NBI/B: Kiütéses ceglédi győzelemmel zárult a forduló

A SMAFC nem tudott komoly ellenállást kifejteni a hétfői meccsn - összefoglaló, statisztikák, nyilatkozatok, tabella és több teljes mérkőzés is visszanézhető a B csoport negyedik fordulójából.

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport, negyedik forduló

HÜBNER-Nyíregyháza BS - Salgótarjáni KSE 74-62 (21-16, 15-14, 25-11, 13-21)

A veretlenek csatájával indult a hétvége, de a paprikás felvezetés után a pályán viszonylag egyértelmű volt a hazaiak fölénye - védekezésben teljesen elvették a Salgótarján játékait, ez pedig olyan stabil alapot jelentett, hogy Emmanuel Ubilla (18 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) vezetésével az ő támadójátékuk elég volt a győzelemhez. Az első félidőben még így is közel voltak a vendégek, de a harmadik negyedben szétnyílt az olló, ott már meglépett ellenfele elől a Nyíregyháza - a záró etapban kozmetikázott ezen a Tarján, de a húsz pont körül hátrányból már nem volt reális esélye szoros meccset csinálni. A vendégek összesen három triplát dobtak csapatként és egyetlen játékosuk jutott tíz pont fölé, így bár védekezésben ők is jól tették a dolgukat, de ez most nem bizonyult elégnek - a hazaiak 4-0-ról folytathatják, a vendégek pedig 2-1-gyel állnak jelenleg.

A Nyíregyháza legjobb dobói: Ubilla 18/6, Mohácsi 12, Bus 11/3
A Salgótarján legjobb dobói: Molnár 11/3, Karanfilovski 10, Herendic 8

Siska János, Nyíregyháza: Először is gratulálok mind a két csapatnak, mert egy nagy ritmusú mérkőzés volt elég gyors játékkal. Talán azért született ilyen kevés kosár, mert sok hibára kényszerítette egyik csapat a másikat. Külön gratulálok a saját csapatomnak, mert maximálisan betartották azt a taktikát, amit megbeszéltünk a mérkőzés előtt. A mérkőzést kicsit magasabb szerkezettel kezdtük és zóna védekezéssel,amivel megfogtuk a tarján játékát, ez is volt a cél és utána átálltunk emberfogásra. A támadó játékunk még mindig akadozik, még mindig nem olyan amilyet szeretnék látni, de úgy gondolom, hogy egyre jobb lesz, mert most már visszatérnek a sérült, illetve kényszerpihenőn lévő játékosaink, így edzéseken sokkal többet és nagyobb iramban tudunk gyakorolni. Jó volt látni Mokánszki Mátét is a pályán és Bus Iván is egyre jobb kondícióban van. Úgy gondolom, hogy ha így fogunk dolgozni tovább, akkor szép sikereket fogunk elérni.A Salgótarjánnak további sok sikert kívánunk a szezon hátralévő részére.

Szabó Zoltán, Salgótarján: Elsősorban gratulálok a Nyíregyháza csapatának!Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyerték meg ezt a mérkőzést. Támadásban óriási hibákat vétettünk, a védekezés úgy gondolom valamilyen szinten rendben volt, hiszen egy ilyen erős csapattól hazai pályán 74 pontot kapni szerintem elég jó, támadásban a pálya középső részén amit kértem azt viszonylag megoldották a srácok, ott sebességgel áttudtuk hozni a labdát, viszont az ellenfél gyűrűje alatt nagyon körülményesen és lassan próbáltuk a játékainkat lejátszani, sokszor utolsó másodperces dobásokig jutottunk el.

A teljes mérkőzés visszanézhető ezen a linken:

 

TF-BP - BKG Príma Akadémia 73-97 (22-24, 11-22, 23-30, 17-21)

Ismét remekül nézett ki a BKG támadójátéka, Nagy Benedek Ágoston ezúttal is nagyszerűen játszott és most 7/10 triplát bombázott be, de mellette Radoncic (22 pont, 25 VAL), Buzás Bence (13 pont, 6/9 mezőnyből, 5 labdaszerzés), Nagy Simon (15 pont, 4 gólpassz, 3/6 tripla) és természetesen Nagy Botond Ágoston (13 pont, 11 gólpassz) is kiváló teljesítményt nyújtott - így csapatszinten is nagyon gördülékenyek voltak és nagy hullámzások nélkül, végig uralták a meccset. Összesen 14 triplát süllyesztettek el 42%-kal, de volt 14 labdaszerzésük is, a szorosabb első negyed után a másodikban már kétszámjegyű fórral vezettek és utána sem lassítottak - a TF jóval gyengébben dobott és bár Somogyfoki Péter (12 pont, 5 lepattanó, 8 gólpassz), Timkó Norbert (17 pont, 7 lepattanó), vagy Kerkai Ákos (14 pont, 6 lepattanó) jó számokkal zárt, de csapatként most nem tudták megállítani ellenfelüket.

A TF legjobb dobói: Timkó 17, Kerkai 14/6, Somogyfoki 12/9
A BKG legjobb dobói: Nagy Be. Á. 23/21, Radoncic 22, Nagy S. 15/9

Beák Gábor, TF: Nem tettük rendesen oda magunkat és nem tartottuk magunkat a megbeszéltekhez. Az ellenfél nagyon jól játszott, de azért nincs ekkora különbség a két csapat között. Szoknunk kell bizonyos dolgokat, több szívet kell beletennünk a játékba.

dr. Nagy Ágoston, BKG: Az volt a cél, hogy a TF-nél több hárompontost szerezzünk, és sikerült is őket öttel túlszárnyalni. Mindkét csapat keményen védekezik, mi most 21 eladott labdára kényszerítettük a TF-et, miközben nekünk csak 12 volt, így sokszor le tudtuk őket indítani. A dobószázalékunk is rendben volt. Egyéni teljesítményekben van hiányérzetem, de ettől vagyunk csapat.

Itt visszanézhető a teljes mérkőzés:

 

Vasas Akadémia - Nagykőrösi Sólymok KE 58-56 (21-18, 8-13, 9-10, 20-15)

Rendkívül kemény és a védekezésről szóló meccset játszottak a felek, mindkét együttes kiválóan tette a dolgát hátul, elszívta a levegőt a másik elől, így óriási küzdelmet és birkózást hozott a derbi. Lényeges különbség nem volt a csapatok között, az elején a Vasas elment 9 ponttal, de hamar fordított a Nagykőrös és legalább annyi ideig vezetett, mint a hazai együttes - a végjáték természetesen egylabdás lett, 53-56 után Farkas Attila egyenlített egy triplával, majd Debreceni Dánielé volt a győztesnek bizonyuló kettes. A Nagykőrösnek is voltak dobásai ahhoz, hogy nyerjen, de ezek kimaradtak, a végén nem találtak ellenszert, így izgalmas, szoros rangadót húzott be a továbbra is veretlen Vasas.

A Vasas legjobb dobói: Radics 11/3, Kelenföldi 11/3, Debreceni 9
A Nagykőrös legjobb dobói: Mester 12/6, Jókai 11/3, Molnár 9/3

Faragó Péter, Vasas: Örülök neki, hogy végül ilyen mérkőzésbe csöppentünk, mert a Nagykőrös az elején és tulajdonképpen az egész mérkőzés során vagy irányított egy kicsit, vagy lógott rajtunk, mi meg picit nem szerettünk volna elhinni, hogy most érkezett ilyen csapat ide, aki ellen nem vezetünk 15 ponttal a félidőben és rájött a csapatra ez a pánik. Azért mondtam, hogy örülök, hogy így történt, mert végül a védekezésünk és a hitünk az ami miatt tudtunk nyerni, még ha szerencsésen is, hiszen a Nagykőrösnek két labdája volt a győzelemre. Ezzel most nem akarok foglalkozni, mivel mi is számos helyzetet elpuskáztunk, úgyhogy ismét a győzelem a legfontosabb így is kivédekezve is, lesz ilyen még az év folyamán, hogy nem működik a támadójátékunk tökéletesen, de így is lehet nyerni. Gratulálok a srácoknak és a Nagykőrösnek is, mivel már évek óta nagyon jó meccseket játszunk ellenük. Most mi voltunk a szerencsésebbek.

Lakosa Zsolt, Nagykőrös: Győzelmi esélyünk volt a Vasas ellen, egylabdás meccset játszottunk, bármelyik csapat nyerhetett volna. Nem sok kosár volt, jól védekeztek a csapatok, ziccereket kihagytunk a végén. Szerencsével nyerhettünk volna. Gratulálok a Vasasnak, várjuk a következő mérkőzést.

 

MAFC - NKA Pécs 68-72 (22-17, 18-10, 13-27, 15-18)

Kiváló teljesítményt nyújtott a Rátgéber Akadémia csapata, amely idegenben szerezte meg idei első győzelmét. A gárda az első félidőben még nem nagyon találta a ritmust, a nagyszünetben 13 ponttal vezetett a MAFC, utána viszont abszolút átvették az irányítást a vendégek, akik a borzasztó agresszív védekezésükkel egyrészt megfogták a fővárosiakat, másrészt a túloldalon megsorozták ellenfelüket: 15 hármast bombáztak be 39%-kal, négy olyan játékosuk is akadt, aki kiválóan célzott távolról (Váits 5/9-et dobott, Lados, Benke és Rosic három-háromszor köszönt be). Ehhez jött a MAFC borzalmas büntetőzése, hiszen a hazaiak 18 alkalommal hibáztak a vonalról, úgyhogy hiába jászott extrát Bordács Soma (29 pont, 21 lepattanó, bár egymaga kihagyott tíz büntetőt) és hiába jöttek vissza a végén megint egy labdára, az újabb elrontott dobások megpecsételték a sorsukat.

A MAFC legjobb dobói: Bordács 29/3, Polgárdy 10/3, Csapai
A Pécs legjobb dobói: Váits 17/15, Benke 15/9, Lados 11/9, Rosic 11/9

Garai Péter, MAFC: Gratulálok a Rátgéber Akadémiának a győzelemhez. Az első félidő jó játéka után, a második félidőben alacsony szerkezetre váltott az ellenfél és egy nagyon agresszív fault határon levő védekezést választott, amiből jól jött ki. Elfáradtunk és értelmetlen hibákat követtünk el. Rengeteg büntetőt hibáztunk, ők pedig extrán dobták a hárompontosokat. Még egyszer gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez.

Mavrenski Ivica. Pécs: Gratulálok a játékosaimnak. Nehéz győzelem volt, mert a MAFC egy jó csapat. Az első félidőben kishitűen játszottunk, de a második félidőben már sokkal jobbak voltunk. A jó és rossz periódusok váltakoztak a játékunkban de végül több lett a jobb periódusunk és így nyerni tudtunk. Az első félidőben sok üres dobást hibáztunk, bizonytalanok voltunk, nem hittünk magunkban, emiatt alakult ki a különbség, de ezen változtattunk a második félidőben és így nyerni tudtunk.

 

Bajai Bácska FKE - MEAFC-Miskolc 101-88 (24-19, 26-23, 23-22, 28-24)

Összességében nagyrészt kézben tartotta ezt a mérkőzést a Baja, de azért voltak hullámvölgyei, amikor a MEAFC vissza tudott kapaszkodni, így csak a végén dőlt el ténylegesen az összecsapás. Az első negyed szorosan alakult, de egy dudaszós hármassal öt ponttal megléptek a hazaiak, majd a másodikban dominálni tudtak és 44-27-re húztak el, de mielőtt megszilárdult volna a különbség, visszavágott a Miskolc és a nagyszünetig nyolc pontra csökkentette a hátrányát. A fordulás után volt még erő a vendégekben, akik közelebb jöttek és egészen két pontig zárkóztak, de mielőtt gond lett volna, sebességet váltott a Baja, megint elment 73-64-re, a záró etapban pedig egy 14-3-mal eldöntötték a küzdelmet, így újabb fontos győzelmet zsebeltek be. Jakab Péter (22 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz), Milos Vukicevic (17 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz), Goldring Gergő (19 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) és Nagy Dániel (14 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz, 3 labdaszerzés) is kiemelhető, de dr. Ágfalvi Bálint is 10 pont fölé jutott, míg a Miskolcnál öten érték el ezt a határt, közülük Kozák Márton 22 egységet szórt 5 gólpasszal kiegészítve.

A Baja legjobb dobói: Jakab 22/6, Goldring G. 19/3, Vukicevic 17
A MEAFC legjobb dobói: Kozák M. 22/6, Montai 15/9, Lippai 14

Cservék Csaba, Baja: Elég hajtós mérkőzés volt, erre számítottunk. Voltak hullámvölgyek a játékunkban, de jól jöttünk ki belőle. Jobban kell koncentrálnunk. A meccsen próbáltam mindenkit játszatni, itt a végére sikerült. Kisebb hibák miatt a mérkőzés végén felhoztuk az ellenfelet. Gratulálok a csapatnak!

Szollár Gergő, MEAFC: Támadásban úgy érzem, hogy tudtunk időnként versenyezni a hazaiakkal. Nyilván Baján, a katlanban nagyon nehéz támadni is. A dobott 88 ponttal nincsen problémám. Rengeteg védekezésbeli gondunk volt, figyelmetlenségből illetve rendezetlenségből adódó. Ezen nyilván nagyon sokat kell majd dolgozni, a Baja egy top csapat lesz ebben a ligában. Próbálunk a visszavágóra felkészülni, remélem egy kicsit jobban meg fogjuk oldani a védekezést. Gratulálok a Bajának, további sok sikert kívánok.

 

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - PVSK-CARGATE 85-74 (31-19, 8-14, 27-17, 19-24)

Parádésan kezdte a meccset a Veszprém, Szabó, Madár és Futó vezetésével nagyon hamar meglépett 14-7-re, majd meglett a közte tíz is, sőt, az első negyed végén egy bravúrkosár kellett a rendkívül tartalékos, jó pár alapemberét nélkülöző Pécstől ahhoz, hogy "csak" 31-19 legyen az eredményjelzőn. A második játékrészre kifogyott a lőszer a hazaiaknál, percekig nem nagyon tudtak betalálni, ezt pedig kihasználták a vendégek, akik közelebb zárkóztak és 14-8-ra megnyerték a negyedet, de a fordulás után "újratöltött" Baksa Szabolcs alakulata és a harmadik etapban megint megsorozta ellenfelét - 16 pontosra nőtt a veszprémi előny, ezt pedig már nem rontotta el a gárda. Próbálkoztak a vendégek, de tíz pontnál közelebb nem nagyon jutottak, így a Veszprém megszerezte első győzelmét az idei bajnokságban - ugyanúgy 1-2-vel áll, mint a PVSK.

A Veszprém legjobb dobói: (később)
A PVSK legjobb dobói: Riskó 21, Mándity 16/12, Erdei 12/6

Baksa Szabolcs, Veszprém: Nagyon örülök, hogy győzelemmel tudtunk bemutatkozni hazai pályán, az új csarnokban. Két kezdőnk (Nebojsa Dukic és Szücs Péter - a szerk.). sérülés miatt hiányzott, de úgy gondolom, hogy ez csak még nagyobb szívről, és összetartásról tesz tanubizonyságot, hogy így is győzni tudtunk. Kemény ellenfél volt a Pécs, egy erős csapatról van szó. Csütörtökön már az MTK-val játszunk, erre fogunk mostantól koncentrálni.

Rab Gyula, PVSK-Cargate: Nem kezdtük jól a mérkőzést, a Veszprém pedig nagyon jól dobott az elején, ezért gyorsan tíz pontos hátrányba kerültünk. Próbáltunk többször is közelebb kerülni hozzájuk, de amikor fel tudtunk volna zárkózni, akkor dobásokat hibáztunk. Így végig futottunk az eredmény után. Sajnos, a mai mérkőzésen hat játékosunk hiányzott, ebből négy a kezdő ötösből. A palánkok alatt a magas embereink nagyon hiányoztak. A Veszprém végi jól játszott, az első hazai meccsükön nagyon akartak bizonyítani. Gratulálunk a győzelmükhöz. Csalódottak vagyunk, de remélem, ha végre teljes kerettel tudunk kiállni, akkor jobb teljesítményre leszünk képesek.

A mérkőzés teljes egészében visszanézhető:

 

A Budapesti Honvéd - MTK-Elite Basket derbit november 11-én vívják.

 

A Piros csoport állása a fordulót követően:

 

Zöld csoport, negyedik forduló

Újpest-MT - EKE Eger KOK 109-64 (26-17, 27-16, 28-10, 28-21)

Az előzetes várakozásoknak megfelelően ebből nem lett szoros meccs, az Újpest végig dominált és érvényesítette a papírformát. Csaba György továbbra is jó formában van, most 25 pontot szórt és 32 VAL-ig jutott, de Horváth Ákos, Ondima Olivér, Darion Rackley és Kelemen Balázs is tíz pont felett zárt - csapatszinten 52%-kal dobtak mezőnyből és 32 büntetőt is kiharcoltak, egyszerűen nem volt rájuk ellenszer. Az Egernél most mások a célok, ahogy azt dr. Váczi Péter is megfogalmazta - jelenleg örülnek, hogy játszanak, hogy csinálják, az osztály jelenlegi egyik legjobb csapatának otthonában ez a vereség abszolút kalkulálható volt.

Az Újpest legjobb dobói: Csaba 25/3, Horváth Á. 18/3, Ondima 15/6, Rackley 15/9
Az Eger legjobb dobói: Szicsák 13, Ungi 10, Papp B. 9/3

Surmann Gábor, Újpest: A múltkori mérkőzésünket egy nappal a kiírt időpont előtt mondta le az akkori ellenfelünk, amit probléma nélkül a fair play és az empátia szellemében elfogadtunk. Ebből kifolyólag viszont most különösen örülünk, hogy egyáltalán játszani tudtunk újra. Mi mindig a játékra fogunk törekedni, nyílvan nem mindenáron, de szeretnénk, ha a mi kis bajnokságunk nem menne el olyan kimondottan rossz irányba, mint ahogy azt magasabb szinteken tapasztaljuk. A mérkőzést nem kezdtük túl jól, de viszonylag hamar sikerült fokozatot váltanunk, és magabiztos előnyt alakítottunk ki. Az utolsó negyed első négy percéért bosszús vagyok, de összességében kompetitíven és helyenként tetszetősen kosárlabdáztunk, amiből mindenki szépen kivette a részét. Gratulálok a játékosaimnak. Külön öröm számomra a fiatal Nikola Micev debütálása. Az Egernek pedig sok sikert kívánok. Holnaptól már készülünk az újabb feladatunkra. Hajrá Újpest!

Dr. Váczi Péter, Eger: Gratulálok a hazai csapatnak és kívánom, hogy érjék el a céljaikat. Nálunk az idei szezonban nem az lesz a kérdés, hogy hányadik helyen végzünk, hanem hogy egyáltalán végig tudjuk-e játszani a bajnokságot. Úgyhogy minden meccs után el fogom mondani a srácokról, hogy nagyon büszke vagyok rájuk, amíg a meglévő körülményeink között egyáltalán hajlandók pályára lépni... Még egyszer gratulálok a hazai csapatnak, a mieinknek pedig, hogy itt vagyunk és még csináljuk.

 

Vásárhelyi Kosársuli - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 93-75 (24-19, 27-18, 26-17, 16-21)

A második negyedben dőlt el ez a mérkőzés, amikor egy 19-0-s rohammal meglépett a Vásárhely, addig hullámzó, de alapvetően szoros csatáról beszélhettünk - persze még itt sem adta fel a Győr, de innentől már azért kényszerhelyzetben volt. A harmadik negyedben aztán végleg kiderült, hogy nincs visszaút, onnantól már csak az eredmény volt kérdéses, de nem forgott veszélyben a hazai győzelem, egyénileg viszont mindenképpen ki kell emelnünk Varga Zalánt, aki úgy dobott 27 pontot, hogy 7/7 triplát küldött a gyűrűbe - a második és a harmadik negyedben is oroszlánrészt vállalt a sikerből. Jó volt még Molnár Bence (16 pont, 8 gólpassz), Varga Ákos (14 pont, 6 lepattanó) és Béres Nándor (12 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) is, míg a túloldalon főleg Bakon Csanád nevét kell kiemelni, aki Varga után eredt és végül 5/5 triplával zárt. A Vásárhely így az Újpesthez hasonlóan 3-0-val áll, míg a Győr 1-3-ról folytathatja.

A Vásárhely legjobb dobói: Varga Z. 27/21, Molnár B. 16, Varga Á. 14/3
A Győr legjobb dobói: Horváth Á. 18/9, Bakon Cs. 17/15, Berneczei 10

Tóth Tamás, Vásárhely: Nagy energiákat mozgósított mindkét társaság az első félidőben. A győriek hét triplát értek el 50%-os hatékonysággal, főleg ez tartotta őket a meccsben. A második félidőben már csak mi dobtunk tovább extrán, nyílt az olló. A negyedik negyedben már a fáradtság is kiütközött, de nem forgott veszélyben a győzelmünk. Köszönjük a helyi B-közép szurkolását, gratulálok mindkét csapatnak!

Csaplár-Nagy Ervin, Győr: Gratulálok a vásárhelyieknek! Ma sokkal jobbak voltak, jobban akarták ezt a győzelmet, extra hárompontos százalékukkal és az agresszivitásukkal a lepattanókra és az indításokra megpecsételték a sorsunkat. Megyünk tovább, a hibákat kijavítjuk és készülünk a következőkre.

 

Conoil Motax KC Pápa - Pénzügyőr Sportegyesület 88-66 (18-12, 22-10, 26-22, 22-22)

Tulajdonképpen egyértelmű győzelmet aratott a Pápa, amely az első félidőben messze a Pénzügyőr fölé nőtt és bár a fordulás után már kiegyenlítettebb volt a küzdelem, de a vendégeknek komoly esélyük most nem volt arra, hogy izgalmassá tegyék a  végét. A nagyszünetben meglévő 18 pontos különbség stabilnak bizonyult a folytatásban, a hazaiaknál Horváth Attila 7/8 triplát süllyesztett el, mellette Kiss Kornél is jól célzott, összességében pedig öten jutottak náluk legalább tíz pontig - a vendégeknél Szálas Gábor teljesítménye (22 pont, 8/13 mezőnyből, 5 lepattanó) emelhető ki, de csapatszinten most elmaradtak a pápaiaktól.

A Pápa legjobb dobói: Horváth A. 25/21, Kiss K. 15/9, Sonyák 14, Erdei 13/3
A Pénzügyőr legjobb dobói: Szálas 22/6, Koflanovics 11/9, Schaul 9/3, Dobos 9/6

Kálmán László, Pápa: Nehéz rakkolós mérkőzés volt. Az első félidőben megszerzett előnyt meg tudtuk tartani a második félidőben is és annak örülök, hogy minden játékosomnak tudtam lehetőséget adni. Többé-kevésbé éltünk is vele, látszik, hogy még sok volt a kihagyás, nem vagyunk mérkőzésben, sok üres dobásunk kimaradt. De egy nagyon masszív, nagyon jól küzdő csapat ellen játszottunk, akiket nagyon nehéz volt térdre kényszeríteni. Amikor át tudtuk venni azt a ritmust, amit szeretnénk játszani, akkor lett meg a különbség, amit tudtunk tartani a mérkőzésen. Elégedett vagyok az első hazai találkozónkkal, nagyon fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük a hazai mérkőzéseket.

dr. Bagi Melinda, Pénzügyőr: Először is gratulálok az ellenfelünknek. Nagyon tudatosan és statikusan tudta az összes gyengeségünket kihasználni. Lehet, hogy úgy kellett volna elkezdenünk a játékot, hogy az van kiírva, hogy 20-0 és akkor már az első félidőben tudnánk egy olyan eredményt produkálni, mint amit a második félidőben tudtunk. Próbálunk felnőni a feladathoz, a pozitívumokat majd visszanézzük és próbáljuk az erősségeinket tovább építeni, a gyengeségeket leépíteni.

 

DEAC U23 - Óbudai Kaszások KA 66-92 (12-24, 20-25, 13-18, 21-25)

Tartalékosan tudott csak kiállni erre a mérkőzésre a DEAC, sőt, két nappal a feldobás előtt még úgy nézett ki, hogy nem is lesz meccs - végül U18-as játékosokkal kiegészítették a jó pár kulcsjátékost nélkülöző keretet, de ezek után nyilván az Óbuda volt az esélyesebb. A vendégek mindenesetre favorithoz méltó produkciót nyújtottak, már az első negyedben tíz pont feletti előnyt építettek fel és onnantól végig uralták az összecsapást, még a második játékrészben meglett a közte húsz és igazából nem lehetett kérdés, hogy melyik a jobb csapat, vagy hogy mi lesz a végeredmény. Az Óbuda magabiztosan érvényesítette a papíformát és megőrizte hibátlan mérlegét, 3-0-val áll a tabella élén "lökdösődő" bolyban helyet foglalva.

A DEAC legjobb dobói: Pollák 24/3, Fábián 12/3, Csikai 10/3
Az Óbuda legjobb dobói: Rosemond 18/6, Varga D. 15/6, Puszta 13/9

Jesper Gustavsson, DEAC: A mérkőzés előtt elmondtam a fiúknak, hogy a tartalékos összeállításunk semmire sem lehet kifogás. Rengeteg javítható dologban hibáztunk, tizennyolcszor adtuk el a labdát, ami egy ilyen szintű ellenféllel szemben egyszerűen nem fér bele.

A meccs teljes egészében visszanézhető:

 

Ceglédi KE - SMAFC 93-46 (26-17, 25-4, 21-14, 21-11)

A Cegléd magabiztos játékkal érvényesítette a papírformát, már az első negedben is egyértelmű volt a hazaiak fölénye, a másodikban viszont teljesen összeesett a továbbra is erősen tartalékos és nehéz helyzetben lévő SMAFC - négy pontot szerzett a vendégcsapat az egész játékrészben, innentől  borítékolható volt a kiütés. A Ceglédnél végül öten dobtak 13-18 pont között, a jó erőkből álló hazaiaknál senki sem játszott 23 percnél többet, mert nem volt rá szükség - tizenegyen kerültek pályára, csak Kevin Swanson hagyta ki a meccset, így 3-1-es mérleggel várhatják a folytatást.

A Cegléd legjobb dobói: Csák 18/12, Csákvári 15, Nárai 14/3, Hegedűs 14/3
A SMAFC legjobb dobói: Simon 13/9, Heiszenberger 10/3, Németh M. 10

 

A Békés-Bonyhád meccset elhalasztották.

 

A Zöld csoport állása a fordulót követően:

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus