Van, aki a kosárcsapat feljutása miatt nem költözik el Salgótarjánból

A Zöld csoport ezüstérmeseként a Piros csoportban folytatja az együttes, ezzel pedig felelősség is jár a városban.

A nool.hu készített interjút Dániel Tamással, a Salgótarjáni KSE klubmenedzserével. A szezon értékelését taglaló cikk ezen a linken megtekinthető, ami pedig a jövőt illeti:

Felelősséggel jár a feljutás

"Azzal, hogy feljutottunk, az elit csoportba, ismét visszakerültünk arra a térképre, amit hivatalosan is jegyeznek a kosárlabda sportban. A Piros-csoportban nem lesz félvállról vehető meccsünk, minden összecsapás kőkemény rangadó lesz. Ehhez olyan csapat kell, amelyik bírja a terhelést, tud meccseket nyerni és beleszól a bajnokság menetébe is, ugyanis aki ismer, az tudja, hogy elképzelhetetlen számomra úgy nekivágni az új szezonnak, hogy majd nyerünk néhány meccset, aztán valahogy bennmaradunk. Persze az is botorság lenne, ha azt gondolnánk, hogy majd rögtön a legjobbak közé fogunk tartozni, de fejlődést, előrelépést, biztos pozíciót elvárok a társaságtól. Aztán meglátjuk, hogy milyenek az ellenfelek, ki hogy erősített, illetve nekünk hogy sikerül az építkezés a holtszezonban. Ez a munka nagy hatással lesz az utánpótlásunkra is, ami így is rendkívül szépen fejlődik. Szeretnénk még népszerűbbek, még szórakoztatóbbak lenni, mert ezek után tényleg ünnepet kell varázsolnunk kéthetente a sportcsarnokba. Felelősség van rajtunk a város irányába is, mert egyedül mi vagyunk azok, akik előre akarnak és tudnak is lépni. Remélem, mindazok, akiknek látniuk kell, látják is, hogy fölösleges szétforgácsolni azt a pici erőt is, ami Salgótarjánban van, mert érdemesebb egy olyan sportágra koncentrálni, ami tényleg működik, és tényleg sikereket hoz. Egy ismerősöm, miután meghallotta, hogy feljutottunk, azt mondta, lehet, hogy mégsem költözik el a városból, mert van egy jó kosárcsapat, meg itt koncertezett az Ismerős arcok. Örülök, hogy máris megmentettünk egy bizonytalankodó lelket. Szeretnénk többet is. Tartást, erőt, hitet kívánunk adni ennek a sokat szenvedett helynek, hogy tényleg jobb és szerethetőbb legyen, mint volt eddig."

A keretben nem lesznek óriási változások

"Mivel nagy eredményt értünk el, ezért egyértelmű, hogy a lehetőségekhez képest minél több mindenkit szeretnénk megtartani a csapatból. Ennek a feladatnak a megoldásával jó úton is haladunk, így három, maximum négy új igazolást tervezünk a következő szezonra. Ezekről az igazolásokról tárgyalunk, konkrétumokat, remélem, hamarosan tudok mondani. Természetesen vannak remek hazai nevelésű fiataljaink is, akik elsősorban a Soós Gábor-Szabó Zoltán edzőpáros keze alatt az elmúlt hat-hét évben nevelkedtek, mostanra pedig elérték azt a szintet, hogy a felnőttcsapat bő keretében is szerepet kaphatnak. Persze nyilván ésszel kell gazdálkodnunk az értékeinkkel, de jó úton haladunk afelé, hogy a csapat nem kis része hazai nevelésű lehet az elkövetkezendőkben."

fotó: Salgótarjáni Kosárlabda Sport Egyesület Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus