NBI/B: Újra előny a Nyíregyházánál és a BKG-nél

Ismét a pályaválasztó csapatok vezetnek a Piros csoport elődöntőiben - a Vasas megnehezítette az első kiemelt dolgát, a BKG viszont megint nagy különbséggel győzte le a MAFC-ot.

fotó: Varga János / BKG Príma Akadémia

NBI/B Piros csoport, elődöntő

HÜBNER-Nyíregyháza BS - Vasas Akadémia 90-81 (18-15, 33-26, 19-26, 20-14)

Jó meccset vívtak a felek, a játék kifejezetten magas színvonalon zajlott és ezért mindkét csapat "felelt", a Nyíregyháza és a Vasas is minőségi kosárlabdát mutatott be. Ebből most pár ponttal a hazai pályán játszó első kiemelt jött ki jobban, de a Vasas végig partiban tudott lenni, az első félidei kétszámjegyű hátrány nagy részét eltüntette a folytatásban és még a záró etap elején is csak egyetlen pont volt a nyíregyházi előny. Itt azonban jött Bazsó Brúnó sorozatban öt ponttal, majd Mokánszki Máté percei következtek, aki zsinórban kilenc egységet tett fel a táblára és ez a személyes futás eldöntötte a találkozót - ötből négy támadást ő fejezett be, mindegyiket jól, itt pedig ismét szétnyílt az olló. Ezzel együtt ez egy szoros, izgalmas meccs volt és bár 2-1-re vezet a Nyíregyháza, de a Vasas nem játszott alárendelt szerepet - Faragó Péter nyilatkozata is magabiztos, kíváncsian várjuk a negyedik felfonást. 

A Nyíregyháza legjobb dobói: Tóth G. 29, Mohácsi 18/9, Mokánszki 14/3
A Vasas legjobb dobói: Boros 12/3, Medve 12/3, Dormán 11

Boris Maljkovic, Nyíregyháza: Egy kemény meccsen vagyunk túl. Vezetünk a párharcban, de ez nem jelent semmit, mert ma este egy A csoportos mérkőzésnek beillő találkozót játszottunk. Úgyhogy gratulálok mind a két csapatnak ezért. Egy ilyen kemény meccs után regeneráció következik, majd készülünk tovább, hiszen egy ugyanilyen, ha nem egy keményebb meccset fogunk szerdán játszani.

Faragó Péteró, Vasas: Két gratulációt szeretnék mondani, az egyik a hazai csapatnak jár a győzelemért, a másik meg a saját csapatomnak. Sokkal jobb teljesítmény volt, mint amit az első mérkőzésen nyújtottunk és szeretnénk 5 meccsesre elnyújtani ezt a szériát, mert úgy gondolom, hogy a hazai csapat egyre jobban fárad, mi pedig egyre jobban jövünk föl. A célunk, hogy visszahozzuk a szériát ide. Kemény meccs volt, jó meccs volt és most nyert a jobbik csapat, el kell ismerni jobban játszott a Nyíregyháza. Legközelebb még jobban fölkötjük a gatyánkat.

A párharc állása: 2-1 a Nyíregyháza javára.

 

BKG Príma Akadémia - MAFC 106-78 (25-20, 18-17, 29-18, 34-23)

Ez a meccs most a végeredményt tekintve ismét a párharc első találkozójára emlékeztetett, a BKG a második félidőben bedarálta ellenfelét - a nagyszünetben még csak hat pont volt közte, aztán a fordulás után szétnyílt az olló, dominálni tudtak a hazaiak. A fizikális, parázs csata és a gyors játék ezúttal Dr. Nagy Ágoston csapatának kedvezett, Armaghani Ármin (35 pont, 7 lepattanó, 12/13 mezőnyből) parádés extrája mellett Nagy Botond (32 pont, 5 gólpassz) is remekelt, Nagy Benedek 13 gólpasszt osztott ki és összességében a gyengébb triplázás ellenére beszédes a 106 dobott pont - a MAFC-nál most elmaradtak az extrák és a második meccs védekezése sem működött. Érdekesség, hogy a két csapat összesen 74 büntetőt dobhatott 40-34 elosztásban...

A BKG legjobb dobói: Armaghani 35/9, Nagy B. 32/9, Buzás 12/3
A MAFC legjobb dobói: Misek 17/3, Tóth P. 15/9, Kovács Á. 9, Lakits 9/3

Dr Nagy Ágoston, BKG: Fel kellett nőni a feladathoz, mert csütörtökön sem fizikailag, sem fejben nem vettük fel a versenyt az ellenféllel. Azon a meccsen és ezen a meccsen is, de tulajdonképpen az elsőn is lehetett látni, hogy mekkora tétje van ennek a párharcnak. Természetesen a csapatok ilyenkor mindent bevetnek. Ennek részesei a játékosok, az edzők, a játékvezetők, azok a fajta küzdelmek amik megszokottak ugyan a kosárlabda pályán, de nem biztos, hogy szereti az ember. Nekem is fel kellett nőnöm a feladathoz, mert nagyon-nagyon magára hagytam az elmúlt meccsen a csapatot és a játékvezetőket okoltam amiatt a felfogás miatt, ami majdhogynem a második meccs feladására kényszerített bennünket. Most szerencsére nem voltak ilyen küzdelmeink, problémáink, bár rengeteg olyan ítélet volt, amikkel abszolút nem értünk egyet és szerintem ezeket nem is így kellett volna megítélniük. Kicsit szerintem ezektől a tétmeccsektől a játékvezetők megijednek, vagy nem gondolják, hogy ezeknek a csapatoknak ennyire komoly szándékaik vannak. Szerencsére a csapat egy ilyen hangulatban magára talált, azt nem mondom, hogy a dobókezünkre is, bár 100 pontot dobtunk, de ez nem erről szólt. Sajnos a dobókezünk még arrébb van, de nagyon taktikusan sikerült játszani és védekezésben azokat a hibákat, amiket a második meccsen elkövettünk, sikerült leredukálni. Most az a feladat, hogy még tovább lépjünk és még nehezebben megoldható meglepetésekkel rukkoljunk elő az ellenfélnek, aki láthatóan nem fogja feladni csak azért, mert most 2-1 ide. Mi nem szeretnénk már vasárnap ide visszajönni, úgyhogy ennek rendelünk most alá mindent.

Garay Péter, MAFC: Teljesen más játékvezetői felfogást láthattunk, érezhettünk, mint amihez hozzá vagyunk szokva ebben a bajnokságban. A BKG-t jól ismerve nem riadnak vissza, hogy folyamatosan kommunikáljanak a játékvezetővel és próbálják befolyásolni. Nem gondolnám, hogy ez a sportszerűtlenség határát súrolta, viszont jól éltek ezzel a lehetőséggel, hogy a játékvezetők - főleg a harmadik negyedben - ezt hagyták. Így nem tudtunk sem lépést tartani, sem pedig megelőzni őket. Mindazonáltal ők nagyon jó védekezést mutattak be, ami azért elgondolkodtató számunkra, hiszen az első félidőben csak 37 pontot tudtunk dobni és megállították támadásunkat. Igyekszünk felkötni a gatyánkat.

A párharc állása: 2-1 a BKG javára.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus