NBI/B: Kiemelt rangadó a Zöld csoportban, két meccs a Pirosban

Három találkozót rendeznek ma a férfi másodosztályban, nézzük, hogy mire számíthatunk.

fotó: hunbasket.hu

Három mérkőzést rendeznek ezen a héten a magyar férfi B csoportban, mindháromra kedden kerül sor. A Piros csoportban az NKA Pécs és a Baja is nyerni tudott hétvégén, a fiatal pécsi csapatnak ez volt a második győzelme a bajnokságban, de otthon még nyeretlen, viszont nagyon stabil játékra képes, úgyhogy most is bőven megnehezítheti a Baja dolgát - a vendégek 6-5-tel hatodikak a tabellán és az MTK-t verték, de náluk a nagy kérdés, hogy mi lesz a keretükkel, mert hétvégén összesen hat (!) játékost tudtak pályára küldeni. Ha nem bővül a rotáció, akkor is nehéz dolguk lesz, mert ha valaki szombaton 40 percet játszik magas hőfokon, akkor kedden még nem biztos, hogy 100%-os állapotban lesz - meglátjuk, hogy hogyan kezelik a helyzetet, illetve hogy mennyire tudja ezt kihasználni a Pécs.

A másik meccs abszolút rangadónak ígérkezik, a Vasas Akadémia ugyanis a koronavírus-szünet után előbb kiesett a kupából, majd hétvégén elvesztette a BKG elleni kiemelt meccset és a keret nyilvánvalóan még most is messze van az ideálistól - még elég keveset tudtak együtt edzeni. A Honvéd is fáradt, a kései rajtjuk miatt sűrű programot teljesítenek Puskás Artúr fiai és talán emiatt is elég ingadozó teljesítményt nyújtanak, de most nyertek egymás után kettőt és a Nyíregyháza korábbi legyőzésével bizonyították, hogy bárkit képesek megverni. Most is lehet esélyük, bár a Vasas természetesen minél előbb szeretné összeszedni magát, hogy ne maradjon le az említett Nyíregyházától.

A Zöld csoportban egy kiemelt rangadó jut karácsony előttre, a Vásárhely és az Óbuda ugyanis egyaránt a legjobbak szűk mezőnyébe tartozik. Az Óbuda eddig veretlen a bajnokságban, 9-0-val vezeti a tabellát és legutóbb parádés mérkőzésen legyőzte a közvetlen riválisnak számító Újpestet is, míg a Vásárhely 8-3-mal harmadik és legalább ilyen jó meccsen maradt alul a szintén bajnokesélyes Cegléd otthonában. Hazai pályán viszont eddig 6-0-t hoztak Tóth Tamásék, az Óbudának pedig december 5-e óta ez már a hatodik bajnoki mérkőzése lesz, nem most a legpihentebb a listavezető - hatalmas csatára van kilátás, érdemes lesz figyelni.

Piros csoport

NKA Pécs - Bajai Bácska FKE kedd 17:30
Budapesti Honvéd SE - Vasas Akadémia kedd 18.00

Zöld csoport

Vásárhelyi Kosársuli - Óbudai Kaszások KA kedd 18.30

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus