NBI/B: Megvan a Honvéd első győzelme

Az MTK-t győzte le hazai pályán Puskás Artúr együttese.

fotó: hunbasket.hu

NBI/B, Piros csoport, 4. forduló
Budapesti Honvéd SE - MTK-Elite Basket 73-61 (16-19, 22-8, 18-15, 17-19)

Kötelező volt nyernie ezt a mérkőzést a szezont későn kezdő és eddig csak két vereséget begyűjtő Honvédnak, hiszen az MTK 0-6-tal és továbbra is meglehetősen tartalékosan érkezett meg az összecsapásra. A hazaiak hozták is, amit kellett, az első negyedben még nagy volt a küzdelem, a másodikban viszont sikerült ellenfelük fölé nőniük, ott mindössze nyolc pontot engedélyeztek az MTK-nak - ennek köszönhetően tíz pont körüli előnyt építettek fel és mivel a folytatásban is nagyon stabilnak bizonyultak, jól védekeztek, vigyáztak a labdára, így végig menedzselni is tudták ezt a különbség. Egyénileg nem voltak náluk extra teljesítmények, viszont jól jellemzi a játékukat, hogy tizenkét játékos dobott náluk pontot - a 36%-os mezőnymutatón még azért lehetne javítani, de most ez is elégnek bizonyult. Az MTK nem tudott meglepetést okozni, jelen helyzetben nagyjából ennyit tud a gárda, ahogy Horváth Balázs is fogalmazott, ha kiegészül a keret, akkor nézhetjük meg igazán, hogy mire is képesek.

A Honvéd legjobb dobói: Tichov 13/9, Tanoh Dez 11, Kopácsi 11/9
Az MTK legjobb dobói: Hegedűs 15/6, Bognár 10, Dobos 10

Puskás Artúr, Honvéd: Gratulálok a srácoknak a győzelemhez és a gratuláció megilleti a rengeteg nehézséggel küszködő MTK csapatát is, amely nagyszerű teljesítményt nyújtott és végig megnehezítette a dolgunkat. Továbbra is pozitívum a kevés eladott labda, amit tartanunk kell, és azt gondolom, hogy bíztató a jövőre nézve. Örülök, hogy a fiatalok közül két újoncot avattunk Horváth Hunor és Tarján Izsák személyében, és annak is, hogy feliratkoztak a pontszerzők közé.

Horváth Balázs, MTK: Először is szeretnék gratulálni a Honvéd győzelméhez, mivel teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Jelen pillanatban fizikálisan sokkal jobb állapotban vannak, mint mi és azt gondolom, hogy ez döntötte el a mérkőzést a javukra. Sajnos nálunk továbbra is sok a betegség és a sérülés, hat játékost kell nélkülöznünk hétről-hétre. Azt gondolom, hogy az, hogy mi kiállunk ennyi sérülttel és beteggel, az egy becsületbeli dolog, amire büszkék lehetnek a játékosok. Ha a sérültek és a betegek felépülnek, úgy gondolom, hogy újra méltó ellenfelei tudunk lenni a Piros csoportos csapatoknak, reméljük, hogy minél előbb megérkezik az első győzelmünk.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus