NBI/B: Kialakult a playoff mezőnye

A Piros és a Zöld csoportban is vége az alapszakasznak - mutatjuk, hogy mi történt az utolsó fordulóban és hogy mik a negyeddöntők párosításai.

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

MAFC - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 102-72 (21-11, 29-17, 28-20, 24-24)

Bombaformában zárta az alapszakaszt a MAFC, a fővárosiak esélyt sem adtak a Veszprémnek ezen a mérkőzésen - egy félidő alatt lerendezték a dolgokat, a nagyszünetben már 51-28 állt az eredményjelzőn. A Veszprém nem tudta felvenni a kesztyűt, a sokszor remekül kinéző támadójáték most csődöt mondott, alig 33%-kal dobtak Madárék, így nem lehetett keresnivalójuk - az érdekesség az, hogy a felek egymással találkoznak a playoffban is, a sorozatban nyolcadik győzelmével ugyanis a MAFC lett a 3., a Veszprém pedig a 6.

Garai Péter, MAFC: Gratulálok a csapatomnak az újabb győzelemhez.

Baksa Szabolcs, Veszprém: Gratulálok a MAFC csapatának. A mai napon ezzel a meggyőző különbséggel is jobbak voltak nálunk. Egy hét múlva - ha minden igaz - újból találkozunk. Készülni fogunk és megpróbálunk egy sokkal erősebb ellenfél benyomását kelteni.

 

PVSK-CARGATE - Salgótarjáni KSE 65-83 (21-19, 13-27, 18-22, 13-15)

Nem volt nagy kérdés, az esélyesebb Salgótarján a második negyedben a lova közé csapott és magabiztos játékkal érvényesítette a papírformát. A Pécs nem tudott meglepetést okozni, egy jó első negyedre futotta a baranyai alakulattól, amely ráadásul összesen hét embert tudott csak pályára küldeni - a Tarjánnak nem kellett megszakadni, 50% feletti mezőnymutatóval ért oda a negyedik helyre. 

Rab Gyula, PVSK: Gratulálok a Salgótarjánnak, igazolták játékukkal a tabellán elfoglalt helyezésüket. Erősek és gyorsak voltak, de ettől függetlenül három negyeden keresztül egész jól helytálltunk ellenük. Nagyon kicsi volt a rotációnk, csak hét embert tudtunk használni és ez kiütközött az utolsó negyedben. A vendégek jól játszottak, jól dobták a triplákat, a magas embereik jól szedték a lepattanókat, ezért megérdemelten nyertek. Mi holnaptól a play outra készülünk...

Szabó Zoltán, Salgótarján: Ezzel a győzelemmel sikerült biztosítanunk a rájátszás első körében a pálya előnyünket, ahol egy kiélezett párharcot fogunk vívni a Vasas csapatával. A pécsi fiataloknak mielőbbi felépülést, a csapatuknak pedig sikeres bentmaradást kívánok.

 

TF-BP - Budapesti Honvéd SE 76-75 (16-20, 23-21, 11-24, 26-10)

Egylabdás meccsen dőlt el a fővárosi derbi az eredetileg kevesebb eséllyel induló TF javára. A Honvéd is igyekezett azért és a hullámzó meccs harmadik negyedében dominálni tudott, ott jelentős előnyt épített ki, aztán a záró etapban reagált a TF és végül meg is nyerte a meccset - 73-73 után Szántó triplájával kerültek előnybe a hazaiak és ezt már nem is adták ki a kezükből. 

Beák Gábor, TF: A sok munka a siker titka. Ez ma is magabiztosságot adott olyan szituációkban, amikor rosszul döntöttünk. Örülök a győzelemnek, mert magabiztosságot adhat a következőkben.

Puskás Artúr, Honvéd: Gratulálok a TF-nek, mert nagy szívvel harcoltak ezen a tét nélküli partin. Fontos volt nekünk ez a mérkőzés, hiszen most tartottuk a felsőházi rájátszás főpróbáját. Nagy különbség volt az egyes negyedekben pályán lévő ötösök között. A harmadik játékrészben a TF csak nyomozta a labdát, de ezt az utolsó 10 percben duplán visszakaptuk. Összefoglalva, nem voltunk ma érdemesek a parti megnyerésére.

 

HÜBNER-Nyíregyháza BS - Nagykőrösi Sólymok KE 95-96 (19-21, 17-31, 33-29, 26-15)

Meglepetésgyőzelmet aratott a jó formában lévő Nagykőrös a nem túl jó időszakát élő Nyíregyháza otthonában, dacára annak, hogy a hazaiak saját bevallásuk szerint azért váltottak edzőt, mert szerettek volna jó formában megérkezni a playoffra. Ez most nem jött össze, Ubilla egyéni extrája (42 pont, 14 gólpassz, 61 VAL) mellett a védekezés egyáltalán nem állt össze, a remekül játszó Nagykőrös pedig 16 bedobott hármassal, 13 támadópattanóval, parádés csapatmunkával kiharcolta a bravúrsikert. Ebben a 30 ponttal, 34 VAL-lal záró Lakosa Ákosnak is nagy szerepe volt. 

Boris Maljkovic, Nyíregyháza: Kicsit puhán kezdtük a mérkőzést, nem volt olyan kemény a védekezés, mint amilyennek szerettem volna. A kizárások sem sikerültek jól az első félidőben,hiszen 9 támadó lepattanót szedett az ellenfél. A második félidőt már jobb ritmusban kezdtük, harcosabbak voltak a fiúk és rögtön visszajöttünk a mérkőzésbe. A végén volt lehetőségünk nyerni, ha bemegy az utolsó dobásunk, de nem ment. Ilyen a kosárlabda. Gratulálok a Nagykőrösnek, jól játszottak. Megyünk tovább, készülünk a rájátszásra.

Lakosa Zsolt, Nagykőrös: Nyíregyházán mindig nagy siker nyerni, az elmúlt években ez nem jött össze.Most hogy felakarnak kerülni "A" csoportba és minden esélyük meg is van rá, így ez nekünk még nagyobb siker. Végig kontrolláltuk a meccset, nekünk szerintem segített, hogy ebben a kisebb teremben játszottunk. Nagyon gratulálok a csapatomnak ehhez a győzelemhez, fölraktuk az i-re a pontot. Meglátjuk, hogy ez elég-e a 8-ba kerüléshez, nem tőlünk függ.

 

MTK-Elite Basket - Bajai Bácska FKE 91-75 (27-13, 17-25, 24-16, 23-21)

A sereghajtó MTK az idei szezonja egyik legjobb teljesítményt nyújtotta és a 14 ponttal megnyert első negyed után végig vezetni tudott - volt ugyan hullámvölgye, de a harmadik negyedben azt kijavította és összességében magabiztosan tudott nyerni. A hazaiaknál Jilling, Jakab és Hegedűs is remekelt, míg az igazából tét nélkül játszó Baja magához képest tompán kosárlabdázott, ami nem volt összhangbam az MTK motiváltságával. 

Horváth Balázs, MTK: Gratulálok a Csapatomnak ehhez a teljesítményhez. Rendkívül fontos volt, hogy győzelemmel érkezzünk meg a szezon legfontosabb párharcára. Érkeztek nagyon jó teljesítmények, mindenki kivette a részet: Laci 29 ponttal tért vissza, Hege 19 pontot dobott, Jakab Peti tripla duplát szállított, Takács Bandi 2 pont híján dupla dupla és a 3 fiatal posztos játékosunk is jól kosarazott, összesen 24 dobott ponttal, sok jó védekezéssel és jó mentalitással, Arti, Láncos Krisztián és Kájusz személyében. Ehhez a bandához csatalkozni fog jövő héten Dobi, Matyi és Farkas Dani, illetve fiatal poszton Veres Gazsi és együtt meg fogjuk vívni a harcot a bentmaradásért a klubunkért, Attilárt, Laciért, a szülőkért, az asztalszemélyzetért és a szurkolóinkért. Hajrá MTK ELITE Basket, hajrá Fiúk!!

Cservék Csaba, Baja: Először is gratulálok az ellenfelünknek. Sajnos a mérkőzésre rányomta a bélyegét a tétnélküliség, nem tudtunk felpörögni, nem mentek a dobások úgy, mint az előző mérkőzéseken. A célunkat elértük, bennmaradtunk. Remélem, hogy a következő szezonban jobban megy majd.

 

NKA Pécs - MEAFC-Miskolc 79-77 (27-11, 19-23, 13-19, 20-24)

Nagyon motiváltan, agresszíven kezdte a meccset a rájátszásért harcoló Pécs és a 16 ponttal megnyert első negyed után próbálta menedzselni az előnyét. Ez végül sikerült, bár a MEAFC nagyot küzdött és szorossá tette a hajrát, de a pécsiek végül révbe értek és a 28 pontos Lados Erik vezetésével kiharcolták a playoff-részvételt.

Sértő Ádám, NKA: Először is: gratulálok a srácoknak a playoffhoz! A szezon leginkább parázs hangulatú, legérzelemdúsabb mérkőzését sikerült most megnyernünk. Extra energiával kezdtünk, aminek köszönhetően elhúztunk ellenfelünktől, s ettől picit mintha megnyugodtunk volna. Nagyon örülök annak, hogy játékosaink ki tudták zárni a rengeteg külső körülményt, nem foglalkoztak velük. Látszott, hogy vezetőedzőnk, Ivica Mavrenski kiválóan felkészítette a csapatot, minél hamarabb várjuk vissza!

Szollár Gergő, MEAFC: Gratulálok a Pécsnek a rájátszásba jutáshoz, illetve csapatomnak is ahhoz, hogy ilyen akarattal tudott kosárlabdázni, így küzdött. Úgy gondolom, mindkét félnek tanulságos volt ez a mérkőzés, amiből tudunk profitálni a továbbiakban.

 

BKG Príma Akadémia - Vasas Akadémia 80-81 (28-20, 19-21, 18-17, 15-23)

Hullámzó meccset hozott a forduló kiemelt rangadója, ahol a második helyezett fogadta az ötödiket. A BKG többször is megléphetett volna és valamennyire meg is lépett, de a Vasas három-négy alkalommal is vissza tudott kapaszkodni és óriásit küzdve "ellopta" ezt a győzelmet. A vendégeknél sokat ért az 58-36-ra megnyert lepattanózás, egyénileg pedig Radics, Boros és Farkas emelhető ki, az utolsó dobást pedig Boros süllyesztett el a 40. percben - ezzel a két csapat maradt is a 2-5. helyen.

Dr. Nagy Ágoston, BKG: Minden negyedben vezettünk 6-10 ponttal, de a negyedek vége rosszul sikerült. Háromszor kaptunk 20 pontot, vagy többet. A védekezésünk sokszor kihagyott és ez a két dolog így nem hagyta, hogy nagyobb legyen a különbség a javunkra. Kihagytunk hét büntetőt és a -15 lepattanó sem a mi esélyeinket növelte. Nagy ellenfél volt a Vasas. Voltak időszakok, amikor a szemnek is jól esett nézni a játékot, de voltak fájdalmas jelentek is. Ilyen a kosárlabda. Szerintem mindkét csapatnak jót tett a jövő heti nagy kihívás előtt. Sok sikert kívánunk!

Faragó Péter, Vasas: Köszönjük, hogy belement a módosításba a BKG csapata, korrekt volt tőlük! Egyik csapatnak sem volt nagy tétje a mai meccsnek, de mindenki nyerni akart és jó derbi lett belőle. Négyszer másztunk vissza a meccsbe -9 pontról ennek tudok örülni. Annak is hogy izgalmassá tettük az utolsó fordulóban spekuláló csapatoknak a mérkőzésüket. Gratulálok a sajátjaimnak, a BKG csapatának pedig sok sikert kívánok!

 

A Piros csoport negyeddöntőinek párosítása:

HÜBNER-Nyíregyháza BS - NKA Pécs
BKG Príma Akadémia - Budapesti Honvéd SE
MAFC - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém
Salgótarjáni KSE - Vasas Akadémia

 

Zöld csoport

Vásárhelyi Kosársuli - Ceglédi KE 77-104 (22-31, 15-26, 18-18, 22-29)

A sok gonddal küzdő Vásárhely nem tudta megnehezíteni a száguldó első kiemelt dolgát, a Cegléd valósággal lerohanta ellenfelét - a tétnélküliség ellenére kellően motiváltak voltak a vendégek, akik nem adtak esélyt riválisuknak. A ceglédieknél a 25 pontos Dobbs és a 19-ig jutó Fekete is remekelt, csapatszinten pedig 55%-kal dobtak mezőnyből, önbizalomnövelő győzelemmel hangoltak a playoffra. 

Tóth Tamás, Vásárhely: Először is gratulálni szeretnék Honti Viktor kollégámnak és a ceglédi csapatnak, hiszen nem érdemtelenül nyerték meg az alapszakaszt! A mai mérkőzésre elfogytunk létszámilag, mindössze egyetlen felnőttem maradt öt U20-as korúval kiegészítve. Ennek ellenére úgy gondolom, minden tőlünk telhetőt megtettünk a fair play szellemében és saját magunk miatt is. Büszke vagyok a csapatomra, mert szűk kerettel, de annál nagyobb szívvel hoztuk le az elmúlt hónapokat és értékes negyedik helyezést értünk el. Holnaptól már a Pápa ellen készülünk, szeretnénk behúzni a párharcot. Jó egészséget kívánok mindenkinek, aggasztó hírek jöttek ezen a héten is, részvétemet kívánom az elhunytak családjainak Békéscsabától Budapestig!

Honti Viktor, Cegléd: A legnagyobb feladatunk az volt ma, hogy az ezer sebből vérző Vásárhely ellen megfelelő motivációval lépjünk pályára, hisz a mérkőzésnek számunkra nem volt már tétje. Mindezt a fiúk nagyon szépen megoldották és jó kosárlabdával sikerült nyernünk. További sok sikert kívánok a Vásárhelynek!

 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK - Atomerőmű KSE Bonyhád 76-92 (25-28, 21-23, 15-15, 15-26)

Az utolsó negyedben nyílt szét az olló és bár addig is a Bonyhád vezetett, de addigra fogyott el igazán a Tiszaújváros ereje. A hazaiak hiába kapartak tartalékosan is, fontos pillanatokban mindig becsúszott egy-egy hiba, a Bonyhád pedig ezeket most ki tudta használni, így a záró etapban, főleg annak végén felőrölte ellenfelét és a 26 pontos Dorogi, valamint a rendkívül sokoldalúan játszó Pupp vezetésével nagy sikert elkönyvelve bejutott a legjobb nyolc közé.

Szendrey Zsombor, Tiszaújváros: Nagyon nagy lendülettel kezdett az ellenfél, zsinórban három távolit dobtak be. Ettől azonban nem törtünk meg, vissza tudtunk jönni a meccsbe. Tudtuk, hogy elsülhet valakinek a keze, ami után megnyugodhatunk egy kicsit. Mentünk az eredmény után, volt kétszer-háromszor lehetőségünk arra, hogy átvegyük a vezetést, de sajnos egy-két gyermeteg hiba miatt éppen az ellenfélnek adtunk pontokat ilyenkor. Folyamatosan futottunk az eredmény után, a Bonyhád abszolút megérdemelten nyert, viszont meg vagyok elégedve a saját teljesítményünkkel is. Végig küzdöttünk, rövid paddal is helytálltunk, és mindez jó jel a jövőt tekintve. Sok sikert kívánok a Bonyhádnak a nyolchoz, mi pedig megpróbáljuk a további mérkőzéseinket az alsóházban megnyerni.

Morgen Frigyes, Bonyhád: Mindenféleképpen dicséret illeti a Tiszaújvárost. Azt gondolom, hogy rendkívüli módon megnehezítették a dolgunkat. Harminchat percen keresztül nagyon nagyot küzdöttek úgy is, hogy hiányos szerkezettel álltak ki, sérültjeik voltak. Ettől függetlenül a legnagyobb dicséret a játékosaimat illeti, hiszen sikerült bejutnunk a legjobb nyolcba. Gratulálok ehhez az eredményhez, és reméljük, hogy a legjobb nyolc között is tudunk hasznos és értékes mérkőzéseket játszani. Minden jót a Tiszaújvárosnak!

 

Pénzügyőr Sportegyesület - DEAC U23 104-67 (28-11, 30-20, 16-16, 30-20)

Könnyedén érvényesült a papírforma, a Pénzügyőr egy negyed alatt lerendezte a meccs érdemi részét és onnantól már csak a leolvadás elkerülésére kellett figyelnie. Ezt megtette, a DEAC-nak minimális esélye sem volt a bravúrra, úgyhogy a hazaiak kiütéses győzelemmel szerezték meg az alapszakasz hetedik helyét. 

dr. Bagi Melinda, Pénzügyőr: Először is, nagyon örülök hogy a győzelmünkkel megszereztük az alapszakasz hetedik helyét. Azt gondolom, hogy ez egy újonc csapattól mindenképpen nagy teljesítmény. A mérkőzés során a védekezésben nem voltunk elég élesek, de a támadójátékban sokszor szép megoldásokat választottunk es látványos kosarakat tudtunk szerezni. Úgy gondolom, jelen járványügyi helyzetben a legfontosabb a jatekosok és a mérkőzéseken közreműködők egészsége. Bízom benne hogy ez lesz az elsődleges a továbbiakban.

Kádár Tamás, DEAC: Először is gratulálok a Pénzügyőr csapatának, jó kosárlabdát játszanak, megérdemelten győztek. Támadásban több jó dolgot láttam vissza, de sajnos a védekezésünk egész mérkőzésen nem működött, hiába próbáltunk változtatni. Egy játékos kivételével U18-as korúakkal játszottunk és nehéz megértenem azt, hogy a játékvezetők miért tettek különbséget a két oldal között, lehetett volna ezt korrektebben is. Az ellenfél csapatának további sok sikert kívánok, Mi pedig tanulunk ebből a mérkőzésből, mert ez egy nagyon hasznos találkozó volt számunkra.

 

Újpest-MT - Óbudai Kaszások KA 70-80 (22-16, 21-19, 12-22, 15-23)

A második hely volt a tét ezen a rangadón, amely színvonalas, izgalmas, parázs mérkőzést hozott. Az első félidőben az Újpest akarata érvényesült és remek védekezéssel, határozott játékkal lépéselőnybe került, csak azért nem volt jelentős a fór, mert nem voltak elég pontosak az Ivosevet nélkülöző Horváthék. A fordulás után azonban váltani tudott az Óbuda, sokkal-sokkal jobban védekezett, ráerőltette akaratát a kicsit ritmust vesztő Újpestre, megfordította a meccset és ellenfele egyéni akcióit kihasználva megnyerte a derbit, amellyel egyúttal a második kiemelést is megszerezte. 

Surmann Gábor, Újpest: Hű de nehéz ilyenkor tiszta fejjel nyilatkozni... Mindenek előtt gratulálok a Saeed-Takács edzőpárosnak, azt gondolom a második félidei teljesítményük alapján megérdemelten nyertek. Az első félidőben minden klappolt, amit elterveztünk, és csak a saját hibáink miatt nem volt nagyobb az előnyünk. A második félidőben mutatott csalódást keltő teljesítményünk előtt egyrészt értetlenül állok, másrészt kicsit szégyellem is. A felelősség természetesen az enyém, nem szeretnék bebújni “olcsó” fegyver mögé. Azt az egyszerű dolgot, ami a győzelemhez kellett volna, azt nem sulykoltam eléggé játékosaimnak. Ez a második félidei egyénieskedő, öncélú, többen a “világot megváltani akaró” stílus nem sűrűn volt jellemző eddig ránk. Ezt csakis az ezen mérkőzésre megboruló hierarchia hiányának tudom be. Tragédia azt gondolom nincs, játékosaim ekkor is az én játékosaim, szeretem őket és bízom bennük nagyon. Holnaptól megyünk tovább és készülünk a playoffra. Végezetül ha már tragédia: őszinte részvétet szeretnék a Megyeri Tigrisek SE nevében kinyílvánítani Kis Balázs családja és hozzátartozói felé. Vigyázzunk magunkra és egymásra emberek!

Armaghani Saeed, Óbuda: Elsősorban mindkét csapatnak gratulálnom kell, mert úgy gondolom, Surmann Gábor edző kollégám jól felkészítette az Újpestet erre a mérkőzésre, ahogy azt általában is szokta. Lehetett látni, hogy mindent tudnak rólunk és teljesen fel voltak készítve erre a mérkőzésre. Az első két negyedben védekezésben nem tudtuk azokat a dolgokat megvalósítani, melyekre készültünk. A második félidőre ez abszolút megváltozott, amit az eredményen is meg lehetett látni. Ezáltal, hogy jobb lett a védekezésünk, kevesebb pontot is kaptunk és magabiztosabb lett a támadójátékunk is. Át tudtuk venni a vezetést és onnan már nem is engedtük ki azt. Színvonalas mérkőzést játszottunk és további sok sikert kívánok az Újpestnek.

 

SMAFC - EKE Eger KOK 76-69 (23-23, 24-14, 14-17, 15-15)

Jól zárta az alapszakaszt a SMAFC, ha szoros meccsen is, de végül legyőzte a sereghajtót és végül megszerezte idei hatodik győzelmét. Mindkét oldalon voltak hiányzók, de fontos pillanatban mindig a soproniak felé billent a mérleg nyelve, amikor igazán kellett, akkor náluk valaki mindig megvillant, ami most az Egernél nem volt meg - Szicsákék 2-22-es mérleggel zárták a küzdelmeket. 

Meszlényi Róbert, SMAFC: Az alapszakasz utolsó mérkőzése volt! Hála Isten győzelemmel tudtuk befejezni annak ellenére, hogy a játék képe nem volt túl jó, de azt gondolom, hogy az küzdelem megmaradt. Kulcsjátékosunk hiányzik a kezdő csapatból, aki nagyon meghatározó és azért ez felborítja a rendszerünket. Ennek ellenére amikor kellett akkor tudtunk újítani, amikor kellett tudtunk kosarat dobni és végül végig vezetve nyertünk. Gratulálok a fiúknak!

Dr. Váczi Péter, Eger: Azt tudva levő, hogy mind a két csapatból hiányoztak értékes játékosok, ezzel együtt a Sopron még így is jóval magasabb szerkezetet képviselt, mint mi. Ez ki is jött a mérkőzésen és azt gondolom, hogy mindent megtettek a srácok a lepattanó csatát nem tudtuk ellensúlyozni, de hát nem is lehet, amikor 10 mezőnyemberrel játszunk. Vereség lett a vége, de nem vagyok elégedetlen, ami a csövön kifért oda tettük. A soproni csapatnak meg gratulálok, nekik is és magunknak is jobb jövő évet és egy jó rájátszást kívánok!

 

Békési SzSK - Conoil Motax KC Pápa 97-102 (21-20, 35-34, 18-21, 23-27)

Látványos és pontgazdag mérkőzést játszott a két playoff-csapat, ahol a Pápa végül ismét bizonyította, hogy mindenkinek számolni kell vele a folytatásban és idegenben is nagyon értékes győzelmet aratott. A hazaiak 58, a vendégek pedig 55%-kal dobtak mezőnyből, igazi pisztolypárbajt vívtak egymással, ahol több kiemelkedő egyéni teljesítményt is láthattunk, a legtöbb pontot pedig végül 29-cel a 6/10 triplás Sonyák Béla szerezte a pápai csapatból. A szorosan alakuló találkozó végén egyébként éppen az ő hármasa jelentette az utolsó szót, 97-96-ra még a Békés vezetett az utolsó percben, ám előbb Hódi bombázott be egy triplát, majd egy elrontott békési kettes után jött Sonyák és az ő távolija már lezárta a mérkőzést.

 

A Zöld csoport negyeddöntőinek párosítása:

Ceglédi KE - Atomerőmű KSE Bonyhád
Óbudai Kaszások KA - Pénzügyőr Sportegyesület
Újpest-MT - Békési SzSK
Vásárhelyi Kosársuli - Conoi Motax KC Pápa 

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus