NBI/B: Kiemelt rangadó a Zöld, két pénteki meccs a Piros csoportban

Mutatjuk, hogy mi vár ránk a B csoport hétvégi fordulójában.

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

Két mérkőzést rendeznek pénteken, a forduló első napján és mindkettő jónak ígérkezik. A MEAFC remek játékkal nyert múlt héten Pécsett, így két győzelemnél tart, míg az MTK ugyan 0-4-et hozott eddig, de egyértelmű, hogy ennél több van benne - kérdés, hogy Horváth Balázs csípős nyilatkozata felpaprikázza-e a társaságot annyira, hogy megtörje a rossz szériát. A Baja a Vasas elleni vereség után szeretne javítani otthon, míg a BKG eddig magabiztos, hiszen 4-1-gyel áll és legutóbb a Nagykőröst is nagy különbséggel győzte le, úgyhogy itt igazi rangadóra számíthatunk.

Szombaton jön a Budapest Honvéd és a Salgótarján csatája, ahol a fővárosiak a nyíregyházi vereség után lejátsszák idei második bajnokijukat is - nincsenek könnyű helyzetben, de mindenképpen el kell indulniuk felfelé, amint lehet. Ezen a napon rendeznek egy komoly rangadót is, hiszen a listavezető Nyíregyháza látogat a 0-2-vel rajtoló, azóta viszont kettőt nyerő Veszprémhez, ez abszolút kiemelt csatának számít - két nagyon jó csapatról beszélünk, amelyek évek óta gyűrik egymást az élmezőnyben, ennek a csatának jön most az újabb állomása. A Nyíregy eddig nagyon mélynek és stabilnak tűnt, míg a Veszprém kerete rövidebb, de a kulcsemberek remek formában vannak, ha ezt hozzák most is, akkor bármi elképzelhető. Szombaton lesz még a TF-MAFC, meglátjuk, hogy mire mennek egymással a felek, de az elmúlt fordulók alapján világos, hogy a hazaiak jobb passzban vannak.

Vasárnap a Nagykőrös - NKA meccset elhalasztották a vendégek kérésére, marad a PVSK-Vasas, ahol a veretlen, remek formában lévő vendégcsapat a hatodik sikerére készül - a pécsiek zsinórban három vereség után szeretnének bravúrgyőzelmet elérni, de az esélyek előzetesen nem mellettük szólnak.

A csoport programja:

MEAFC-Miskolc - MTK-Elite Basket péntek 17:30
Bajai Bácska FKE - BKG Príma Akadémia péntek 18:00
Budapesti Honvéd SE - Salgótarjáni KSE szombat 15:30
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - HÜBNER-Nyíregyháza BS szombat 17:00
TF-BP - MAFC szombat 18:30
PVSK-CARGATE - Vasas Akadémia vasárnap 17:00
Nagykőrösi Sólymok KE - NKA Pécs ELHALASZTVA

 

Zöld csoport

Három meccset is rendeznek a csoportban pénteken, a Cegléd-Újpest pedig már-már csúcsrangadónak számít. A hazaiak nagyon komoly játékerőt képviselnek és bár Óbudán kikaptak, de a többi meccsüket nyerték és otthon bárkire veszélyesek lehetnek - cserében viszont az Újpest eddig a bajnokság legmagabiztosabb csapata, amely veretlen, ráadásul +126 (!) a pontkülönbsége. A másik veretlen Vásárhely Pápára utazik szintén pénteken, ahol a hazaiak eddig csak egy meccset nyertek, úgyhogy alapvetően a vendégek az esélyesek, de ez egyáltalán nem könnyű helyszín, nagyon nem lesz egyszerű dolguk. A nap zárásaként a 0-4-es Tiszaújváros próbálja megtörni a jeget az előző két meccsét szintén elvesztő Pénzügyőrrel szemben.

Szombaton a Békésnek kötelező lenne nyernie az eddig 0-5-öt hozó Eger ellen, de a vendégek azért legutóbb tisztesen helytálltak a Vásárhellyel szemben, úgyhogy leírni nem lehet őket - a másik szombati meccsen a veretlen Óbuda szintén hazai győzelemre készül, ők a múlt héten sikert arató Győrt látják vendégül.

Vasárnapra egy meccs marad, ahol a DEAC U23 számít esélyesebbnek a sereghajtó SMAFC ellenében.

A csoport programja:

Ceglédi KE - Újpest-MT péntek 17:00
Conoil Motax KC Pápa - Vásárhelyi Kosársuli péntek 18:00
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK - Pénzügyőr Sportegyesület péntek 18:30
Békési SzSK - EKE Eger KOK szombat 17:00
Óbudai Kaszások KA - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC szombat 17:00
DEAC U23 - SMAFC vasárnap 16:00

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus