Új szakmai vezetővel kezdi a bajnokságot az MTK Törökbálint

Spiriev Attila ügyvezető igazgató és Simon Nándor vezetőedző meséltek többek között az új trénerről és a váltásról, a csapatról, illetve arról, mi várható a törökbálintiaktól az új idényben.

Az MTK Törökbálint interjúja Spiriev Attila ügyvezető igazgatóval és Simon Nándor vezetőedzővel:

"Simon Nándor személyében egy sokoldalúan képzett, ambiciózus új szakmai vezetővel készül az átalakított, igencsak erősnek ígérkező bajnoki évadra az MTK Törökbálint együttese. Az első bajnoki találkozó szeptember 15-én, pénteken, 17 órai kezdettel lesz a Törökbálint Sportközpontban, az ellenfél a Hódmezővásárhely lesz. - Interjú Spiriev Attilával és Simon Nándorral.

Az előző három esztendőben Szarvas Gábor volt a vezetőedző, aki egy ötödik, majd két hetedik helyezést ért el a csapattal. Miért a váltás? - kérdeztük Spiriev Attila ügyvezető igazgatótól.

- "Szasza" remek munkát végzett, összesen hat évet töltött nálunk. Játékos pályafutása mellett három évig utánpótlás csapatokkal dolgozott, majd őt bíztam meg a felnőtt gárda vezetésével is. Úgy is fogalmazhatok, hogy "kinőtt minket", azaz úgy ítéltem meg, hogy már csak a felnőtt kosárlabda tudja őt igazán motiválni. Nálunk viszont az utánpótlás-nevelés az elsődleges. Így nem volt igazán más választásom, mint (nem csak formálisan) megköszönni a munkáját, és sok sikert kívánni neki a remélhetőleg minél sikeresebb edzői pályafutásához. Büszkeség számunkra, hogy a magyar kosárlabdasport egyik zászlóshajójánál, a Szolnoki Olaj KK-nál kapott másodedzői megbízatást. Mivel ő nálunk kezdte e szakmát, elmondhatjuk, hogy immár nemcsak játékosokat, hanem edzőt is sikerült "kinevelnünk".

Simon Nándorról mit kell tudnunk?

- Hosszú évekig játszott az NB-I/A csoportban (Debrecen, Nyíregyháza, Dombóvár) majd Győrben az NB-I/B-ben is megfordult. Sokoldalúan képzett szakember, a kosárlabda edzői végzettsége mellett gyógytornász, humánkineziológus, manuálterapeuta is. A FIBA által elfogadott FECC programot sikeresen teljesítette. Dolgozott utánpótlás edzőként, erőnléti edzőként, gyógytornászként és rehabilitációs trénerként is. Hozzánk a Bp. Honvéd Kosárlabda Akadémiától érkezett, ahol például a legendás Dr. Ránky Mátyástól is rengeteget tanulhatott, de együtt dolgozhatott egy másik volt szövetségi kapitánnyal, Zsoldos Andrással is. Nagy lendülettel, de megfontoltan vetette magát a munkába."
 

Az interjú további részében Spiriev bemutatta a teljes keretet, illetve beszélt arról is, mire számíthatunk az új bajnokságban, milyen az új lebonyolítási rendszer. Simon bemutatta magát, az első tapasztalatairól, a felkészülési meccsekről és magáról a gárdáról is beszélt, illetve ő is elmondta, szerinte mire számíthatunk a bajnokságban az együttestől.

A teljes interjút ezen a linken, az mtkbasket.com-on elolvashatjátok!
 

Forrás, Foto, Slide - mtkbasket.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus