársuli a vendégeket, így a negyed vége előtt nem sokkal már hússzal vezettünk. 

Az utolsó játékrész az élete első felnőtt bajnokiját játszó Kozma Péter hármasával indult (a másik két fiatal, a szintén debütáló Megyesi Dániel, valamint Bodócsi Benjámin is bátor játékkal hálálta meg a bizalmat), ezt követően rotálni kezdte csapatát Tóth Tamás, aminek köszönhetően picit kozmetikázni tudott az eredményen a Pollák és Kovács vezette DEAC. A meccs vége kisebb kosáresővel zárult, a Kosársulihoz egy szezon után visszatérő Béres Nándor állította be a vásárhelyi pontszámot (86), amihez 72 debreceni társult. Soha rosszabb kezdést!

A Vásárhely legjobb dobói: Varga 17/3, Bálint 13/3, Molnár 12.
A DEAC legjobb dobói: Pollák 22/6, Kovács 18/6, Batbaatar 8/6, Fábián 8.

Tóth Tamás: Nyolc hónap után felemelő érzés ismét játszani, főleg nyerni is! Egy tehetséges, szervezett társaságra erőltettük rá az akaratunkat. Külön öröm számomra, hogy mind a tizenkét játékosom dobott kosarat, és kivette a részét a közösből. Gratulálok mindkét csapatnak, jövő héten újabb két fontos bajnoki vár ránk!

Jesper Gustavsson: A meccs eleji feldobástól kezdve szenvedtünk, és nem sikerült annyi energiát spórolnunk védekezésben, amennyit szoktunk. Huszonöt pontot engedtünk nekik az első negyedben, aztán a maradék három negyedre feljavultunk, mégsem értük el a csapattól megszokott szintet. Nem lehet kifogásunk a vereségre, az ellenfelünk jól játszott, és stabilan a ritmusunk alatt tartott minket.

 

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - Pénzügyőr Sportegyesület 55–56 (8–21, 23–5, 12–18, 12–12)

A Győr honlapjának tudósítása:

Hullámzó játékot hozott a mérkőzés. Az első negyedben a vendégek voltak jobbak, pontosabban dobtak, határozottabban védekeztek, így elléptek. A második tíz perc viszont pont a fordított volt: most a győri csapat nem engedte a Pénzügyőrt kibontakozni. A vendégek mindössze öt pontot tudtak termelni. A nagyszünet után ismét az ellenfél dominált, fordított, de nagy különbség nem alakult ki, az utolsó szakasz egypontos Pénzügyőr-vezetésről indult (43–44). Fej fej mellett haladt a két csapat, a hajrában volt lehetőség a fordításra, de előbb Bakon triplája jött le, majd Berneczei kezében volt a győzelem, de kihagyta a közelit, így a múltkori kétpontos vereség után most minimális különbséggel, egy ponttal kapott ki.

A Győr legjobb dobói: Bakon 10/6, Berneczei 9/3, Geiger 8/6.
A Pénzügyőr legjobb dobói: Horváth 22/9, Baranyi 14/3, Kovács 13/3.

Csaplár-Nagy Ervin: Nagyon csalódott vagyok a mai mérkőzés miatt. Semmi nem valósult meg abból, amit tegnap gyakoroltunk. Úgy gondolom, hogyha a tegnapi teljesítményt látjuk ma, pontos győzelemmel zárhattuk volna a mérkőzést. Csalódott vagyok nagyon, remélem a játékosok közül páran magukba szállnak, és átgondolják, hogy mit is kéne csinálni. Gratulálok az ellenfélnek!

dr. Bagi Melinda: Először is nagyon-nagyon örülök a győzelemnek. Azt gondolom, hogy a végén a kemény játék és az akaratunk mellé a szerencsefaktor is mellénk állt, és ezzel sikerült a találkozót megnyerni. Nagyon büszke vagyok az U20-as játékosainkra, mert nagyon sokat tettek a mai meccsen ezért a győzelemért. Nagyon kemény volt mindkét oldalon a védekezés, ezt a "pont gazdag" találkozó is mutatja. Nagyon nehezen tudtunk az elején ahhoz alkalmazkodni, hogy feljöttek a nyakunkra. A második negyedben egy felfogásváltásnak kellett végbemenni ahhoz, hogy a végén tudjunk győzni. Szerencsére ez sikerült, illetve átlendített minket a holtponton egy-két fontos kosár. Gratulálok az ellenfelünknek, és nekik is sok sikert kívánok!

 

Békési SzSK - Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 112-95 (28-29, 27-23, 25-29, 32-14)

Három negyeden keresztül egy nagyon szoros, pontgazdag összecsapást láthattak a nézők. A záró játékrész előtt 80-81-re még a vendégek vezettek köszönhetően a veterán Drahos Gábornak, aki végül 32 ponttal, 10 lepattanóval, 11 kiharcolt faulttal és 7 assziszttal zárt. A végére azonban elfogytak mellőle a társak, többen is kipontozódtak, a hazaiak pedig kihasználták a zavart és folyamatosan büntették a védekezésbeli kihagyásokat. Végül a Békés meggyőző különbséggel nyert, a kezdőötösből Krstic, Balog és Széphelyi is elérte a 20 pontot és sokoldalúan kosarazott, Hargitai 16 egységig jutott, Cvijin belekapaszkodott 10 lepattanóba, míg a kispadról a villámléptű Olaj-nevelésű irányító, Frikker Marcell adott komoly pluszt 18 ponttal, 6 gólpasszal és 8 kiharcolt faulttal. 

A Békés legjobb dobói: Krstic 27/6, Balog 21/3, Széphelyi 20.
A Tiszaújváros legjobb dobói: Drahos 32/3, Martin 16/9, Lajsz 15.

Balog Vilmos: Fiatal, alakulóban lévő csapatunknak nagyon kellett ez a győzelem. Jó úton járunk, de a védekezésünkön még tovább kell javítani. Igazi csapatmunka volt ez a siker, a rutinos játékosokkal teletűzdelt Tiszaújvárossal szemben. Vírusmentes folytatást kívánok a csapatoknak.

Szendrey Zsombor: Próbáltunk felkészülni a Békés játékából, amit a hétfői Hepp Kupa meccs nehezített. A védekezésünk azonban nagyon gyenge volt, abban folyamatosan megtalálta a réseket a békési csapat, sajnos ezt nem sikerült kijavítanunk. Támadásban működött, amit elterveztünk, de a védekezésünk gyengesége miatt nem tudtunk mérkőzést nyerni.

 

Újpest-MT - SMAFC 100-70 (29-13, 24-22, 28-18, 19-17)

Ezen a meccsen nem voltak egy súlycsoportban a felek, a SMAFC ugyanis gyakorlatilag fegyvertelenné vált - két fontos játékosa a koronavírus miatt nem léphetett pályára, Soós Bence pedig az első percben súlyos sérülést szenvedett. A vendégek így irányító nélkül maradtak, az egyébként is remek erőkből álló Újpest pedig érvényesítette a papírformát - Csaba György az első forduló után most is villogott (27 pont, 12/16 mezőnyből), de ezúttal igazából nem volt kérdés a győztes kiléte.

Az Újpest legjobb dobói: Csaba 27/6, Rackley 17, Horváth Á. 12/6, Dr. Franczva 12/6
A SMAFC legjobb dobói: Szegedi 18/6, Kovács B. 17, Bakk 15/6

Surmann Gábor, Újpest: Magáról a mérkőzésről most nem szeretnék nyilatkozni. A győzelem számomra jelen pillanatban sokadlagos. Sokkal fontosabbnak tartom, hogy jobbulást kívánjak Soós Bencének, illetve a távol maradó Márkus Robiéknak és szeretném mihamarabb a pályán látni őket újra játszani. Sok sikert kívánok a Sopronnak a továbbiakban.

Meszlényi Róbert, SMAFC: Azt gondolom, az adott helyzetben kiválóan játszottunk. Úgy érkeztünk, hogy a két irányítónk a járvány miatt nem tudott velünk jönni, illetve a harmadik irányítónk a 15. másodpercben súlyosan megsérült. Azt gondolom, tragikomikus a helyzet, mert így nagyon nehéz játszani. De a többiek ehhez képest nagyon szépen lehozták a meccset. És hát így nagyon nehéz helyzetben vagyunk, mert a két pozitívunk szerintem csak decemberre fog tudni visszatérni, Bence pedig szerintem csak a következő szezonban. Úgyhogy itt valami megoldást kell találnunk, hogy mi legyen a csapattal.

 

Óbudai Kaszások KA - Ceglédi KE 66-59 (19-9, 20-14, 12-23, 15-13)

Tulajdonképpen végig vezetett az Óbuda, amely az első félidőben kiváló védekezéssel nehezítette a Cegléd dolgát - a nagyszünetig 16-szor adták el a labdát a vendégek és összesen 23 pontot udtak szerezni, így a Rosemond-Puszta-Varga trióra építő hazaiak jelentősebb előnybe kerültek. A fordulás után egy 8-1-es rohammal közelített a Cegléd és egészen közel tudott férkőzni ellenfeléhez, de az Óbuda nem ingott meg igazán és amikor kellett, akkor mindig hozott egy kosarat, vagy egy jó védekezést, így megőrizte az előnyt és behúzta a győzelmet.

Az Óbuda legjobb dobói: Rosemond 24/9, Puszta 10/6, Varga D. 9, Horváth M. 9
A Cegléd legjobb dobói: Swanson 18, Mészáros 14/6, Fekete V. 14/6

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus