Így megy a képzés Hangával, Lóránttal és Chetivel (VIDEÓ)

Ezen a héten már olvashattunk arról, hogy milyen kezdeményezés indult Budapesten, most pedig láthatjuk is munkában hazánk legjobbjait

A Vasas Akadémia és hazánk egyik legnagyobb reménysége, Lewis Chester (utánpótlás körökben ismertebb nevén Cheti) egy egészségügyi problémából igyekszik felépülni, ám közben igen keményen dolgozik a minél minőségibb rehabilitációja érdekében, így limitált mozgással ugyan, de labdás gyakorlatokkal is rendszeresen foglalkozik az offseasonben, hogy jobb kosarasként térhessen vissza a következő idényben. 

Őt kérdeztük az egyéni képzésről és a jelenlegi heyzetéről:

Te magad már Amerikában is játszottál és edzettél, továbbá a római akadémián is eltölthettél egy rövidebb időszakot. Eddigi tapasztalataid alapján az ilyen fajta, több edzős egyéni edzés mennyire jellemző itthon, illetve a magasabban jegyzett kosárlabda nemzeteknél?

Igen, találkoztam már ilyen fajta képzéssel Amerikában és Rómában is egyaránt. Nagyon fontosnak tartom, hogy a csapatedzések mellett egyénileg is legyen lehetőség ilyen, személyre szabottan felkészítő edzőkkel edzeni. Úgy látom, hogy Magyarországon is egyre jobban kezd elterjedni az egyéni képzés fontossága és ezt a klubok is belátják.

Nem éppen könnyű időszakban vagy, hiszen hátfájdalmaid után hosszú hónapokba telik, míg oly módon megerősödsz, hogy újra teljes értékű munkát tudj végezni. Mi az, amit az erősítő és rehabilitációs munka mellett szeretnél elvégezni, miként válhatsz még jobb játékossá még így ezen kényszerű helyzet alatt is?

Szeretném a rehabilitációs munkát befejezni december környékén és utána fokozatosan visszaállni a munkába, addig a hátam erősítése mellett szeretnék sokat dolgozni a labdakezelésemen és a dobásbiztonságom javításán is!

EGY KIS ÍZELÍTŐ IDE KATTINTVA!

Az előző idényt Avellinóban és Vitoriában töltő, egész nyáron itthon egyénileg készülő Hanga Ádámmal most egy teljes egyéni edzést végignézhetünk, amin - a Vasas fiatal tehetségeihez hasonlóan - Faragó Péter, Surmann Péter és Surmann Gábor irányításával és segítségével dolgozik hazánk egyetlen jelenlegi Euroliga-játékosa és NBA-draftoltja:

Karácsony Tamást is megihlette a munka és a videó, így ő is készített belőle egy rövid kivonatot:

Az Ujhelyi Gyula által vezetett sportágspecifikus (stabilizáló) kondiedzésének kivonata pedig alább érhető el:

További felvételek Hanga Ádám és Lóránt Péter személyre szabott kondicionális felkészítéséről:

IDE KATTINTVA!

IDE KATTINTVA!

Hanga Ádám már tavaly is dolgozott együtt ezzel a stábbal, egy felvétel a kezdetekről:

IDE KATTINTVA!

Az egyéni képzés vezetője, Faragó Péter (többszörös NB I B-s bajnok és Év Legértékesebb Játékosa) maga is készül az idényre játékosként, így a stáb kondiedzője, Ujhelyi Gyula őt is rendszeresen segíti:

IDE KATTINTVA!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus