NBI/B: Vásárhelyen maradt az Óbuda veretlensége, nagyot ment a Honvéd

A Honvéd is legyőzte a sorozatban második vereségét begyűjtő Vasas Akadémiát - botrányos U20-as meccs után elszenvedte első vereségét az Óbuda - a Baja hat emberrel is könnyedén verte az NKA Pécset.

fotó: hunbasket.hu

 

Piros csoport

NKA Pécs - Bajai Bácska FKE 65-96 (12-28, 16-20, 14-26, 23-22)

Nem volt kérdés ezen a mérkőzésen, a Pécsben most nem volt meg a megszokott stabilitás és tűz, így pedig a Baja valósággal átgázolt ellenfelén és végig dominálva aratott magabiztos győzelmet - a 16 ponttal nyert első negyed után már nem hagyott sok kérdést a vendégcsapat. A bajaiak sikerének értékét növeli, hogy a hétvége után ezúttal is mindössze hat játékossal álltak ki és így tudtak újabb győzelmet besöpörni, igaz, a pályára lépők megint mind kitettek magukért: Jakab Péter 34 ponttal, 12 lepattanóval és 48 VAL-lal zárta az estét, Pongó Martin 21 pontig, 6 lepattanóig és 4 gólpasszig jutott, Goldring József pedig 20 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplázott - megérdemelt a vendégek sikere, akik így továbbra is ott vannak a tabellán az élcsapatok között/mögött. 

Az NKA legjobb dobói: Scherer 15/3, Váits 14/3, Kocsis 7, Fekete 7
A Baja legjobb dobói: Jakab 34/12, Pongó 21/6, Goldring J. 20/12

Ivica Mavrenski, NKA: Gratulálok a Bajának! Ők kosaraztak az egész mérkőzésen, mi meg nem is tudom, mit csináltunk. A játékosaim nem voltak itt fejben, talán már karácsonyoztak. Úgy nem lehet meccset nyerni, hogy puhán védekezel és közben nem dobsz többet hatvan-hatvanöt pontnál!

Cservék Csaba, Baja: Jó ritmusban kezdtünk, a védekezésünk pedig megadta a támadójátékunk alapját. Tudtunk könnyű kosarakat dobni és bementek a hármasaink is. A végére elfáradtunk, emiatt aztán volt néhány eladott labdánk. Gratulálok a csapatomnak és a fiatal pécsi együttesnek is!

 

Budapesti Honvéd SE - Vasas Akadémia 83-79 (23-20, 20-21, 18-23, 22-15)

A legutóbb idei első vereségét elszenvedő, a koronavírus-szünet után még közel sem 100%-os Vasas Akadémia sorozatban másodszor maradt alul, ezúttal a nagyon nagyot küzdő Honvéd bizonyult jobbnak. Stefánéknál ezúttal is "ült" a bő rotáció, így lehetett erejük az utóbbi hetek erőltetett menete után még ezen a meccsen is végig "darálni", a nemrég visszatérő, nehéz helyzetben lévő Vasas pedig az utolsó negyedben és főleg annak végén többet hibázott annál, mint ami most belefért volna. A végjáték izgalmasan alakult, miután a harmadik negyedet "elvitte" a vendégcsapat és előnyből kezdhette a záró etapot (hét ponttal is vezetett már), de a Honvédban volt még tartalék és a negyedik negyed elején egy 11-1-es futással megfordította a derbit. Moravcsik triplája után az utolsó percnek kétpontos hazai vezetéssel feszültek neki a felek, itt aztán volt eladott labda, kiosztott blokk, kihagyott büntető, de 79-78 után Tóth Bence, majd Takács Dániel is hibátlan maradt a vonalról, ez pedig most elég volt a Honvéd győzelméhez. A kiélezett meccs után a Vasas 7-2-vel a holtversenyes második-harmadik helyen áll, az élcsapatok "mumusának" számító Honvéd pedig 7-6-tal, zsinórban három sikerrel zárhatta a naptári évet.

A Honvéd legjobb dobói: Stefán 19/3, Tichov 16/3, Tanoh 12
A Vasas legjobb dobói: Moravcsik 17/6, Sólyom 17/6, Radics 15/6

Puskás Artúr, Honvéd: A szavak emberének tartom magam, de lassan elfogynak a jelzőim a csapatom teljesítményét illetően. Kizárolag szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni róluk, egészen embertelen, csodálatosan felemelő és mellkas szétvető büszkeség amit irántuk, miattuk érzek. Egytől egyik óriási sportemberek, akiknek a tehetsége, a csapatot átjáró kollektív pozitivizmussal összeadódva, megsokszorozódik. Honnan tudtak erőt meríteni és az eddig mindig vesztünket jelentő pocsék triplázás ellenére legyőzni egy fantasztikus játékoskerettel és edző duóval rendelkező riválist? Nem tudom. Amit az utóbbi három hónapban beletettek szakmailag és emberileg az előtt csak emelni tudom a kalapomat. Köszönöm nekik, hogy az edzőjük lehetek, hálás vagyok, rengeteget tanulhattam tőlük. Végezetül szeretnék Boldog, békés, családi körben eltöltött Karácsonyt és erőben, lelki békében gazdag 2021-et kívánni Mindenkinek.

Faragó Péter, Vasas: Gratulálok a Honvédnak a győzelemhez. Mi túl sok hibát vétettünk ahhoz, hogy meccset lehessen nyerni.

 

Zöld csoport

Vásárhelyi Kosársuli - Óbudai Kaszások KA 68-63 (15-15, 19-19, 17-15, 17-14)

Az utánpótlás-mérkőzés botrányos körülmények között ért véget, de az Óbuda végül úgy döntött, hogy a felnőtt csapat lejátssza a találkozót ebben a helyzetben is és megpróbálja kivívni a győzelmet. Ez azonban végül nem sikerült, a vendégek bőven 40% alatt dobtak mezőnyből, 4/23-mal céloztak a triplavonalon túlról és csak 5/12 büntetőt küldtek a gyűrűbe, nagyon nem találták a dobásukat, nem voltak ott igazán fejben - természetesen ebben a hazai védekezés is benne volt, ezt is meg kell említeni. A végig szoros összecsapáson így a nagyot hajtó Vásárhely tudott felülkerekedni úgy, hogy támadásban igazából Molnárék sem brillíroztak, ők is inkább csak küszködtek, de ezen a napon erre volt szükség - a végjátékban Béres Nándornak, majd Varga Zalánnak volt egy-egy clutch triplája, ezekre már nem tudott mit lépni az Óbuda. A hazaiak így 9-3-mal ott vannak a harmadik helyen, a vendégek pedig elvesztették a veretlenségüket és 9 győzelem után, idén először kikaptak - ez rögtön az első helyükbe is került, amelyet a 10-1-es Cegléd vett át.

A Vásárhely legjobb dobói: Molnár B. 13, Béres 12/3, Varga Á. 10/6, Varga Z. 10/6
Az Óbuda legjobb dobói: Rosemond 23/6, Varga D. 9, Horváth M. 8, Bea 8

Tóth Tamás, Vásárhely: Férfias rangadót nyertünk meg egy jól küzdő Óbudával szemben. Komoly terhelés áll mindkét csapat mögött, így sokszor statikus volt a játék, de ismét okosan védekeztünk. Erőn felül teljesítettünk 2020-ban, pedig ez borzasztó nehéz év volt mindenki számára. Az egészség a legfontosabb, vigyázzunk egymásra, kellemes ünnepeket kívánok!

Saeed Armaghani, Óbuda: Gratulálok a vásárhelyi csapatnak. Egy hétmeccses sorozat végén voltunk, amelyet 25 nap alatt kellett lejátszani. Úgy érzem, a csapatom mindent megtett a győzelemért, de a fáradtságot ma nem tudtuk legyőzni. Tompán és dekoncentráltan kosárlabdáztunk. De azt gondolom, hogy a mai sportesemény nem a játékról szólt, hanem hasonlóan, mint tavaly, dr. Elek András rasszista megnyilvánulásáról, aki klubelnökként mondja ezeket (az incidens az U20-as mérkőzésen történt - a szerk.). A kosárlabda-társadalomnak el kell gondolkodnia, hogy ilyen emberekkel, illetve megnyilvánulásokkal hogyan kell szembeszállni!

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus