Végleges az NB I B mezőnye és a két csoport!

Az MKOSZ kihirdette, hogy mely csapatok indulhatnak a honi férfi második vonalban, ahol már hat (hivatalosan csak négy) U23-as gárda vetélkedik a minél jobb helyezésekért, ráadásul a keleti és a nyugati csoportok beosztása is megtörtént, benne nem kevés átrendeződéssel!

Az érdekességek közé tartozik, hogy végül az indulást nem vállaló Nagykőrös helyén a tavalyi ezüstérmes, s végül fel is jutó MAFC is részt vesz a küzdelmekben, méghozzá MAFC II. néven, gyakorlatilag az U23-as csapatával, míg az előző kiírás győztese, a Bonyhád marad ebben az osztályban címvédőként is, hiszen a tolnaiak anyagi és infrastrukturális okok miatt nem tudták vállalni az A-csoportos küzdelmeket. Az élvonal létszámbővítése okán végül az ott utolsó helyen végző Marsó-Nyíregyháza KK sem esett ki, tehát marad az első ligában.

A budapesti klubok elosztása mindig kulcskérdés, itt most pedig több fővárosi egyesület "helyet cserélt". A MAFC II. és az MKB Euroleasing Vasas keletről nyugatra mentek át, míg a bronzérmes MTK-Törökbálint maradt nyugaton, tehát a tavalyi évad három dobogósa egy régióba lett besorolva. A TF-Budapest és a Budafok nyugatról keletre tették át virtuális székhelyüket, a Honvéd és az Óbudai Kaszások pedig maradt keleten.

Feljutóként az Oroszlány (OSE Lions) és a Békési SZSK is ott lesz a mezőnyben, előbbi nyugatra, utóbbi pedig keletre lett beosztva. Az U23-as csapatok közül a Szolnoki Olaj KK U23 és a Mercedes Benz Gyár Akadémia Kecskemét maradtak a mezőnyben és keleten, a PVSK Kronosz Kiadó nyugaton, ám a Soproni Sportiskola csapata nem indul, helyét a Falco KC Szombathely II. veszi át U23-asaival. Kiesett az utolsó helyezett PEAC.

Íme a teljes mezőny és a két csoport (a keretek alakulásáról szintén tájékoztatást adunk hamarosan):

Férfi B keleti csoport


 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus