NBI/B: A Bonyhád is legyőzte az Újpestet, idegenben nyert a Pápa

Két mérkőzést pótoltak csütörtökön a Zöld csoportban - eredmények, összefoglalók, nyilatkozatok.

fotó: hunbasket.hu

Zöld csoport, 3. fordulóból elhalasztott meccsek

Atomerőmű KSE Bonyhád - Újpest-MT 86-83 (29-27, 20-21, 26-7, 11-28)

2-0-s mérleggel érkezett meg erre a meccsre a Bonyhád, a parádésan kezdő Újpest pedig éppen az idei első veresége után, így mindenképpen rangadóra készülhettünk. Ez az első félidőben abszolút így is történt, szorosan alakult a meccs, mindkét csapat jól játszott, főleg támadásban, megvolt a jó színvonal, aztán a harmadik negyedben a vendégek egy nagyon mély gödörbe csúsztak bele - az egész játékrész során összesen hét pontot dobtak, míg a Bonyhád nem lassított, így hirtelen az egál meccsből egy húszpontos meccs lett. A záró etapban aztán minden erejét mozgósította az Újpest és óriási hajrával visszajött, 82-80 után Gulyás Milán clutch triplája kellett a Bonyhádnak ahhoz, hogy elöl maradjon, de Horváth Ákos erre is válaszolt egy hármassal, majd 85-83-nál Tömösváry két kihagyott büntetője miatt támadhatott (akár a győzelemért) a vendég együttes. Varga azonban itt eladta a labdát  dobás közben (Gulyás szerezte meg) és ez már elég volt ahhoz, hogy nyerjenek a hazaiak - rendkívül fontos győzelmet arattak, így továbbra is hibátlanok a bajnokságban.

A Bonyhád legjobb dobói: Gulyás 23/15, Verasztó 12/6, Dorogi 11
Az Újpest legjobb dobói: Horváth Á. 20/9, Csaba 18/12, Varga B: 18

Morgen Frigyes, Bonyhád: Az elmúlt 24 órában rengeteg kérdés volt, milyen állománnyal is tudunk kiállni a mai napon. Örülök, hogy végül ezzel a kerettel sikerült nyernünk, bár az Újpest a negyedik negyedben jól ránk ijesztett, elég sok hibára késztetett minket a passzok tekintetében. Gratulálok a csapatomnak, és természetesen gratulálok az Újpestnek is, mert azt gondolom, hogy egy nagyon jó mérkőzést játszottunk.

Surmann Gábor, Újpest: Gratulálok először is a Bonyhádnak a győzelemhez, viszont azoknak a játékosaimnak is, akik mínusz 23-as hátrányból egylabdás mérkőzést csináltak a végjátékban. Jelen helyzetben, mikor úgy játszunk, mint egy futballcsapat kapus nélkül, ebben a felállásban ez sajnos ennyi volt. Végezetül szeretném a hazaiak játékosának, Somogyfoki Szabolcsnak és családjának őszinte részvétünket kifejezni az egész Megyeri Tigrisek Kosárlabda Klub nevében. Sok sikert kívánunk ellenfelünknek!

Az összecsapás itt visszanézhető:

 

DEAC U23 - Conoil Motax KC Pápa 64-101 (17-24, 20-33, 10-27, 17-17)

Itt nem volt kérdés, a Pápa parádés formában kosárlabdázott és nagyon sima győzelmet aratott Debrecenben. A vendégek kiválóan dobtak távolról, jól járatták a labdát, megvolt a ritmusuk, úgyhogy folyamatosan büntették is ellenfelük védekezését - a második negyedben szerzett 33 ponttal már komolyabb előnyre tettek szert, majd a 27-10-re megnyert harmadik játékrészben végleg eldöntötték a küzdelmet. A hazai fiataloknak ezúttal nem volt esélyük, Sonyákék alaposan megszórták őket, akik így ezzel idei első idegenbeli sikerüket húzták be - 3-2-vel ott vannak az élmezőny mögött, a DEAC mérlege pedig 3-3-ra romlott.

A DEAC legjobb dobói: Neuwirth 14/9, Pollák 13/9, Balázsi 8/6, Sólyom 8/3, Kalassai 8/6
A Pápa legjobb dobói: Sonyák 18/12, Hódi 17/15, Koma 16

Jesper Gustavsson, DEAC: Jól kezdtünk, az első percekben tudtuk a saját játékunkat játszani, de a vendégek betaláltak a triplavonalon túlról, az egy az egy elleni védekezésünk pedig szétesett. Sajnos Pollák Balázs a második félidőben nem állhatott a rendelkezésemre, ő pedig nagyon hiányzott a pályáról. Remélem a jövőben sikerül kiküszöbölni az ilyen leolvadásokat, és nem ijedünk meg, ha az ellenfél elkapja a fonalat.

Kálmán László, Pápa: Az első két perc kivételével ragyogóan támadtunk és védekeztünk. A csapat védekezésünk extra volt, nem volt gyenge pontunk. Ilyen különbséggel is megérdemeltük a győzelmet.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus