NBI/B: Magabiztos nyíregyházi győzelemmel zárult a forduló

A keddig elhúzódó utolsó meccsen 100 pontot szórtak Mohácsiék a Honvédnak - remek játékkal nyomta le a Baját a Vasas, az utolsó pillanatokban dobott kosárral nyert az NKA Pécs ellen a TF, a végén döntött a MAFC ellen a Salgótarján, az MTK-t verte a Veszprém - a Zöld csoportban gálázott az Újpest, szoros győzelmet aratott a Győr és DEAC U23, hozta a kötelezőt a Vásárhely. Eredmények, összefoglalók, statisztikák, nyilatkozatok.

fotó: Hübner Nyíregyháza BS Facebook

Piros csoport

HÜBNER-Nyíregyháza BS - Budapesti Honvéd SE 100-78 (22-23, 25-19, 30-23, 23-13)

Igazából egy szűk félidőt bírt ezen a meccsen a bajnokságot most elkezdő Honvéd, a fordulás után már egyértelműbb előnyben volt a bajnokesélyes Nyíregyháza. A nagyszünetig a hazaiak Mohácsi hátán haladtak előre (21 pontot szórt egymaga eddig), onnantól viszont csapatként is feljebb tudtak kapcsolni és a kicsit elfogyó vendégek fölé nőttek - az első félidő 70% feletti mezőnymutatója a végén is 70% maradt, a triplákat is 50% felett dobtak a hazaiak és 38 gólpasszt osztottak szét, mindez egészen elképesztő teljesítmény. A Honvéd nem volt rossz, a fővárosi csapat is jól triplázott, remekül lepattanózott, de nem tudta tartani a brutális napot kifogó nyíregyháziak tempóját, így vereséggel kezdte a pontvadászatot.

A Nyíregyháza legjobb dobói: Mohácsi 29/12, Mokánszki 13/3, Bus 11/3, Vaskó 11/9, Tóth G. 11
A Honvéd legjobb dobói: Tóth B. 16/12, Stefán 15/3, Takács 12/6

Siska János, Nyíregyháza: Először is gratulálok mind a két csapatnak, hiszen egy pont gazdag mérkőzést játszottunk agresszív védekezéssel és gyors játékkal. Úgy gondolom, hogy a honvéd három negyedig partiban volt velünk és utána tudtunk erőnlétben szerintem és rutinban föléjük kerekedni. Az első félidőben nagyon nem voltam megelégedve a védekezésünkkel. 42 pontot kaptunk, ami sok, ez nem jellemző ránk. A második félidő már kicsivel jobb volt, még mindig nem vagyunk elég agresszívak védekezésben. Annak viszont örülök, hogy tudtunk végre 100 pontot dobni, ezt nagyon hiányoltam, eddig 70 pont környékén dobáltunk idáig. Én sok sikert kívánok a Honvéd csapatának és azt kívánom nekik minél hamarabb nyerjék vissza a formájukat.

Mészáros István, Budapesti Honvéd: Úgy jöttünk ide örülünk,hogy játszhatunk. Már múlt héten csináltunk egy főpróbát Hepp kupában. Az egész ott kezdődik nálunk, hogy újra kellett építenünk magunkat, mert pont a felkészülésünk végén buktunk bele ebbe a vírusba. Lényegében most mindenki egészséges. Elkezdtünk edzeni, jelen pillanatban itt tartunk. Én azt mondom a múlt heti produkcióhoz képest előre léptünk szerintem. Tulajdonképpen az első félidőben teljes mértékben egyenrangú ellenfelek voltunk, még a harmadik negyed közepéig, aztán kifogott rajtunk a zóna és el is fáradtunk. Úgyhogy azt mondom reális a különbség. Én a saját csapatom teljesítményét pozitívnak értékelem. Megyünk tovább és előbb-utóbb behozzuk magunkat.Azért drukkolok, hogy még egyszer ne lépjenek olyan folyóba a Nyíregyháziak, mert mult szezonban reális esélyük volt a bajnokságot megnyerni. Azt mondom menjen végig a bajnokság, aztán utána jussanak föl.

 

MTK-Elite Basket - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 75-86 (13-24, 24-12, 28-26, 10-24)

A Veszprém kezdte jobban a mérkőzést, az első negyed felénél 14-6-ra, a végén pedig 24-13-ra vezettek a vendégek, a második játékrészben azonban összekapta magát a Jakab (23 pont, 5 gólpassz, 4/6 tripla) által húzott MTK és előbb közelített, majd egy 12-4-es futással meg is fordította az eredményt. A fordulás után is a hazaiak maradtak lendületben egy ideig, de a Veszprém azért nem szakadt le, majd a záró etapban visszavette az irányítást és a vezetést is - itt nagyon feljavult a védekezésük, összesen tíz pontot engedtek a hazaiaknak, ez pedig elégnek bizonyult egy újabb fontos idegenbeli sikerhez. A veszprémieknél Dukic (20 pont, 13 lepattanó, 4 gólpassz, 5/8 tripla), Szabó (19 pont, 6 gólpassz, 7 kiharcolt fault) és Madár (18 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz, 4 labdaszerzés) is nagyszerű meccset hozott, de a fiatalok is hozzátették a magukét - az említett három vezér 40-40 percet játszott, rajtuk kívül pedig négyen léptek pályára, közülük hárman 2000-es születésűek, Sipos Mátyás pedig 2003-as "évjárat". Az MTK úgy áll most már 0-4-re, hogy mind a négy alkalommal szoros meccset vesztett el - talán érthető Horváth Balázs nyilatkozata...

Az MTK legjobb dobói: Jakab 23/12, Farkas 12/6, Takács 10/3
A Veszprém legjobb dobói: Dukic 20/15, Szabó P. 19/6, Madár 18/6

Horváth Balázs, MTK: Gratulálok a Veszprémnek, megérdemelten nyertek. 0-4-el állunk, közte 3 hazai pályán elszenvedett vereség. 7 játékos vert meg minket, és ebből 4 u20-as, 3 pedig felnőtt játékos. Azt gondolom, hogy ez sok mindent elárul. Nálunk a vezéreink közül ketten teljesítenek az elvárt szinten, a többiek alibiznek, igen, alibiznek... A padról rendre nem érkezik jó teljesítmény és minden mérkőzésen van 2-3 minusz VAL teljesítmény. Így nehéz mérkőzést nyerni. A felelősség az enyém, ha veszít a csapat az továbbra is az én lelkemen szárad. Levonjuk a következtetéseket és meghozzuk a szükséges döntést, hogy a csapat kilábaljon a 10 hónapja tartó gyenge teljesítményből.

Baksa Szabolcs, Veszprém: Nagyon kemény mérkőzés volt, és egy nagyon nehéz győzelem. Voltunk elég mélyen is egy periódusban, de nagybetűs CSAPATKÉNT sikerült erőt merítenünk egymásból és felállni ebből. Nagyon büszke vagyok a teljesítményünkre. Az MTK győzelmi mutatója csalóka, szoros meccseken maradtak alul, de egy nagyon masszív, széles taktikai repertoárral dolgozó csapat, akik ellen mindig nehéz győzni. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

 

NKA Pécs - TF-BP 84-85 (24-25, 16-17, 21-21, 23-22)

Végig kiélezett mérkőzést játszottak a csapatok, nem nagyon bírtak egymással, hasonló játékerőt képviseltek és mindketten óriásit küzdöttek – kifejezetten jó meccs kerekedett ebből. Az izgalmas összecsapás hajrája méltó is volt az addigiakhoz, ugyanis az egy-két pontos derbi legvégén a parádésan játszó Dobrijevic (36 pont, 16/25 mezőnyből, 13 lepattanó, 45 VAL) hozott össze egy 2+1-et, így a TF-nek tizenöt másodperce maradt arra, hogy 84-83-ról nyerjen – ez sikerült, a győztes dobás a palánk alatt jó helyzetben maradó, egyébként szintén remek meccset hozó (22 pont, 10/19 mezőnyből, 7 lepattanó) Timkó nevéhez fűződik. Rajta kívül még Kerkai (22 pont, 7/13 mezőnyből, 7 lepattanó, 5 gólpassz) is kiemelendő a vendégeknél, de a 7/10 jó dobással és hasznos mezőnymunkával záró Kutrovich is hozzátette a magáét – a hazaiaknál Dobrijevic extrája mellett Váits (17 pont, 5 gólpassz) töltötte leginkább a statisztikai lapot.

A győztes kosár ide kattintva megtekinthető!

A Pécs legjobb dobói: Dobrijevic 36, Váits 17/6, Lados 12
A TF legjobb dobói: Kerkai 22, Timkó 22, Kutrovich 17/6

Ivica Mavrenski, Pécs: Gratulálok a TF-nek a győzelemhez! Megvolt az esélyünk arra, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, de nem volt elég tapasztalatunk ahhoz, hogy ez sikerüljön.

Beák Gábor, TF: Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Ellenfelünk fiatalos lendülettel játszik, s miután mi is megpróbálunk így kosárlabdázni, szoros meccs kerekedett, az itt lévők biztosan jól szórakoztak. Rengeteg hibát vétettünk, ennek ellenére győztünk, gratulálok a játékosaimnak és a pécsi csapatnak is!

 

Salgótarjáni KSE – MAFC 94-74 (17-17, 21-20, 27-24, 29-13)

A végeredmény kicsit csalóka abból a szempontból, hogy a MAFC sokáig remekül tartotta magát a hiányzói nélkül is – inkább a Salgótarján vezetett, de szoros volt az állás, a vendégek Polgárdy (23 pont, 10/16 mezőnyből) és Bordács (14 pont, 12 lepattanó) vezetésével ott voltak a hazaiak sarkában. Az utolsó negyedre azonban elfáradtak, ott kijött a Salgótarján fölénye és azt a játékrészt nagyon magabiztosan húzták be, azokban a percekben egyértelmű volt a különbség, így a vége egy húszpontos hazai siker lett – Herendic (28 pont, 10/13 mezőnyből, 9 lepattanó, 6 gólpassz) parádés teljesítményt nyújtott és 49 VAL-t rakott össze, az ő extrája is nagyon kellett a győzelmükhöz amellett, hogy Sömenek (21 pont, 11 lepattanó) és Boinitzer (14 pont, 7 lepattanó) is remekül játszott.

A Salgótarján legjobb dobói: Herendic 28, Sömenek 21/9, Boinitzer 14/6
A MAFC legjobb dobói: Polgárdy 23, Csapai 16/3, Bordács 14

Szabó Zoltán, Salgótarján: Gratulálok mindkét csapatnak, szerintem helyenként magas színvonalú játék zajlott a pályán. A mérkőzés első három negyedében a MAFC mellett kicsit mi is nehezítettük a saját dolgunkat, ebben az időszakban sokszor nem voltunk elég pontosak támadásban, nem játszottunk kellő sebességgel, nem védekeztünk elég agresszíven. A végére sikerült, elsősorban fizikálisan, felőrölnünk ellenfelünket. Sok sikert a MAFC csapatának a bajnokságban!

Garai Péter, MAFC: Gratulálok a Salgótarjánnak, végig nyomás alatt tartottak minket a hazaiak, s bár három negyeden át partiban voltunk velük, az utolsó tíz percre összeestünk és ekkor alakult ki egy viszonylag nagyobb különbség. Sajnos egyelőre kevesen vagyunk, várjuk, hogy visszatérjenek hiányzóink. Viszont annak örülök, hogy ma is sok fiatalunk lehetőséghez jutott.

 

Vasas Akadémia - Bajai Bácska FKE 98-81 (24-23, 24-25, 30-17, 20-16)

Az első félidőben a rangadóhoz méltó parádés támadójátékot mutattak be a csapatok, a Baja szenzációsan dobott, de a Vasas is kitett magáért, így szorosan alakult a küzdelem – nem a jó védekezésekről maradt emlékezetes ez a játékrész. A fordulás után viszont a hazaiak hátul is javulni tudtak annyit, hogy a megmaradó remek támadójátékuk elég legyen a győzelemhez – a második félidőben a vendégek már csak 33 pontot szereztek, míg a Vasas 50-et, a harmadik negyedben megléptek Borosék és onnantól kézben tartották a dolgokat. Végül 49%-os mezőnymutatóval, 40%-os triplázással, 19 kiharcolt büntetővel, 15 támadópattanóval és 15 labdaszerzéssel zártak, heten jutottak el náluk legalább tíz pontig, plusz még ketten dobtak kilencet, illetve hatot – rendkívül mélynek bizonyult a keretük, míg a vendégeknél hiába dobott 24 pontot és 5/9 triplát Jakab, hiába dupla-duplázott Vukicevic és hiába szórt 16 egységet a padról Goldring is, legyőzte őket a túlerő.

A Vasas legjobb dobói: Farkas 16/9, Debreceni 13, Boros 12/3
A Baja legjobb dobói: Jakab 24/15, Vukicevic 19, Goldring 16/9

Faragó Péter, Vasas: Az első félidőben nagyon nem volt mit csinálnunk, mert a Baja 60-65 százalékkal dobott mezőnyből, ettől függetlenül nagyon elkéstünk a hárompontosaikról. A második félidőben viszont a hosszabb pad, a lendület miatt úgy érzem, hogy a harmadik negyedre eldöntöttük ezt a mérkőzést. Örülök neki, hogy így nyertünk, mert ez volt az első igazi olyan értékmérőnk, amikor egy szerintem top csapatot láttunk itt. Olyat, aki még nálunk is komolyabb potenciállal rendelkezik, de a mi padunk hosszabb és több bevethető és jó játékosunk van, úgyhogy ezért nyertük meg ezt a mérkőzést.

Cservék Csaba, Baja: Sajnos gyenge napot fogtunk ki a védekezésben, a dobásban úgy gondolom idegenben nyolcvanegy pont az szép. Védekezésünk volt gyenge, gratulálok az ellenfélnek. Ebből kell építkeznünk, remélem a következő mérkőzésen már jobb lesz.

 

BKG Príma Akadémia - Nagykőrösi Sólymok KE 90-57 (24-14, 24-14, 22-14, 20-15)

Egyértelmű meccs volt, ezen a délutánon nem voltak egy súlycsoportban a csapatok - a BKG már az első félidőben állva hagyta ellenfelét, a nagyszünetben kereken húsz ponttal vezetett, majd a fordulás után sem igazán vett vissza. Kiemelendő Nagy Botond Ágoston (27 pont, 6 gólpassz, 7/14 tripla) és Nagy Benedek Ágoston (14 pont, 12 gólpassz, 6 labdaszerzés), de Admir Radoncic is dupla-duplázott (17 pont, 11 lepattanó) és a többiek is hasznosan játszottak - támadásban remekül járt a labda, védekezésben pedig nagyon agresszívek voltak, amelynek köszönhetően 22-szer adta el a labdát a Nagykőrös. A vendégeknél a 20 pontos Lakosa Ákos az, akit kiemelhetünk, de csapatszinten alig 30%-kal céloztak mezőnyből, így nem nagyon lehetett esélyük - természetesen egyértelmű volt, hogy hiányoznak nekik a sérültjeik és hogy most csak tartalékosan tudtak kiállni.

A BKG legjobb dobói: Nagy Bo. Á. 27/21, Radoncic 17, Nagy Be. Á. 14/6
A Nagykőrös legjobb dobói: Lakosa Á. 20, Fehér 12/6, Mester 7/6

Dr. Nagy Ágoston, BKG: Köszönjük a Nagykőrös sportszerűségét! Jobbulást a hiányzóknak.

Lakosa Zsolt, Nagykőrös: Reméljük a jövő héten már jobban leszünk! Ez így edzőmeccsnek jó volt.

 

PVSK-CARGATE - MEAFC-Miskolc 69-88 (10-19, 23-20, 24-24, 12-25)

Hullámzó meccs volt, mindkét együttesnek voltak remek időszakai és kicsit gyengébb periódusai, de ebből azért a MEAFC jött ki jobban - már az első negyedben megléptek a vendégek és bár később a PVSK összekapta magát, sőt, fordított is, de a záró etapra megint elfogyott az erő, ott ismét dominálni tudtak a miskolciak, akik védekezésben feljebb tudtak kapcsolni erre az időszakra. A pécsiek érezhetően nem voltak még csúcsformában, ezt tudta győzelemre váltani az egyébként jól játszó MEAFC, amelynél Kozák Márton (30 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz) extrája mellett Homoki Donát (22 pont, 13 lepattanó, 11/14 mezőnyből) és Kozák Bertalan (17 pont, 6 lepattanó) is remek meccset hozott és csapatszinten 67%-kal (!) dobtak mezőnyből - a PVSK-nál ez a szám 36% volt, viszont a miskolciak 29 eladott labdáját igyekeztek büntetni. Náluk egyébként a 20 pontos Laufer Gergely produkálta a legjobb számokat, de ez most nem volt elég a sikerhez.

A PVSK legjobb dobói: Laufer 20/6, Rátvay 11, Mándity 11/9
A MEAFC legjobb dobói: Kozák M. 30/3, Homoki 22, Kozák B. 17/3

Rab Gyula, PVSK: Nagyon megilletődve kezdtük a mérkőzést és tetemes hátrányba kerültünk az első negyedben. A második és a harmadik játékrészben jól játszottunk, a vezetést is sikerült átvennünk, de ez nagyon sokat kivett belőlünk. A Miskolc védekezése a harmadik negyed közepétől agresszívabbá vált, és hibáinkat kihasználva visszavették a vezetést. Innen pedig már nem tudtunk fordítani, a vendégek egyre magabiztosabbá váltak és növelték előnyüket. Remélem, hogy a hiányzó játékosaink hamarosan visszatérnek és jobb teljesítményt fogunk nyújtani a folytatásban.

Szollár Gergő, MEAFC: Gratulálok a pécsieknek, nagyon szépen játszottak. Volt egy jó hullámhegyük, gyakorlatilag amit itt rádobtak az bement. Látszott rajtuk az edzetlenség, de nagyon jó erőkből állnak. Öröm látni, hogy ilyen fiatalon az A csoport közelében tudnak játszani. Mi szerencsére éles szituációkban kontrollálni tudtuk a játékot, és nekünk is voltak nagyon jó hullámhegyeink. A lepattanócsatát stabilan megnyertük, ez volt az egyik kulcsa, hogy viszonylag simán tudtunk ma győzni. Jó meccset játszottunk, és megszereztük első idegenbéli győzelmünket.

 

Zöld csoport

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - Conoil Motax KC Pápa 64-62 (17-17, 5-19, 21-14, 21-12)

Meglehetősen hullámzó meccset játszottak a felek, 2-10 után lett 13-12, a második negyedben összesen öt pontot dobott az akkor teljesen széteső Győr, de a fordulás után mégis le tudták dolgozni a 14 pontos hátrányukat és fokozatosan visszajöttek, majd a vezetést is átvették - a Pápa nem tudott igazán lendületbe jönni támadásban, a hazaiak viszont korábbi önmagukhoz képest jóval eredményesebben játszottak. Így érkeztünk el a szoros végjátékhoz, ahol mindkét félnek megvolt az esélye a győzelemre, de 57-60 után a Győr volt a pontosabb: Erdei két kihagyott büntetője után Kertész dobott egy kettest, majd Hódi eladott labdájából Horváth egy triplát és bár Koma itt még egyenlített, de a legvégén Kertész duplája bizonyult a győztes kosárnak. Még egy játékra volt ideje a Pápának, ám Horváth tripláját Bakon leblokkolta, ez volt a végszó - óriási csatában húzta be idei második sikerét a hazai csapat.

A Győr legjobb dobói: Berneczei 17/3, Kertész 15/6, Horváth Á. 12/6
A Pápa legjobb dobói: Sonyák 23/6, Koma 13, Horváth A. 7/6

Csaplár-Nagy Ervin, Győr: Ismét nehezen indítottuk a mérkőzést, de bíztam a fiúkban, hogy előveszik azt a formát, amit a héten edzésen mutattak. Hát Ki nevet a végén játékban úgy néz ki bevált. Voltak nagyon rossz periódusaink, de szerencsére a jók fölényben voltak. Marha boldog vagyok, köszi fiúk! Sok sikert a Pápa csapatának!

Kálmán László, Pápa: Gratulálok a Győr csapatának!

 

DEAC U23 - Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 68-63 (10-25, 18-13, 22-14, 18-11)

A Tiszaújváros kezdte jobban a mérkőzést, az első negyedben elöl-hátul dominálni tudtak a vendégek, de aztán reagálni tudott a DEAC és a folytatásban szépen lebontotta ellenfele játékát – a következő három játékrész mindegyikét megnyerték a hazaiak és kontroll alatt tartották a vendégeket. Az utolsó negyed elején sikerült fordítaniuk és onnantól végig vezettek is pár ponttal, majd 60-59 után gyakorlatilag eldöntötték a küzdelmet – szoros találkozón arattak fontos győzelmet úgy, hogy a cseresorból hárman is kétszámjegyűt dobtak. A vendégeknél ki kell emelnünk Jake Martint, aki rengeteget vállalt és egymaga 31 pontot szerzett 11 lepattanóval, de csak 9/25-öt dobott mezőnyből, elrontott hét büntetőt és rajta kívül senki nem érte el a tíz pontot sem – Drahos például 0/9-et hajított mezőnyből a 6 lepattanója, 8 gólpassza és 4 labdaszerzése mellett.

A DEAC legjobb dobói: Udemezue 18, Neuwirth 16/9, Balázsi 12/3
A Tiszaújváros legjobb dobói: Martin 31/12, Szabó N. 8, Molnár B. 6/3, Orliczki 6, Kovács M. 6/3

Jesper Gustavson, DEAC: Úgy vélem, ma csapatként nyertünk. Nagyon erős mentalitással küzdöttek a fiúk, figyeltek én és a kollégám szavaira, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült a mérkőzést megnyerni. Szép munka volt!

Szendrey Zsombor, Tiszaújváros: Jól a kezdtük a mérkőzést, amit begyakoroltunk, működött, és ezzel megzavartuk az ellenfelet. Aztán elkezdtünk kapkodni, 16 büntetőt kihagytunk, és 21 labdát adtunk el, ezzel pedig lehet meccset veszteni. Gratulálok a DEAC-nak!

 

Újpest-MT - Békési SzSK 100-63 (21-19, 17-17, 34-13, 28-14)

Gálameccset játszott a továbbra is hibátlan Újpest, amely eddig szenzációs teljesítménnyel menetel a tabella élén. Ezen a mérkőzésen a Békés az első félidőben tudta magát tartani, ott még rendben volt a vendégek védekezése, ezt követően viszont beindult a henger, a második félidei 64 dobott pont magasabban jegyzett bajnokságban is finoman szólva megsüvegelendő lenne. Surmann Gábor el is mondta, hogy a folytatásban már úgy játszott csapata, ahogy azt látni szeretné – végül egyéni extra nem is kellett hozzá, hatan dobtak náluk 13-17 pont között, domináltak lepattanózásban, 19 eladott labdába hajszolták bele ellenfelüket, úgyhogy összességében azért 100 dobott ponttal, egyértelműen tudták megnyerni ezt a mérkőzést.

Az Újpest legjobb dobói: Csaba 17/3, Varga B. 17/3, Horváth Á. 15/9, Kelemen 15/6, Rackley 15/6
A Békés legjobb dobói: Hargitai 18/3, Frikker 11, Krstic 9

Surmann Gábor, Újpest: Az első félidoőben a második felvonását láthattuk a héten Hepp Kupa-meccsen már bemutatott “mi vagyunk a királyok” című igencsak unalmas előadásnak. A félidőben aki ismer az tudja, hogy szépen, hallkan, különösebb vehemencia nélkül megkértem őket hogy “váltsanak csatornát” - közben megbúboltam a buksijukat is persze. A masodik félidő már hasonlított ahhoz, amit látni szeretnék... Gondjaink nekünk is mindig vannak, tényleg folyamatosan, de továbbra is a játékra törekszünk, s nem fogunk se leállni “rinyálni”, se pedig kibúvót keresni a meccs lejátszása alól. Ennek fejében már alig várjuk a jövő heti rangadónkat a Cegléd ellen. Ma még örülünk, holnap meg már gőzerővel készülünk a vélhetően nagy ütközetre. Gratulálok a csapatnak, illetve külön a Varga-Kelemen kettősnek... a Békésnek pedig minden jót kívánok!

Balog Vilmos, Békés: Először is gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez. Kimondottan magas szinten játszottak a második félidőben. Egy félidőn keresztül tudtuk tartani velük a lépést. Addig a védekezésünk nagyon egyben volt. A második félidőre sajnos szétesett a védekezésünk és ezt ők minden esetben kihasználták, és egy nagy arányú vereség lett a végeredmény. Megpróbálunk javítani a következő fordulóban.

 

EKE Eger KOK - Vásárhelyi Kosársuli 69-78 (9-17, 12-25, 18-12, 30-24)

Itt nagyjából az első félidő hozta azt, amire az előzetes várakozások alapján számíthattunk, a Vásárhely kőkemény védekezéssel szívta el a levegőt a továbbra is borzasztóan nehéz helyzetben lévő Eger elől, így a nagyszünetben 21-42 volt az állás. A fordulás után viszont a vendégek is kiengedtek, így az egri csapat sokat javult támadásban és végül teljesen vállalhatóra hozta a meccset – a vásárhelyi győzelem azért komoly veszélyben nem forgott, de Máté és Papp vezetésével meglett a tisztes helytállás a hazaiak számára.

Az Eger legjobb dobói: Máté 21/9, Papp B. 21/15, Csomor 12/6
A Vásárhely legjobb dobói: Molnár B. 14/3, Varga Á. 12/3, Varga Z. 12/6

Dr. Váczi Péter, Eger: -

Tóth Tamás, Vásárhely: Először is gratulálni és sok sikert kívánni szeretnék a sok sebből vérző Egernek. Az első félidőben teljes kontroll alatt tartottuk a hazaiakat, de a második félidei extra dobásokkal magunkra engedtük őket, szerencsére mindig volt valaki, aki átlendítette a csapatot a kritikus pillanatokban. Nálunk az utolsó negyeddel nagyon nem vagyok megelégedve, de nem szeretnék telhetetlen lenni, nagyon értékes győzelmet értünk el.

 

A csoport állása:

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus