Wolves-Grizzlies a Sport TV-n, lesz Jazz-OKC rangadó

Sacramentóba látogat a Pacers, de pályára kép a Knicks és a Raptors is.

New York Knicks - Washington Wizards 01:30

A Knicks back-to-back érkezik a Rockets elleni siker után, de mindkét meccset otthon vívja, úgyhogy ez talán tompít rajta valamelyest - Jalen Brunson már visszatért, jól is játszott tegnap, bár tény, hogy a húzóemberek nagy része elég erős percszámot kapott a Houstonnal szemben. A Wizards pihentebb, de a felek nincsenek egy szinten, és a Washingtonban nagyon nehéz bármi olyat látni, ami esélyt teremthet neki a sikerre, ezzel a védekezéssel túl nagy erőfeszítés aligha kell a New Yorktól, ami megint csak tompítja a b2b negatívumait. Összességében meglepetés lenne a vendégek sikere, ha a Knicks nem fog ki különösen rossz napot, akkor Anunobyék győzelme a valószínűbb.

 

Toronto Raptors - Chicago Bulls 01:30

A Toronto back-to-backet vív, előző este a Miamit szedte ízekre hazai pályán remek játékkal, kérdés, hogy ebből mi marad meg a b2b második felére - Siakam már nincs, Bruce Brown pedig valószínűleg még nem lesz ott a keretben. A Bulls pihentebb, és elég megjósolhatatlan a teljesítménye, mostanában voltak kifejezetten jó, és elég harmatos meccsei is, viszont Dosunmu, Drummond, Terry és Williams játéka is kérdéses, pedig fontos lesz, hogy végül melyikük tud pályára lépni, és kit kell nélkülözni. A felek eddig 1-1-re állnak egymással, de utoljára közel két hónapja találkoztak, azóta sok víz lefolyt a Don folyón - jelenleg a Chicago áll jobban, de a Raptorsban is van fantázia, és nincsenek messze egymástól a felek.

 

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 03:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen a liga egyik legforróbb csapata fogadja a nyugati top három egyik tagját, amely viszont nincs igazán jó formában: Los Angelesből back-to-back vereségekkel távozott az OKC, Chet Holmgrent mindkét gárda megfogta, és Shai Gilgeous-Alexander is lelassította a kisebb sérülése. A Jazz viszont mindenféle nyomás nélkül, könnyedén, lendületesen kosárlabdázik hetek óta, tízből kilencet és zsinórban hatot nyert, jó csapatokat is szétdobtak Markkanenék, és már két meccsel vannak a playin-vonal felett, úgyhogy számolni kell velük. A Thunder fáradtabb, hiszen túrázik, ráadásul idegenben azért nyilván többször hibázott már, míg a Utah 15-5-re áll saját csarnokában, ami elég meggyőző mérleg. Hiányzó elvileg egyik oldalon sem lesz, az aktuális teljes keretekkel állhatnak ki a felek.

 

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 04:00 (Sport 1)

A Wolves back-to-back érkezik meg a detroiti kötelezőből, és igazából ez a meccs is kötelező lesz, hiszen a Memphis megint teljesen kiürült: a vendégeknél az amúgy is hiányzó Adams-Clarke páros mellé hosszabb időre feliratkozott megint Morant, Bane, Smart és Rose is, LaRavia hiánya már csak hab a tortán. Így érdemi playmaker nélkül, B vagy inkább C kerettel kiállva túl sok keresnivalója nem lehet a csapatnak, és abból se vonjunk le sok következtetést, hogy az ezer sebből vérző, padlón lévő Warriorst így is le tudta győzni. Ha koncentráltan, megfelelő hozzáállással hozza le a meccset a Minny, akkor még fáradtabban sem lehet kérdéses a sikere, főleg otthon, ahol 16-2 a mérlege - bármi más, ami nem sima hazai, az tapsot ér a Grizzliesnek.

 

Sacramento Kings - Indiana Pacers 04:00

A Pacers tegnap húzott meg egy komolyabb cserét, Bruce Brownra így már nem számíthat, Pascal Siakam pedig a hírek szerint ezen a meccsen még nem debütálhat, meglátjuk, hogy így mire megy a gárda Sacramentóban - úgy, hogy Tyrese Haliburton elvileg továbbra sem bevethető, és Mathurin, valamint Nesmith pályára lépése is kérdése (egyébként Haliburtoné is az, nem kizárt). Így összességében a Kingsnek jó esélyei lehetnek hazai pályán, de Foxék nincsenek jó formában, az előző három meccsüket zsinórban elbukták, előtte a győzelmeik során is nagyon ingadozó volt a játékuk, legutóbb a Sunstól egy nagyon kínos leolvadás után, 22 pontos előnyből kaptak ki, úgyhogy nem állnak a helyzet magaslatán. Ezzel együtt most inkább nekik áll a zászló, otthon azért 13-7 a mérlegük, bár az előző öt hazai meccsükből is elvesztettek hármat, de pontosan ezért kellene nagyon nekik ez a siker a kissé felforgatott Indy ellen.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus