NBI/B: Ez történt hétvégén

Fővárosi rangadót nyert a Vasas, legyőzte "sebzett" üldözőjét a Nyíregyháza, a Veszprém ellen nyert a MEAFC, nem lassít az NKA, míg a Zöld csoportban hozták a meccseiket az élcsapatok. Összefoglalók, statisztikák, nyilatkozatok a B csoport hétvégéjéről. 

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

MTK-Elite Basket - NKA Pécs 68-103 (11-27, 23-21, 18-22, 16-33)

Magabiztos győzelmet arattak a pécsiek, a vendégcsapat már egy negyed alatt tetemes előnyt épített ki, valósággal rárontott ellenfelére - ebből aztán egy meglehetősen sima meccs aslakult ki, ezúttal nem volt kérdés az NKA sikere. Karavdicék a záró etapban még rátettek egy lapáttal és kiütésessé tették a győzelmüket, így a sereghajtó MTK nem tudta megszerezni idei negyedik sikerét - a Pécs viszont már sorozatban negyedszer nyert és elérte az 50%-os mérleget.

Az MTK legjobb dobói: Jakab 16/3, Láncos 11, Takács 10
Az NKA legjobb dobói: Karavdic 19/3, Lados 17, Benke 15/6

Horváth Balázs, MTK: Sejteni lehetett, hogy ellenfelünk kettőzött erővel érkezik a mai találkozóra, mivel a hazai pályájukon meg tudtuk őket verni. Sajnos a mi agresszivitásunk és harciasságunk a mai mérkőzésen elmaradt. 1-1 védekezésünk és 2-2 védekezésünk is gyenge volt ezen a találkozón. Ennél mi sokkal többet tudunk és jobb csapat vagyunk, mint ahogy a mai mérkőzés alakult. Még mindig vannak hiányzóink és a társaság nagyon keményen dolgozik az edzéseken, biztos vagyok benne, hogy amikor elérkezik a pillanatunk, mi fogunk érvényesülni. Idáig még hosszú az út, sok súlyt meg kell emelni a konditeremben, sok hosszt le kell futni a pályán, de a játékosok partnerek benne és ahogy eddig tapasztaltam, a befektetett munka mindig megtérül. Gratulálok ellenfelünknek és sok sikert kívánok nekik, külön szurkolok Sértő Ádi és Berkics Bence barátomnak.

Ivica Mavrenski, NKA: Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Az egész meccset kontrolláltuk, mi diktáltuk a ritmust, így szerencsére a végén nem kellett izgulni a győzelemért. Fontos győzelem volt, mivel a rájátszásért küzdünk. További sok sikert kívánok az MTK-nak!

 

Vasas Akadémia - Budapesti Honvéd SE 104-97 (20-26, 32-24, 25-17, 27-30)

Látványos és izgalmas meccset vívtak a felek, ahol ugyan a Honvéd kezdett jobban, de a Vasas a két középső játékrészben a kezébe vette a dolgokat és mindkét negyedet nyolc-nyolc ponttal megnyerve előnybe került. A Honvéd ezt követően már csak szépíteni tudott, a záró etapban 19 pont is volt a hazai előny, de aztán az utolsó percre szorossá váltak a dolgok, mert Tichov nagy dobásai után már csak három pont volt közte 96-93-nál - itt aonban a Vasas négy jó büntetővel eldöntötte a még nyitott kérdéseket és megnyerte a rangadót. 

A Vasas legjobb dobói: Krasovec 16, Medve 15/9, Boros 13, Sólyom 13
A Honvéd legjobb dobói: Tichov 22/15, Bea 18/3, Takács 14/9

Faragó Péter, Vasas: Gratulálok a csapatnak, egy úgymond furcsa kezdés után a félidőre visszajöttünk a védekezésbe. A második félidőben pedig úgy gondolom, hogy egy kicsit korán hittük el, hogy vége van a mérkőzésnek és a Honvéd bravúrdobásokkal visszajött a meccsbe. A végén megőriztük az előnyünket mint egy rossz olasz focicsapat. Ezzel együtt azt gondolom, hogy abszolút megérdemelten nyertünk és nagyon büszke vagyok a Srácokra, mert úgy néz ki, hogy ezzel a győzelemmel bekerültünk a rájátszásba. Utóbbi hetekben jól játszunk és javul a védekezésünk, úgyhogy a Honvédnak további sok sikert kívánok, mindig pikáns meccset játszunk, ezúttal sem volt ez másképp. Remélem, hogy találkozunk a playoff-ban.

Puskás Artúr, Honvéd: Kezdem a legfontosabb feladatommal, gratulálok a Vasasnak. Megérdemelték a győzelmet, mert egyrészt jó kosárlabdát másrészt okos második félidei védekezés filozófiát választottak. Gratulálok a saját csapatomnak is, mert majd húsz pontos hátrányból csinált alig hat perc alatt egy labdás végjátékot, újfent bebizonyítva, mekkora szive van. Aki ismer tudja, a lehető legritkább esetben keresek kifogásokat és szeretném azt feltételezni, hogy a magyar edzői kar egyik legkorrektebb tagjaként igyekszem maximalisan partnerként kezelni a játékvezetőket. Viszont, mint a csapat edzője, aki tűzön-vizen át kiáll a játékosai mellett akadnak olyan esetek amikor nem akarok szimpatikusan csendben maradni. Véleményem szerint a legrosszabb ami történhet ha a bírói felfogás a mérkőzés közben megváltozik. Ez totálisan megzavarja a játékosokat és kizökkenti őket a ritmusból, hiszen berendezkedtek egy fajta fújás elvrendszerre, ami a semmiből átalakul. Hangsúlyozom, ez nem a Vasas ellen szól, ők rutinosan éltek ezzel az eséllyel, és kihasználták a fault határ második félidei megváltoztatását.

 

PVSK-CARGATE - MAFC 70-94 (17-27, 23-25, 11-21, 19-21)

Nem hibázott a MAFC, Garai Péter csapata most már jó ideje remek formában van és zárkózik az élmezőny után, ezen a mérkőzésen pedig ismét magabiztosan tudott nyerni. Tóth Péter (24 pont, 10 lepattanó, 11 gólpassz) tripla-duplájára építve már az első negyedben meglógtak, a harmadik játékrészben pedig eldöntötték a találkozó érdemi részét, onnantól már csak a végeredmény volt kérdéses - már megelőzték a Honvédot és a Veszprémmel holtversenyben az ötödik-hatodik helyen várják a folytatást. 

A PVSK legjobb dobói: Meleg 16/6, Riskó 15/3, Bor 10/9
A MAFC legjobb dobói: Tóth P. 24/9, Csapai 15/9, Kovás Á. 14/3

Rab Gyula, PVSK: Szorosabb eredményre számítottam. Úgy gondoltam, hogy jobban meg tudjuk szorítani a MAFC csapatát, de a rutinos játékosai jól használták ki a helyzeteiket. Nagyon sok eladott labdánk volt, amivel könnyű ziccereket dobtak a vendégek. Nem jól játszottunk, nem jól támadtunk, nem volt ritmusunk. Ötödik nap alatt ez volt a harmadik mérkőzésünk, ezért talán már fáradtak is voltunk. Három nap múlva újra játszanunk kell, próbálunk addig regenerálódni, próbálunk pihenni, és hát megpróbálunk jobban játszani. Gratulálok a MAFC-nak a győzelemhez.ta

Garai Péter, MAFC: Gratulálok a csapatomnak!

 

MEAFC-Miskolc - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 94-86 (20-18, 18-33, 22-13, 34-22)

A MEAFC ismét bizonyította, hogy már nem az a csapat, mint a szezon első részében és a második félidőben tulajdonképpen domináns játékot bemutatva győzte le a jó erőkből álló, továbbra is az élmezőnyben tanyázó Veszprémet. A vendégeknél hiába dobott 37 pontot Madár András és hiába hozta magát a Szabó-Dukics páros is, a miskolciak túldobták őket és 54%-os mezőnymutatóval zártak - kiemelendő, hogy csapatszinten egyetlen egy (!) triplát küldtek a gyűrűbe, ennek ellenére támadtak hatékonyan és jutottak el 94 pontig. A végjáték azért szorosan alakult, mert a Veszprém extra második negyede olyan jól sikerült, hogy az ott megszerzett előny sokáig kitartott, de 89-86 után Dukics dobása kimaradt, a MEAFC pedig jó büntetőkkel behúzta a nagyon értékes győzelmet. 

A MEAFC legjobb dobói: Tóth B. 22/3, Kozák M. 19, Kozák B. 18
A Veszprém legjobb dobói: Madár 37/18, Szabó P. 21/3, Dukics 18/12

Szollár Gergő, MEAFC: Gratulálok a csapatomnak! Nagyon jó meccset játszottunk egy stabil playoff csapat ellen. Amiből készültünk, az javarészt működött. Szép győzelem ez nekünk, ami életben tartja a reményeinket. Sok sikert kívánok Baksa Szabolcs kollégámnak és a Veszprémnek a rájátszásban.

Baksa Szabolcs, Veszprém: Gratulálok a Miskolc csapatának és külön Szollár Gergő barátomnak, megérdemelten győztek. A második félidőben sokkal jobb ritmusban kosárlabdáztak, nekünk elment az önbizalmunk, mert megálltunk támadásban, ezzel párhuzamosan nekik pedig megjött az önbizalmuk. Sok sikert kívánok a Miskolcnak, mi dolgozunk tovább és igyekszünk a playoff-ba bekerülni.

 

BKG Príma Akadémia - HÜBNER-Nyíregyháza BS 84-105 (21-33, 20-26, 20-27, 23-19)

A karanténból kiszabadulva, legjobbjai nélkül nem tudta igazán felvenni a kesztyűt a BKG, a hazaiak mindent megtettek és a 30 pontos Armaghani Ármin, valamint a 24.ig jutó Nagy Simon vezetésével próbálták megnehezíteni a Nyíregyháza dolgát, de a listavezető nem tette meg azt a szívességet, hogy belekényelmesedjen a helyzetbe. A vendégeknél Ubilla 33 pontit és 8/10 triplát bombázott be, Bus Iván pedig a 12 pontja mellett 15 gólpasszt osztott ki, Siska János csapata összességében könnyedén nyerte a forduló rangadójának számító, de a körülmények miatt nem azzá váló találkozót és megerősítette vezető pozícióját a tabellán. 

A BKG legjobb dobói: Armaghani 30/3, Nagy S. 24/18, Zsihla 8/3, Halász 8, Szeleczki 8
A Nyíregyháza legjobb dobói: Ubilla 33/24, Kiss B. 18/6, Bus 12/6, Mokánszki 12

Nagy Botond Ágoston, BKG: Úgy gondolom, hogy a körülményekhez képest sikerült helytállnunk. Sajnos a vírus miatt karanténban volt a csapat, így nem tudtunk úgy készülni a meccsre, mint ahogy szerettünk volna. Ebből kifolyólag voltak hibák elöl is és hátul is. Próbáltuk a legjobb arcunkat mutatni, ez ma így sikerült.

Siska János, Nyíregyháza: Remélem senki nem lett beteg a meccsen. Sok sikert a BKG-nak!

 

TF-BP - Bajai Bácska FKE 85-89 (22-18, 25-18, 16-32, 14-9, 8-12) - hosszabbítás után

Csak hosszabbításban dőlt el a mérkőzés, amelyre mindkét csapat rossz formában, nehéz helyzetben érkezett meg. Az első félidő összességében a TF-é volt, a nagyszünetben 11 ponttal vezettek is a hazaiak, aztán a harmadik negyedben kamatostól visszaadta ezt a Baja és megfordította a meccset - a rendes játékidő legvégén azonban Pongó kihagyott egy büntetőt, Kerkai pedig az utolsó pillanatokban hosszabbításra mentett egy triplával. A ráadásban a Baja kezdett jobban és bár a TF felvette a kesztyűt, de a minimális előnyt meg tudta őrizni a vendégcsapat és Jakab (33 pont, 11 lepattanó), valamint Goldring József (23 pont, 9/12 mezőnyből) vezetésével nagyon fontos győzelmet aratott. 

A TF legjobb dobói: Karosi 31/9, Nagy Sz. 10, Kutrovic 10/3, Kerkai 10
A Baja legjobb dobói: Jakab 33/9, Goldring J. 23/6, Pongó M. 12/6

Beák Gábor, TF: Nem voltak óriási hibák a játékunkban, talán csak a zónát támadtuk gyengébben, mint szoktuk. Ez visszavetette a játékunkat és bizonytalanná váltunk, így a befejezések nem mentek úgy, ahogy az első félidőben. Mentálisan le vagyunk törve és nagyon nehéz kikerülni egy ilyen gödörből.

Fehér Ákos, Baja: Nagyon rossz passzban érkeztünk ide. Elkapta a csapatot a vírus, utána úgy éreztük magunkat, mintha nem tudnánk kosárlabdázni. Sokat dolgoztunk az edzéseken, ennek most lett meg az eredménye. Remélem, hogy tudunk még meccseket nyerni, és bejutni a rájátszásba.

 

Nagykőrösi Sólymok KE - Salgótarjáni KSE 93-90 (24-27, 22-23, 14-17, 33-23)

Esélyesként léphetett pályára a Salgótarján, de hiába Sömenek 25 pontja és 11 lepattanója, hiába a sokáig egészen jó játék, a végét elrontotta a vendégcsapat. 68-77 után ugyanis belendült a Nagykőrös, a 39. percben utolérte ellenfelét, majd 84-84 után Fehér triplájával már a vezetést is átvette - erre Boinitzer szintén távolról válaszolt, aztán Mácsai triplájára Nshimba felelt szintén kintről, a dobópárbaj után 90-90 állt az eredményjelzőn. A Nagykőrösben azonban volt még egy villanás, a kihagyott büntetők után Bartos leszedte a támadópattanót és visszarakta a gyűrűbe, majd a Tarján hibáit kihaználva végül meg is nyerték a meccset a hazaiak. 

A Nagykőrös legjobb dobói: Márcsai 21/12, Molnár 19/6, Fehér 14/3, Lakosa 14
A Salgótarján legjobb dobói: Sömenek 25/15, Herendic 13/3, Boinitzer 12/6

Lakosa Zsolt, Nagykőrös: A héten a második meccsünket is behúztuk! Igaz, hogy csak a legvégén vezettünk, de ilyen is van, hogy nem mi kapunk ki úgy, hogy az ellenfél egyszer vezet, a legvégén. Szerencsére ez most velünk fordult elő, nekünk sikerült ily módon nyerni. Dicséret illeti a srácokat, hogy végig kitartóan és lelkesen ott voltak az ellenfél nyakán, és a végén kihasználtuk a lehetőséget. Ez volt a terv is egyébként…

Szabó Zoltán, Salgótarján: A meccs nagy részében fej-fej mellett haladtunk a Nagykőrössel, sőt mindig mi tartottunk előrébb egy kicsivel. A vége előtt öt perccel is vezettünk 10 ponttal, de ismét előjött az a hibánk, hogy nem tudtuk lezárni a mérkőzést, annyi különbséggel hogy eddig azokat a meccseket megnyertük. Most nem sikerült, és segítséggel odaadtuk a Nagykőrösnek a győzelmet.

 

Zöld csoport

DEAC U23 - Békési SzSK 69-83 (22-16, 19-23, 18-17, 10-27)

Három negyeden keresztül tartotta magát a nagyot küzdő debreceni csapat, az esélyesebb Békés nem tudott igazán érvényesülni, ám a záró etapra elfáradtak Balázsiék, a vendégek pedig átrohantak rajtuk - úgy lett közte 14 a vége, hogy az utolsó játékrészt 17-tel vitte el a Békés. A DEAC így zsinórban tizenhatodszor is kikapott, de az első három negyedre lehetne építeni a folytatásban, míg a Békés a kötelező győzelemmel a hatodik helyen áll a tabellán.

A DEAC legjobb dobói: Balázsi 21/9, Pollák 21/3, Neuwirth 12/6
A Békés legjobb dobói: Széphelyi 22/6, Meleg 18/6, Frikker 12/3, Milosevic 12

Jesper Gustavsson, DEAC: A negyedik negyedben elfogyott az "üzemanyagunk", a Békés pedig kihasználta ezt, így megnyerte a mérkőzést. Elfogyott az energiánk, ezért védekezésben és támadásban sem tudtunk eléggé agresszívek lenni. A mérkőzés nagy részében a srácok jól küzdöttek, de a tegnapi és a mai meccs között eltelt rövid idő ma kiütközött.

Balog Vilmos, Békés: Gratulálok a DEAC-nak a mai játékához. Nehéz dolgunk volt, de tudtuk, hogy tegnap fontos meccsen győztek az U20-as bajnokságban, bíztunk benne, hogy nem sikerül teljes fordulatszámon pörögniük. Ennek ellenére határozott, kemény játékot játszottak a hazaiak, de a végére kijött rajtuk a fáradtság. A saját csapatom minden tagjának is gratulálok!

 

Pénzügyőr Sportegyesület - Újpest-MT 61-86 (19-25, 13-21, 6-21, 23-19)

Itt nem nagyon volt kérdés, az Újpest már az első félidőben is jobban játszott ellenfelénél, elöl-hátul nagyon masszívak voltak Ivosevék és 14 ponttal vezettek a nagyszünetben, ám a fordulás után végképp eldöntötték a meccset: a harmadik negyedben összesen hat pontra volt képes a Pénzügyőr, onnan nem lehetett visszaút. Az Újpest így zsinórban harmadik sikerével tartja a negyedik helyét, a Pénzügyőr viszont a jobb időszaka után most már sorozatban harmadszor szenvedett vereséget. 

A Pénzügyőr legjobb dobói: Szálas 15/9, Baranyi 10, Horváth B. 9/9
Az Újpest legjobb dobói: Peringer 17, Horváth K. 16/12, Ivosev 14

Seres Richárd, Pénzügyőr: Nagy kár a harmadik negyedben mutatott játékért, ott támadó- és védőoldalon is csúnyán lefagytunk, ezt pedig egy ilyen jó erőkből álló ellenfél általában kihasználja. Ezt a 10 percet leszámítva szépen küzdött a csapat, ez ma ennyire volt elég. Gratulálok az Újpestnek a győzelemhez.

Surmann Gábor, Újpest: Gratulálok a csapatomnak, azt gondolom megérdemelten nyertünk. Kiemelt figyelmet, felkészülést, továbbá tudatos precizitást igényelt ez a találkozó nekünk minden téren, hisz a Pénzügyőr idei szereplése abszolút megsüvegelendő. Egyszerűen lerí róluk mennyire jó közösséget alkotnak, amit a pályára is tudnak vinni egy igen csak kultúrált kosárlabdát bemutatva hétről hétre. Vezetőedzőjüknek ebben óriási szerepe van, melyhez ezúton is gratulálok. Játekosaim előtt is emelem kalapom, akik maximalisan betartották az előre megbeszélteket s hozták le profi módon ezt a számunkra értékes győzelmet. A 29. percig bekapott 32 pont önmagáért beszél azt gondolom. A távolmaradóinkat nagyon varjuk mar vissza, nekem külön öröm hogy a csapat “faterjának” névnapja előtt győzelemmel adóztunk. Egészségben gazdag folytatást kívanok mindkét félnek.

 

Óbudai Kaszások KA - EKE Eger KOK 101-63 (28-17, 27-14, 22-19, 24-13)

Az Óbuda magabiztosan érvényesítette a papírformát, a hazai csapat végig dominálni tudott és nem adott esélyt a fáradtan mozgó Egernek. A fővárosiaknál Varga Dániel (25 pont, 10 lepattanó) és Zlatko Jovanovic (24 pont, 14 gólpassz, 6/11 tripla) egyénileg is kiemelkedő produkciót nyújtott, így 15-4-gyel továbbra is ott vannak a dobogón és aktív résztvevői a top négyben (ötben?) zajló közelharcnak. 

Az Óbuda legjobb dobói: Varga D. 25, Jovanovic 24/18, Vígh 13
Az Eger legjobb dobói: Szicsák 19, Szabó M. 13/6, Máté 7

Armaghani Saeed, Óbuda: Elsősorban a győzelemnek nagyon örülök. Még mindig sok a sérültünk és nagyon sok probléma van a csapattal, de a körülményekhez képest jó meccset játszottunk, az Eger nagyon jó formában érkezett ide és azt kértem a játékosoktól vegyék őket nagyon komolyan, szerencsére ez sikerült is. Gratulálok mindkét csapatnak.

Váczi Péter, Eger: Ezen a héten ez volt a harmadik tétmérkőzésünk, volt egy egy pontos mérkőzésünk hétfőn a MEFOB Bajnokságban, volt egy viszonylag vállalható mérkőzésünk csütörtökön otthona Cegléd ellen, be kell vallanunk, hogy erre a szombati mérkőzésre elfogytunk és nálunk sokkal jobb fizikai állapotban lévő csapat is elfogyott volna. Ezt a hazai csapat szépen ki is tudta használni, jobb csapat is nálunk, gratulálok nekik és további sok sikert a Bajnokságban.

 

SMAFC - Vásárhelyi Kosársuli 71-79 (16-20, 25-17, 16-23, 14-19)

Nem adta könnyen magát a SMAFC, a hazaiak kifejezetten jól játszva komoly erőbedobásra késztették a második helyen álló Vásárhelyt. A remek második negyedüknek köszönhetően vezettek is a nagyszünetben Meszlényi Róbert tanítványai, de aztán a fordulás után csavarni tudott a védekezését a vendégcsapat és agresszív játékkal a kezébe vette az ügyet - kellett a mélyebb rotáció is ehhez, de a SMAFC még a 39. percben is feljött három pontra, egészen a legvégéig izgalmas volt a találkozó. 

A SMAFC legjobb dobói: Márkus 18/9, Bakk 14/6, Kovács B. 12
A Vásárhely legjobb dobói: Molnár B. 18/3, Bálint 16, Varga Á. 11/9

Meszlényi Róbert, SMAFC: Ismét sikerült egy jó mérkőzést játszanunk egy csoport béli éllovassal, végig meccsbe volt a csapat, jó teljesítményeink voltak, de volt egy két hullámvölgy, amit jobb lett volna kikerülni. Ellenfelünk kihasználta magassági és fizikai fölényét, nagyon sok támadó elpattanót szedett és evvel meg tudták nyerni ezt a szoros mérkőzést. Gratulálok a Fiúknak!

Tóth Tamás, Vásárhely: Küzdelmes, kiélezett, olykor hullámzó derbit nyertünk meg. Számomra rendkívül szimpatikus társaság ez a soproni, hiszen kíméletlen pechszéria dacára sem panaszkodtak egyszer sem, óriási sportemberek a szemembe, amin átmentek a szezon során, senkinek sem kívánom. Győzni jöttünk ide, de ezért kőkeményen meg kellett dolgoznunk, talán a rutinunk és a hosszabb kispadunk döntött. Boldogok és büszkék vagyunk ma este, de szerénynek kell maradnunk, mert mi egy kis csapat vagyunk. Kitartást kívánok a soproni barátaimnak és emelem kalapom a csapatom elött.

 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK - Conoil Motax KC Pápa 85-95 (20-22, 26-25, 21-17, 18-31)

Az utolsó negyedben tudott ellenfele fölé kerekedni a Pápa, addig a Tiszaújváros a 30 pontos, 10 lepattanós, 7 gólpasszos, 15 büntetőt kiharcoló Drahos Gábor vezetésével tartotta magát, sőt, vezetni is tudott. A záró etapra azonban kicsit elfáradtak a hazaiak, míg a Pápa éppen itt tudott még kicsit javítani a védekezésén, úgyhogy Koma 33 pontos, 8 lepattanós teljesítményére építve a maga javára billentette a mérkőzést - 77-70 után egy 11-2-t rohantak a vendégek, ebből az ütésből pedig már nem tudott felállni a hazai együttes. Persze volt még esélyük Molnáréknak, de 82-82-nél Murai bombázott be egy nagyon fontos hármast, majd három dobást is elrontott a Tiszaújváros, ami nem férhetett bele, így a Pápa továbbra is ott van a szűk élmezőnyben. 

A Tiszaújváros legjobb dobói: Drahos 30/12, Molnár B. 18/12, Kovács M. 17/6
A Pápa legjobb dobói: Koma 33/3, Murai 16/3, Erdei 14/6

Szendrey Zsombor, Tiszaújváros: Alacsony létszámmal és több sérülttel sikerült egy nagyon jó meccset játszanunk. Úgy gondolom, hogy egészen a harmincötödik percig kézben tartottuk a mérkőzést. A Pápa nem adta könnyen magát, sajnos a végére nagyon elfáradtunk – nemcsak testben és lélekben, de fejben is. Megéreztük a szerdai mérkőzésnek és hosszú utazásnak is a hátráltató hatásait, ennek ellenére jól dobtunk ezen a napon – sajnos mégsem sikerült nyernünk. Gratulálok a Pápának, és további sok sikert kívánok csapatuknak.

Kálmán László, Pápa: Nagyon örülök a győzelemnek, mert a Tiszaújváros a mai mérkőzésen kifejezetten extrán dobott, és nagyon motivált volt, szívét, lelkét kitette a pályán; nagyon okosan játszottak. Nem is fekszik nekünk annyira a játékuk, mert Pápán is nagyon nehéz volt őket megverni. De a végén tudatosak, kemények, harcosak voltunk, és egy nagyon fontos, idegenbeli győzelmet szereztünk. De nem is a támadójátékunk volt itt a kulcs, hanem az utolsó negyedben a védekezésünk. Azt gondolom, ezen az úton kell továbbmennünk. Gratulálok mindkét csapatnak, mert egy nagyon jó mérkőzést játszottunk.

 

 

Atomerőmű KSE Bonyhád - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 67-81 (7-25, 23-16, 17-18, 20-22)

Nagyon hamar megadta a meccs tónusát a Győr, a vendégek 25-7-re nyerték az első negyedet és onnantól végig kézben tartották a dolgokat, a Bonyhád komolyabb veszélyt nem tudott jelenteni ellenfelére. Érthető Morgen Frigyes nyilatkozata, a győri együttes pedig rövid időn belül másodszor tudott jó játékkal fontos győzelmet aratni, úgyhogy magabiztosabban készülhet a folytatásra. 

A Bonyhád legjobb dobói: Verasztó 1363, Dorogi 13/3, Pajor 12/6
A Győr legjobb dobói: Lógár 16, Kámán 12/3, Horváth Á. 11

Morgen Frigyes, Bnyhád: A mai napon a saját tragikomédiánkat játszottuk el. Sokkal jobban akarta a Győr ezen a napon ezt a győzelmet, mint ahogy mi, körülbelül 2 percünk volt, amikor jelen voltunk a mai mérkőzésen, minden máshoz csak asszisztáltunk. Teljesen megérdemelten nyert a Győr, gratulálok nekik!

Csaplár-Nagy Ervin, Győr: Maximális gratuláció a csapatomnak, végre olyan csapatként láttam őket, amit eddig még nem, olyan szívvel és lélekkel játszottak, ami mosolyt és boldogságot csal az arcomra. Megint magasra tették a lécet, úgyhogy ez lesz a következő elvárás. Gratulálok a Győrnek, hajrá Bonyhád tovább!

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus