Vangelis Ziagkos a Vasas új edzője

Görög szakember lesz Faragó Péter utódja a Vasas Akadémia NBI/B-s férfi csapatánál.

A Vasas közleménye:

A görög Evangelos Vangelis Ziagkos lesz Faragó Péter utódja a Vasas Akadémia NBI/B-s férfi csapatánál, s ezzel véglegessé vált a 2021-22-es idény U18-as, U20-as, valamint NB I/B-s szakmai stábja. A 45 éves hellén szakember Thessalonikiból, az Iraklis élvonalbeli csapatától érkezik Pasarétre, ahol képzőedzőként 2+2 évre írta alá szerződését.

A mesterdiplomás Vangelis Ziagkos a kétezres években utánpótlás-fejlesztési programokban vett részt hazájában, elsősorban az AEK Athén akadémiáján, ahol az U14-es, U16-os és U18-as korosztályokkal is foglalkozott, miközben nyaranként Theodoros Papaloukas nyári táborában tevékenykedett. Felnőtt csapatnál az AEK Athén másodedzőjeként mutatkozott be, majd a görög B ligában lett vezetőedző. Utóbbi posztot később az AEK Athénnál is betöltötte a második ligában, majd a 2013-14-es szezon bajnokaként nem csak az élvonalba jutott fel csapatával, de az év edzőjének is megválasztották. A 2010-es évek második felében a Panionios-szal jutott fel a legjobbak közé, ahol később a Rethymno Cretan Kings és az Iraklis együttesével is szerepelt.

„Megtiszteltetésnek érzem, hogy a Vasas-család tagja lehetek, amely Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező egyesülete. A klub filozófiája és célkitűzései, a menedzsment elképzelései, valamint az edzői stáb professzionalizmusa számomra komoly biztosítékot jelent a közös munka sikerére, döntésemet ez alapján hoztam meg. Hálás vagyok a klubvezetés bizalmáért” – kommentálta a szerződéskötést Vangelis Ziagkos.

Harald Stein, a Vasas Akadémia U18-as, U20-as és NBI/B-s szakmai igazgatója szerint, a Görögország legnagyobb klubjainál eltöltött 20 sikeres esztendő számukra is garancia volt a kiváló szakember kiválasztásakor. Ziagkos ugyanakkor nemcsak a felnőttek, de az U8-tól kezdődően valamennyi korosztály vezetőedzőjeként is nagy tapasztalatokkal rendelkezik, ami alkalmassá teszi arra, hogy az NBI/B-s csapat irányítása mellett a fiatal játékosok fejlesztésének, valamint az akadémia saját edzőtovábbképzésének is aktív szereplője legyen.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás: vasassc.hu

Fotó: sepk.gr

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus