NBI/B: Pontparádét hozott a hétközi Veszprém-Baja

Jakab Péter 43 pontig és 54 VAL-ig jutott, de a Dukicsot nélkülöző Veszprém még ezt a teljesítményt is túl tudta dobni. 

fotó: veszpremkosar.hu

Piros csoport, elhalasztott mérkőzés

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Bajai Bácska FKE 113-106 (26-24, 28-35, 32-24, 27-23)

Elképesztő dobófesztivált rendeztek a csapatok, mindkét oldalon rendkívül "forró volt a kéz", a védekezés pedig kevésbé számított, így egy kiemelkedően látványos összecsapást hoztak össze. Hazai oldalon a két elképesztő dobással is jelentkező Madár András vitte a prímet (38 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz, 8/17 tripla), de Szabó Péter (28 pont, 11/14 mezőnyből, 4/5 triplaÖ is próbált felnőni mellé, illetve Futó, Szűcs és Orgona is bőven hozzátett - a Nebojsa Dukicsot nélkülöző gárda 64%-kal célzott mezőnyből és 54%-kal triplázott, döbbenetes számok. Viszont a Baja sem akart nagyon lemaradt, a meccs legjobb egyéni teljesítménye náluk született meg, Jakab Péter ugyanis 43 ponttal, 13/20-as mezőnymutatóval, 7/12 triplával, 9 kiharcolt faulttal és 54 VAL-lal zárta a találkozót - mellette Vukicevic (19 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) is kiemelkedőt nyújtott, de Pongó és Goldring Gergő is megérdemli a dicséretet. Ők végül 51%-os mezőnymutatóval és 40%-os triplázással vonulhattak az öltözőbe, ami a legtöbb átlagos meccsen bőven elég lenne a győzelemhez, ebben az őrült dobópárbajban azonban most alulmaradtak - az utolsó hat-hét percben már magabiztosan vezetett a Veszprém, előtte egy kisebb hullámvölgy elvette a bajaiak esélyét arra, hogy a maguk javára döntsék el a küzdelmet. 

A Veszprém legjobb dobói: Madár 38/24, Szabó P. 28/12, Futó 19
A Baja legjobb dobói: Jakab 43/21, Pongó 19/9, Vukicevic 19

Baksa Szabolcs, Veszprém: Nehéz mérkőzés volt. Dukic hiányát nagyon megéreztük, elsősorban a védekezésben. Minden fiatal, aki a pályára lépett, az felelősséget vállalt, és hozzájárult a győzelemhez. Csapatként tudtunk győzni. Madár Bandi dobott két félpályás triplát, ami nyilván extrának számít. Ezzel a győzelemmel biztos a helyünk a playoffban. A Bajának sok sikert kívánok, tudom, hogy nehéz nekik ez az erőltetett menet a vírus után. Most már a vasárnapra koncentrálunk.
 
Cservék Csaba, Baja: Sajnos megint nem tudtunk koncentrálni a találkozó végén. Rossz döntéseket hoztunk, sokat hibáztunk és szerencsénk sem volt. Gratulálok a Veszprémnek, mi pedig dolgozunk tovább.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus