NBI/B: Döntőbe jutott a Pápa, egyenlített az Újpest

Az első kiemelt Cegléd kisöprésével kiharcolta a döntőbe jutást Kálmán László csapata, az Újpest pedig kiegyenlítette az Óbuda elleni párharcot. 

fotó: hunbasket.hu.

NBI/B, Zöld csoport, elődöntő

Conoil Motax KC Pápa - Ceglédi KE 86-80 (28-19, 28-17, 7-22, 23-22)

Egészen elképesztő szezont produkál a Pápa, amely most egy hatalmas sikert könyvelhetett el azzal, hogy kisöpörte az első kiemelt Ceglédet, ezzel pedig bejutott a döntőbe. A párharc előtt esélyesebbnek tartott, az alapszakaszt magabiztosan nyerő Cegléd ezúttal mindent megtett, Fekete Viktor (25 pont, 9/20 mezőnyből) és Tóth Zoltán (23 pont, 4/9 tripla) vezetésével próbált egyenlíteni, de a sok lábon álló, óriási szívvel küzdő, főleg Koma (25 pont, 15 kiharcolt büntető) és Sonyák (18 pont, 13 kiharcolt büntető) által húzott Pápa jobbnak bizonyult - a hazaiak az első félidőben konkrétan domináltak és a nagyszünetben 56-36-ra, nagyon simán vezettek. A harmadik negyedben aztán jött a hullámvölgy, ott összesen hét pontot dobott Kálmán László alakulata, itt szorossá tette az estét a Cegléd, de a hazaiak még időben rendezték a soraikat és végül 41-14-es büntetőaránnyal, a fontos játékokat végrehajtva kiharcolták a győzelmet, egyúttal a feljutást - hatalmas, történelmi siker ez a klub számára, most pedig kicsit rápihenhetnek Komáék a döntőre, hiszen a másik ágon harmadik meccs következik. 

A Pápa legjobb dobói: Koma 25/3, Sonyák 18/3, Hódi 15/9
A Cegléd legjobb dobói: Fekete 25/12, Tóth Z. 23/12, Csákvári 10

Kálmán László, Pápa: Azt gondolom, hogy ez egy csoda volt az, amit a Pápai Kosárlabda Club ebben az évben véghez vitt. Tovább jutottunk a döntőbe, Dávid kétszer is legyőzte Góliátot. Azt gondolom, hogy teljesen megérdemelten vagyunk ott ahova jutottunk. Voltak nehéz pillanataink, de az szívünk helyén volt a végén. Lehetett látni, hogy elfáradtunk, de a szív vitte előre. Hatalmas győzelmet arattunk, azt gondolom arra senki sem számított. Amit ma megcsináltunk az példaértékű, egy ilyen kis csapat aki lényegében amatőr szinte félamatőr, félprofi csapat megver egy ilyen komoly csapatot, akkor azt gondolom nincs miről beszélni. Szeretnénk megnyerni és gratulálunk Ceglédnek.

Honti Viktor, Cegléd: Gratulálok a Pápának és sok sikert kívánok nekik a folytatásban. Ez a párharc már az első mérkőzésen eldőlt. A mai mérkőzésen minden megtettünk, és emelt fővel veszítettünk.

A párharc végeredménye: 2-0 a Pápa javára.

 

Újpest-MT - Óbudai Kaszások KA 98-93 (27-24, 22-28, 22-19, 27-22)

A párharc első meccsét otthon megnyerte az Óbuda, de a bivalyerős Újpset ezúttal hazai pályán kicsit változtatott a játékán és vissza tudott vágni riválisának, ezzel kiegyenlítette a szériát. Ivosevéknél most nem kellett egyéni extra, öten is 14-15 pontot dobtak, de mindenki azt tette hozzá, amihez legjobban ért, ki a palánk alatti birkózásban (mondjuk Ivosev dupla-duplázott), ki a kinti dobásban (pl. Horváth Ákos 4/4-et hajított távolról) jeleskedett - csapatszinten 24 gólpasszt osztottak szét és 51%-os mezőnymutatóval, valamint 48%-os triplázással zártak. Az Óbuda így sem volt messze, sőt, kifejezetten szoros meccset játszottak a felek, amely során a vendégek is bőven vezetni tudtak, de a harmadik negyedben kicsit megborult a gárda védekezése, a szoros végjátékban pedig alulmaradtak, hiába nyerték például 13-4-re a támadópattanózást és hiába dobtak náluk hatan is kétszámjegyű pontot. A hajrában fontos pillanatokban mindig jött egy újpesti tripla, 83-81 után Horváth Kristóf, Kelemen Balázs, majd Horváth Ákos is betalált távolról, ezek voltak a döntő dobások - most következik a mindent eldöntő harmadik meccs, ahol óriási csatára számíthatunk. 

Az Újpest legjobb dobói: Horváth K. 15/9, Ivosev 15, Horváth Á. 15/12, Kelemen 15/12
Az Óbuda legjobb dobói: Varga D. 22, Bencsik 17/6, Rosemond 16/9

Surmann Gábor, Újpest: Először is gratulálok a srácoknak, úgy érzem nagy gátat törtünk ma át, amiből jövő héten profitálhatunk. A mi szemszögünkből a történet nem változott... Az elsőt "hárítottuk!" Amivel a Kaszások is eggyel közelebb került ahhoz a bizonyoshoz... Az összképet nézve, vagyis a jövőbe tekintve úgy gondolom a nyomás újra a riválisunkra került, legalábbis a hazai pályával együtt járó "teher" mindenképp. Szerény véleményem szerint ez egy "piros szagú", rendkívül fizikális összecsapás volt, két remekül felkészített gárdával, mely jó propagandája volt ennek a megerősödött zöld csoportnak. A győzelmünkhöz kellett pár változtatás a korábbiakhoz képest, s maradt a tarsolyunkban még olyasmi, hogy ezen a mezsgyén tovább haladva győzni tudjunk Óbudán. Gratulálok mindkét félnek, de főleg srácainknak, akik komoly emberségről is tanúbizonyságot tettek ma. Jövő héten igazi "Win or Go home" meccs lesz, amit mi már most elkezdenénk, annyira várjuk. Végezetül ezúton is szeretnék gratulálni a Pápa kosárlabda csapatának a döntőbe jutáshoz. Egy ilyen erős Ceglédet legyőzni gyakorlatilag ember feletti performansz. Hajrá Újpest!

Armaghani Saeed, Óbuda: Szeretnék gratulálni az Újpest csapatának. Úgy gondolom, nagyon jó mérkőzést játszottunk. Mindkét csapat kihozta magából a maximumot. Szerintem az döntött, hogy a harmadik negyedben a védekezésünk nem volt jó. Gyakorlatilag minden támadásukból kosarat dobtak az újpestiek. Támadásban elveszítettük a ritmusunkat, emiatt nem jól védekeztünk és onnantól kezdve futottunk az eredmény után. 1:1 az állás. Megyünk tovább és jövő héten megpróbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból.

A párharc állása: 1-1.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus