NBI/B: Ez történt a Piros csoport playoffjának második meccsein

Kiegyenlített a Veszprém, 2-0-ra vezet a BKG, a Nyíregyháza és a Vasas is, a playoutban pedig mindkét széria 1-1-re áll.

fotó: veszpremkosar.hu

Piros csoport, playoff

NKA Pécs - HÜBNER-Nyíregyháza BS 59-103 (15-27, 14-28, 18-20, 12-28)

Itt nem volt kérdés, a Nyíregyháza egy félidő alatt eldöntötte a mérkőzést, a vendégek 26 ponttal vezettek a nagyszünetben, így a harmadik-negyedik már formalitássá silányult. Az NKA ezúttal nem tudott igazán harcosan, pontosan kosárlabdázni és a megszokott szintjét hozni, az első kiemelt pedig könyörtelenül megbüntette a hibákat - végül heten is kétszámjegyű pontterméssel zártak a vendégeknél, akik 54%-kal dobtak mezőnyből és 46%-kal süllyesztettek el 17 darab triplát. 2-0, a papírforma söprést ígér, bár az NKA biztosan felszívja magát a következő derbire...

Az NKA legjobb dobói: Váits 16/9, Kocsis 12, Lados 10, Benke 10
A Nyíregyháza legjobb dobói: Tóth G. 19/6, Bus 16/6, Szobi 15/8

Ivica Mavrenski, NKA: Gratulálok a Nyíregyházának a győzelemhez! Mi ma nagyon rosszul játszottunk, ellenfelünk pedig nagyon jól. Hazai pályán nem tudtunk hatvan pontot dobni, a vendégek viszont kiválóan dobtak kívülről, így nem lehetett esélyünk a mezőny legjobb csapata ellen. Sokat hibáztunk, a Nyíregyháza pedig van olyan jó együttes, hogy ezeket rögtön kihasználta.

Borisz Maljkovics, Nyíregyháza: Csak 2-0, még nincs vége! Ma szép kosárlabdát mutatott a csapatom. Készülünk a következő mérkőzésre.

A párharc állása: 2-0 a Nyíregyháza javára.

 

Vasas Akadémia - Salgótarjáni KSE 82-68 (28-22, 8-13, 18-11, 28-22)

Az első meccs idegenbeli sikere után otthon most abszolút magabiztosan nyert a Vasas, a fővárosiak a hullámzó első félidő után a másodikban már egyértelműen irányították a találkozót. Egyénileg Boros Márk lett a legjobb dobó, de többen is stabil és jó játékot hoztak, igazán kiemelkedő produkcióra pedig nem volt szükségük, csapatként múlták felül a Salgótarjánt - 48%-kal dobtak mezőnyből és 40%-kal tripláztak, miközben a vendégek csak 32%-kal céloztak mezőnyből és 28%-kal távolról. A Tarjánnál a 20 pontos Herendic emelhető ki, de összességében az eddigi két meccs alapján a Vasas kezében van a párharc, kíváncsian várjuk, hogy a harmadik összecsapáson lezárul-e a széria, vagy tudnak reagálni valamit Sömenekék.

A Vasas legjobb dobói: Boros 19/9, Medve 14/3, Radics 12
A Salgótarján legjobb dobói: Herendic 20, Boinitzer 13/6, Sömenek 11

Faragó Péter, Vasas: Az első félidő kiegyenlített játéka után, a második félidőben tudtunk élni a negyedik-ötödik lehetőségünkkel ismét, hogy megcsináljunk tíz-tizenkét pontos előnyt. Védekezésünkön múlt, ami a harmadik és negyedik negyedben feljavult, úgy megtudtuk ma tartani az előnyünket és ez volt ma a különbség. Nagyon jól koncentráltak a fiúk, idegesen is kezdtünk. Nekünk is nagyon fontos volt, hogy behúzzuk ezt a második mérkőzést, úgyhogy nem három lehetőséggel szeretnénk élni, hanem rögtön a következővel Salgótarjánban. Gratulálok a csapatnak.

Szabó Zoltán, Salgótarján: Gratulálok a Vasasnak.

A párharc állása: 2-0 a Vasasnak.

 

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - MAFC 85-82 (16-20, 23-20, 21-16, 25-26)

Visszavágott és kiegyenlítette a párharcot a Veszprém, a hazaiak a legutóbbi, viszonylag egyértelmű vereség után mots sokkal jobban játszottak elöl-hátul. Nyilván segített, hogy visszakapták Nebojsa Dukicsot, aki 19 ponttal, 7 lepattanóval és 4 gólpasszal tolta meg a szekeret, illetve most Madár András (29 pont, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés) is remekül játszott - a MAFC-nál Tóth Péter (25 pont, 9 lepattanó) és Csapai Péter (22 pont, 9 lepattanó) is hozta magát, de 0/12 (!) triplával zárták a mérkőzést, sikeres távoli dobás nélkül pedig elég nehéz győzelmet aratni. Így is egylabdás lett a vége, 80-80-nál még egál volt az állás, ám itt Dukics bebombázott egy clutch triplát, a hátralévő időben pedig már csak két-két jó büntetőt láttunk a felektől - az utolsó másodpercekben Tóth és Polgárdy dobása is kimaradt, így 1-1-ről folytatódik a széria. 

A Veszprém legjobb dobói: Madár 29/9, Dukics 19/9, Szabó 13
A MAFC legjobb dobói: Tóth P. 25, Csapai 22, Polgárdy 17

Baksa Szabolcs, Veszprém: Tíz nap alatt három meccset játszottunk ugyanazzal a csapattal, folyamatosan elemezzük a mérkőzéseket. Ezáltal egyre jobban fel tudunk készülni az erősségeikből és a gyengeségeikből is. Nyílván egy Tóth Péter szintű játékossal nehéz mit kezdeni, ma is megmutatta a klasszisát. Hazai pályán mindig olyan energiatartalékokat mozgósítunk, amikről nem is tudjuk, hogy léteznek. Gratulálok a csapatomnak és az ellenfélnek is! Megyünk tovább, készülünk a szombatra.
 
Garai Péter, MAFC vezetőedzője: Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez.

A párharc állása: 1-1.

 

Budapesti Honvéd SE - BKG Príma Akadémia 60-77 (16-12, 14-16, 13-24, 17-25)

Az előző mérkőzéshez képest most egészen más volt a játék képe, mindkét együttes igyekezett kőkeményen védekezni, amit gyakorlatilag meg is csináltak a felek, így jóval kevesebb pont született. Az első félidőben ez még jól is állt a Honvédnak, a nagyszünetben 30-28-ra (!) vezettek a hazaiak, de a fordulás után a BKG Nagy Botond (34 pont, 7/14 tripla) vezetésével emelni tudott a tempón, ott már 49 pontot tettek fel a táblára a vendégek, ami soknak bizonyult - Stefán ugyan egymaga eljutott 26 egységig a Honvéd oldalán, de csapatszinten alig 34%-kal céloztak mezőnyből és 14%-kal tripláztak, így nem tudtak visszavágni a legutóbb vereségért. A párharc állása 2-0 a BKG javára, a Honvéd legközelebb már az életben maradásért küzd.

A Honvéd legjobb dobói: Stefán 26, Tichov 10, Tanoh 9
A BKG legjobb dobói: Nagy Bo. 34/21, Armaghani 14, Buzás 7

Puskás Artúr, Honvéd: Gratulálok a BKG-nak. Férfias csata volt, ahol védekezésben nagyon jó dolgokat mutattunk és megcsináltuk amire készültünk. Nem szükségeltetik egyetemi végzettség annak megállapítására, hogy miért veszítettünk. 60 dobott ponttal nem lehet kosárlabda mérkőzést nyerni. Szemrehányást ha akarnék, se tehetnék a Srácoknak. Jó helyzeteink voltak, kimaradtak a dobások. Ennyi a történet. Nem adjuk fel, vasárnap győzni akarunk.

Dr. Nagy Ágoston, BKG: A második győzelem tudtam, hogy nehezebb lesz, mint az első, mert egyre jobban fogy el az egymás elleni fegyvertár. Szerencsére még volt megoldás, remélem kitart a harmadik meccsre is.

A párharc állása: 2-0 a BKG javára.

 

Piros csoport, playout

MTK-Elite Basket - TF-BP 65-77 (12-18, 18-19, 14-22, 21-18)

Az első meccshez képest sokkal jobb védekezést mutatott be a TF és az első három negyed során teljességgel elvette az MTK játékának élét - a záró etapra 44 ponttal fordultak a hazaiak, így azért elég nehéz mérkőzést nyerni. A vendégek sem dobták le a csillagokat, de Karosi (24 pont, 7 lepattanó, 9 kiharcolt fault, 36 VAL) és a 17 pontos Somogyfoki vezetésével éppen eleget tettek azért, hogy kiegyenlítsék a párharcot, így szombaton jöhet a harmadik felvonás a TF pályáján.

Az MTK legjobb dobói: Jakab 22/9, Farkas 15/12, Takács 11/3
A TF legjobb dobói: Karosi 24/9, Somogyfoki 17/6, Kerkai 13

Horváth Balázs, MTK: 1-1 az állás, semmi több nem történt. Szombaton tudjuk, mi fog történni, odamegyünk és harcolunk.

Beák Gábor, TF: A mai mérkőzésen kijavítottuk a hibáinkat védekezésben. Van még mindig ennek ellenére sok hibánk, amit még ma elemzünk és a holnapi videózás alkalmával át is nézünk, hiszen szombaton még ennél is nagyobb energiával kell dolgoznunk. Gratulálok a csapatomnak.

A párharc állása: 1-1.

 

PVSK-CARGATE - MEAFC-Miskolc 102-91 (30-22, 20-30, 30-20, 22-19)

Egy jó második negyedet tudott játszani ezen a mérkőzésen a MEAFC, a gyengébb kezdés után ott át is vette a vezetést, ám a harmadik-negyedk játékrészben már ismét a PVSK akarata érvényesült, így a baranyaiak kiegyenlítették a párharcot. A hazaiaknál az A csoportból ismét visszajátszó Lewis vitte a prímet (33 pont, 12/12 büntető), de mellette Rátvay (22 pont, 12 lepattanó) és a 18 pontos Mándity is kifejezetten eredményesen játszott, míg a túloldalon Kozák Márton (25 pont, 5 gólpassz), Tóth Bence (22 pont, 7/9 mezőnyből, 3/3 tripla) és Érsek Marcell (18 pont, 4/8 tripla) emelhető ki. Összességében mindkét oldalon a támadójáték dominált, a két csapat összesen 70 büntetőt dobhatott, de mezőnyből a hazaiak voltak pontosabbak és a mérkőzés során ők bizonyultak stabilabbnak.

A PVSK legjobb dobói: Lewis 33/9, Rátvay 22, Mándity 18/9
A MEAFC legjobb dobói: Kozák M. 25/6, Tóth B. 22/9, Érsek 18/12

Rab Gyula, PVSK: Gratulálok a srácoknak! Győzelmünkkel kiegyenlítettük a párharcot. Vasárnap elmegyünk Miskolcra, ahol egy célunk lehet, kiharcolni a bentmaradást. A szezon legfontosabb mérkőzése vár ránk!

Szollár Gergő, MEAFC: Gratulálok a Pécsnek. A mérkőzést rossz ritmusban kezdtük, rengeteg ki nem kényszerített hibával. A második negyedben ritmust találtunk ezzel egalizálva a mérkőzést, de a félidőben történt jelentős játékvezetői felfogás-változást nem tudtuk jól kezelni. Ettől függetlenül próbáltuk tartani a lépést de sajnos ma az A csoportos játékosok jelentették a különbséget. Készülünk a vasárnapra.

A párharc állása: 1-1.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus