NBI/B: Fókuszban Óbuda, Oroszlány, Kecskemét és Eger

Nagy rangadókat rendeznek a honi másodosztályban ezen a hétvégén, nehéz túra előtt a Vásárhely, a Pápa, a Kecskemét és a Honvéd is.

KELETI CSOPORT

Salgótarján (1-1) – Budafok (0-2) péntek 18:00

Az eddig látottak alapján országos egyes, a tarjániak a TF-től elszenvedett vereségük ellenére is sokkal esélyesebbek Károlyéknál. Főleg, ha a Honvéd elleni hazai produkciót tudják nyújtani.

Eger (1-1) – Budapesti Honvéd (1-1) szombat 16:00

Bár a nyitó fordulóban az Eger szép győzelemmel bizonyította a DEAC ellen, hogy továbbra is erős vár az egri, mi mégis úgy sejtjük, hogy a lassan magára találó fővárosi alakulat beveheti szombaton. A palánk alatt - papíron - jóval erősebb a Honvéd, így a mezőnysorok csatája, azon belűl a Szabó-Máté duó semlegesítése lehet számukra a döntő.

Békés (1-1) – Tiszaújváros (2-0) szombat 18:00

Kiválóan rajtolt a Tiszaújváros, aki tavalyi szokása ellenére már idegenben is nyerni tudott. Az óbudai produkcióval most is lehet esélyük, de a népes hazai szurkolók előtt játszó Békés mindenképpen favoritnak tekinthető.

Kaszások (1-1) – Vásárhely (2-0) szombat 18:00

Ez a meccs lehet a keleti csoport legnagyobb rangadója. A Budafok magabiztos legyőzéséből erőt merítő Kaszások az eddig hibátlan csapatjátékot játszó Vásárhelyet fogadják. Kulcskérdés lesz a pillanatnyi dobóforma, illetve a hazaiak rutinos párosának (Krasznai-Sebők) hatékonysága.

Szolnoki Olaj U23 (1-1) – DEAC (1-1) szombat 19:30

Amennyiben a DEAC nem szeretne a tavalyi hibájába esni és már a szezon elején megnyomja a gázpedált, abban az esetben a szolnoki fiataloknak otthon sem lesz sanszuk Nagy Botondék ellen.

Kecskemét (0-2) – TF (1-1) vasárnap 19:00

A Vásárhely elleni fiaskót Debrecenben majdnem kijavították a kecskemétiek és ezzel már a tavalyi formájukat idézték. Náluk a csapat összetétele mindig kérdéses, ezért írtuk inkább a Kaszás meccsre, hogy az a forduló rangadója. Persze, itt is lehet kiváló mérkőzés, ha a hazaiak erős kerettel állnak fel és Merim Mehmedovicsék a Tarján ellen mutatott játékukkal operálnak.

 

NYUGATI CSOPORT

Bonyhád (2-0) – SMAFC (0-1) péntek 18:00

A soproni csapat a múlt héten majdnem meglepte az MTK-t, bizonyítva, hogy egységes, jó csapat. Ennek ellenére, az összecsapás torony magas esélyese a Bonyhád, amely otthon különösen kegyetlen tud lenni ellenfeleivel.

Veszprém (1-1) – Falco II. (1-0) péntek 19:00

A szombathelyi Bognár Kristóf szerepeltetése némileg ellensúlyozni tudná a Veszprém palánk alatti fölényét, de ha nem játszik, akkor bizony borítékolható, hogy komoly problémái lesznek a Falconak. Kámánéknak már-már kötelező hozni ezt a meccset.

OSE (1-1) – Pápa (1-1) péntek 19:00

A forduló legkiegyensúlyozottabb nyugati csatája várható az „Akácban”. Nehéz megtippelni a győztest, hiszen mindkét csapat komoly játékosállományt vonultat fel, továbbá győzelemmel javított a második fordulóban. Talán a hazai pálya, pontosabban a hazai közönség szól az Oroszlánok mellett.

Baja (0-2) – Győr (0-2) szombat 17:00

Itt az idő, hogy javítson a Baja, pláne, hogy végre hazai pályán játszhat, szemben a továbbra is vendégeskedő Győrrel. Molnár István csapata várhatóan okoz majd némi fejfájást, de a Bajának ki kell tudnia használni magassági fölényét és nyernie kell otthon.

MTK (2-0) – Vasas (0-1) szombat 17:00

Bár sokáig rezgett a léc Sopronban, az MTK már két forduló alatt is bizonyította, hogy kissé megfiatalítva is méltó a korábbi évek eredményeihez. A Vasas sosem könnyű ellenfél, de Bódiéknak nem jelenthet komoly problémát a pasaréti „U21-es” gárda.

Fotó: szuperinfo.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus