NBI/B: Ma kezdődik a negyedik forduló

Egy meccs pénteken, néhány szombaton, sok vasárnap és egy hétfőn - így áll össze a B csoport hétvégi programja. 

fotó: Hübner Nyíregyháza BS Facebook

Piros csoport

Kőkemény rangadóval indul a Piros csoport negyedik fordulója, a Nyíregyháza és a Salgótarján ugyanis egyaránt remekül kezdett - a hazaiak 3-0-val, a vendégek pedig 2-0-val állnak, mindketten nyertek az MTK otthonában és a Salgótarján mindkétszer egylabdás végjátékot húzott be. Az esélyesebb otthon azért inkább a Nyíregyháza, de a találkozót megelőző trash talk mindenképpen felpaprikázta mindkét felet és a vendégek hét közben nem játszottak, így pihentebben fordulhatnak rá erre az összecsapásra - igazi rangadónak ígérkezik ez a derbi.

Szombaton is csak egy meccset rendeznek, a BKG a csütörtöki, MAFC elleni hazai siker után látogat el a TF-hez, így túl sokat nem pihenhet, ez lehet, hogy számítani fog - a TF szerdán kapott ki a Vasastól, az ő lábaik egy nappal frissebbek lehetnek. Vasárnap aztán jön a Veszprémet legyőző Baja, illetve az első sikerét elkönyvelő MEAFC csatája, az említett Veszprém a hét közben pihenő PVSK ellen szeretné behúzni az első győzelmét hazai pályán, a 3-0-s Vasas pedig a Nagykőrös ellen folytatná remek szériáját - a kulcsemberei nélkül küzdő, fizikálisan sem top állapotban lévő MAFC egy nap pihenő után az egy hete nem játszó RKA csapatát fogadja, ott is nehéz dolga lesz a Garai-legénységnek.

A csoport programja

HÜBNER-Nyíregyháza BS - Salgótarjáni KSE péntek 17:00
TF-BP - BKG Príma Akadémia szombat 18:30
Bajai Bácska FKE - MEAFC-Miskolc vasárnap 17:00
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - PVSK-CARGATE vasárnap 17:00
MAFC - RKA Pécs vasárnap 17:30
Vasas Akadémia - Nagykőrösi Sólymok KE vasárnap 19:00

A Budapesti Honvéd SE - MTK-Elite Basket meccset november 11-én rendezik.

 

Zöld csoport

A Pénzügyőr elleni magabiztos győzelem és a 2-0-s mérleg birtokában a Győr ellen is jó esélyekkel léphet pályára otthon a Vásárhely, a vendégek egy egylabdás végjátékban szerezték meg idei első sikerüket az Eger vendégeként - most jóval komolyabb feladat előtt állnak. A remekül rajtoló Újpest nem játszott hét közben, most viszont otthon szintén egyértelmű esélyes az említett Egerrel szemben - ezt a két meccset rendezik szombaton.

Vasárnap a 0-1-es Pápa fogadja a 2-1-es Pénzügyőrt, egy mérkőzés pedig átcsúszik hétfőre, a 2-1-es Cegléd fogadja a továbbra is nehéz helyzetben lévő SMAFC együttesét - az erőviszonyok itt előzetesen inkább a hazaiak mellett szólnak.

A csoport programja

Vásárhelyi Kosársuli - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC szombat 18:30
Újpest-MT - EKE Eger KOK szombat 18:45
Conoil Motax KC Pápa - Pénzügyőr Sportegyesület vasárnap 18:00
Ceglédi KE - SMAFC hétfő 17:00

A DEAC U23 - Óbudai Kaszások KA és a Békési SzSK - Atomerőmű KSE Bonyhád mérkőzést jelenlegi információink szerint elhalasztják.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus