Rangadót nyert a Körmend!

A feldobást Zsolnay Gyöngyi és Vujity Tvrtko kisfia, Tvrtko Benjamin végezte el. Nagy tapsot kapott mindkét tábortól. Villámrajtot vettek a vendégek, két perc elteltével 0-7 volt az állás. Bell büntetőből jegyezte az első hazai pontokat. Nem jöttek viszont a kinti dobások, Vojvoda és Tóth révén tartotta előnyét a Paks. Nem találta a támadások ritmusát a vendéglátó, igaz Zo Williams-t jól semlegesítették. Mladenovicsé volt az első körmendi tripla, de Vojvoda egy 2+1-el válaszolt, 12. pontját szerezve. Mladenovics némi lendületet vitt a hazai támadásokba, de 10perc után az ASE ment 9 ponttal.

13-5-ös futással nyitotta a 2.negyed első 3 percét az MTE. Érthető volt Völgyi Péter időkérése. A 4. perc végén Mladenovics hármasa már körmendi vezetésre állította az eredményjelzőt. Kámán és Wilson kosaraival tudott zárkózni a Paks. A 6. perc végén Cole megszerezte első kosarát és egyenlített. Mindkét gárda szigorúan védekezett, kevés pont esett a hátralévő percekben. Dávid ziccert dobott 2 másodperccel a vége előtt. Ezzel a két ponttal vezetett a Körmend 37-35-re 20 perc után.

Cole 7 ponttal nyitotta a második félidőt. De Bell és Németh triplái ismét a hazaiak javára billentették a mérleg nyelvét. Bell reklamálását technikaival díjazta Benczúr játékvezető, padra kényszerült a légiós. Tóth Ádám csak rövid ideig birkózhatott Townes-al, aki uralkodott a palánkok alatt. Egy labdavesztés után megkapta 4. faltját Tóth, le is cserélték. Kiel mentek a hazaiak, de jött Körtélyesi triplája, Vojvoda középtávolija és már csak 4 volt közte. Cseh beemelt egy újabb távolit, de 3 paksi büntető még megtartotta a minimális távolságot. 4 pontos hazai fór volt a záró negyedre fordulva.

Zo Williams továbbra sem tudott a gyűrű közelébe kerülni, és a vendég triplák sem estek be. Townes, Mladenovics és Bell egy-egy ziccerrel újra 9 pontra duzzasztották az előnyüket. Alig két perc után időt kért Völgyi. Ezt követően Mladenovics harcolt még egy lepattanóért, ami a Körmendé maradt, és a bedobás után harmadik triplájával elérte a 10 pontos határt a különbség. Tóth kipontozódott, plusz begyűjtött egy technikait is. Bell 3 büntetőt értékesített a támadást pedig Powell fejezte be kosárral. 15-el ment a Körmend. Williams triplájára Mladenovics válaszolt, és kipontozódása után vastaps kísérte a padra, nem érdemtelenül. A végjátékban már nem engedte ki kezéből a vezetést a Körmend. Második félidei játékuk alapján megérdemelten nyertek. 

Fortress - Körmend 91 : 68 Atomerőmű SE (12-21, 25-14, 23-21, 31-12)

Körmend, Szentély Aréna 2200 néző, vezette: Kapitány G., Benczur T., Török R. (Major)

Körmend: Ruják 2, Németh 5/3, Powell 10/3, Bell 17/3, Townes 22 Cs.: Ferencz 5/3, Mladenovics 19/12, Cyeh 6/6, Dávid 5, Fodor G. -.

ASE: Williams 5/3, D. Wilson 6, Vojvoda 20/3, Kámán 7/3, Tóth Á. 8, Cs.: Cole 11/3, Kovács Ák. -, Morgen 5/3, Körtélyesi 6/6, Kovács Ád. -, Kerpel-Fronius.

Kipontozódott: Tóth Á. (34.), Mladenovics (36.)

Edzői nyilatkozatok:

Sabáli Balázs: "Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Az ASE elkapta a ritmust és vezetett, ugyanakkor a félidőre sikerült visszajönnünk. Azt gondolom, hogy a 23 pont azt is jelentheti, hogy a végére számszerűleg magabiztosan nyertük a találkozót. De ennek ellenére úgy érzem, hogy ez nehéz mérkőzés volt és meg kellett izzadnunk a győzelemért. Sikerült kihasználnunk Townes belső játékát és a kispadról voltak olyan emberek, akik tudtak lendíteni a csapaton és ez nagyon fontos volt. Voltak problémáink, betegségek, sérülések, de hála Istennek voltak helyettesek, akik felvették a kesztyűt a paksi játékosokkal és így sikerült nyerünk."

Völgyi Péter: "Három negyedet bírtunk a körmendi oroszlánbarlangban, utána elfogytunk fizikálisan, mint emberben, mint koncentrációban."


Fotó - (nyugat.hu)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus