NBI/B: Folytatódnak a bajnokságok

Kedd délután kezdődik az első 2021-es forduló a férfi B csoportban, mutatjuk a programot. 

fotó: hunbasket.hu

 

Piros csoport

Az élvonalhoz képest hosszabb szünet után tér vissza a másodosztály és itt már a második kör indul, vagyis olyan párosításokat láthatunk, amelyet egyszer már igen. A 10-1-gyel listavezető Nyíregyháza így azt a Baját fogadja, amely ellen nagyon megizzadt a szezon elején és épphogy csak meg tudta verni, a második helyen álló Vasas pedig talán ki tudta pihenni a decemberi gondokat és újult erővel vághat bele a folytatásba - a 3-5-ös NKA ellen idegenben azért nem lesz könnyű dolga a gárdának.

A forduló kiemelt rangadóját csütörtökön vívja majd a negyedik BKG és a harmadik Salgótarján - mindketten jól zárták 2020-at, a BKG otthon még veretlen és Tarjánban is remek meccset hoztak össze, akkor 74-72-re a Salgótarján nyert.

A Veszprém szeretne visszavágni a TF-nek az első fordulóban elszenvedett hazai vereségért és a gárda remekül nézett ki decemberben, a nagy kérdés az, hogy a szünet mennyire vitte el Madárék lendületét. A MAFC-MEAFC is jó lehet, hiszen a fővárosiak eddig összesen két meccset nyertek, de abból egyet Miskolcon, míg a Honvéd-Nagykőrös első felvonása még csak pár hete, december közepén volt, úgyhogy ott elég frissek még az egymással kapcsolatos élmények. Végül megrendezik még a két sereghajtó csatáját is, az 1-10-es MTK a 2-10-es PVSK-t fogadja csütörtökön.

A Piros csoport programja: 

HÜBNER-Nyíregyháza BS - Bajai Bácska FKE szerda 17:00
NKA Pécs - Vasas Akadémia szerda 17:30
MAFC - MEAFC-Miskolc szerda 17:30
TF-BP - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém szerda 18:30
Budapesti Honvéd SE - Nagykőrösi Sólymok KE szerda 20:00
BKG Príma Akadémia - Salgótarjáni KSE csütörtök 18:00
MTK-Elite Basket - PVSK-CARGATE csütörtök 18:00

 

Zöld csoport

A 14. forduló már itt is a visszavágókat jelenti, úgyhogy lehetnek érdekességek. A forduló nyitómeccsét éppen a listavezető Óbuda vívja a Békés vendégeként, itt szeptemberben még 20 pontos óbudai siker született, de most benne van, hogy a Békés hazai pályán meglepetést okoz - otthon 4-2-t hoztak eddig, a tabellán az ötödikek, stabil csapatként játszottak ősszel.

Szerdán aztán a szintén bajnokesélyes Újpestnek papíron kötelező lehet a győzelem a zsinórban öt vereség után, 1-6-os idegenbeli mérleggel érkező, többször is szellős védekezést bemutató Tiszaújváros ellen, a negatív szériákat 2020 végén egyaránt lezáró Bonyhád és SMAFC egymás ellen próbálna feljebb zárkózni (azért a tolnaiak feljebbről indulnak), a sereghajtó Eger pedig a 2-6-tal 11. helyen álló Pénzügyőrhöz látogat - ez lesz a forduló alsóházi redbije.

Csütörtökre marad a sorozatban kilenc győzelemmel holtversenyben listavezető Cegléd meccse, amely Pápára látogat - ebben a csarnokban nagyon nehéz nyerni, ezt láthattuk ősszel is, ráadásul a pápaiak Cegléden is helytálltak, úgyhogy ez kőkemény meccsnek ígérkezik.

A Győr-DEACot jövő héten rendezik, a Vásárhely pedig most szabadnapos.

A Zöld csoport programja:

Békési SzSK - Óbudai Kaszások KA kedd 16:30
Atomerőmű KSE Bonyhád - SMAFC szerda 18:00
Újpest-MT - Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK szerda 18:30
Pénzügyőr Sportegyesület - EKE Eger KOK szerda 19:30
Conoil Motax KC Pápa - Ceglédi KE csütörtök 18:00

A Győr - DEAC meccset jövő hétre halasztották.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus