Csak a nevében volt rangadó

Hollis kosarával kezdődött a mérkőzés, amelyre Radonjics válaszolt három büntetővel. Ekkor vezetett először és utoljára a mérkőzésen a Kecskemét. Kőkemény védekezéssel kezdtek a felek, a vendégek távoli dobásokkal próbálták feltörni a hazai reteszt, míg az Albacomp a gyorsindításaiban bízott. Az első negyedben a kék-fehérek akarata érvényesült: míg a Kecskemét alig-alig talált be mezőnyből, addig a hazaiak eredményesen támadtak és tíz pontos előnyt harcoltak ki az első szünetig. Mindkét edző bátran rotált, de amíg a fehérvári cserék közül Supola, Hendlein és Juhos is eredményes tudott lenni, addig a vendégek cseréi nem tudták felpörgetni a csapatukat. A Falco elleni vereség nagyon összerázta a Fehérvárt, a szezon legjobb védekezésével rukkoltak ki El-Aminék, szinte a szuszt is kipréselve az ellenfelükből. Támadásban pedig Hollis brillírozott. Az amerikai betalált középtávolról, lepörgésből és labdaszerzés utáni egészpályás akcióból is. A vendégek mindössze öt mezőnykosarat tudtak felmutatni az első félidőben, így nem volt meglepetés a 45-23-as hazai vezetés, amivel gyakorlatilag a félidőre eldöntötte a mérkőzést az Albacomp.

A szünet után megpróbáltak visszakapaszkodni Kelleyék, de az Alba rohanását sokszor még fault árán sem tudták megakadályozni. Keller Ákos méltó társa volt Hollisnak, a fiatal fehérvári center nagyon élt a tábla alatt. Radonjics kosaraival zárkózott húsz pontra a Kecskemét, de Dzunics mester azonnal időt kért és rendezte a sorokat. Így a harmadik negyedet is megnyerte a hazai gárda. Sokatmondó, hogy a vendégek egyik vezére, Wittmann Krisztián, csak a 32. percben szerezte első pontjait. A kék-fehér drukkereknek pedig bőven kijutott az örömből ezen az estén, okosan és eredményesen támadott az Alba, de a meccs jelenete mégis Kellerhez fűződik, aki szenzációs sapkával demoralizálta Bencze Zoltánt. A végére az alley-oop is összejött, El-Amin-Hendlein kooperációban. A kintről pocsékul célzó Kecskemét nem tudta megismételni a Paks ellen mutatott játékát. Az Albacomp viszont nagyon összeszedetten játszva ilyen különbséggel is megérdemelten nyerte a rangadónak induló találkozót.

Albacomp KC – Kecskeméti KSE 83 - 64 (23-13, 22-10, 20-19, 18-22)

Székesfehérvár, vezette: Györffy P. A. Hegedűs T. Söjtöry T.

Albacomp Fehérvár: Simon 17/9, El-Amin 11/3, Hollis 19/3, Keller 15, Chism 3, cserék: Supola 6, Bódi, Hendlein 10, Juhos 2.

Kecskeméti KSE: Kelley 10, Wittmann 10, Radonics 13/6, Dénes 1, Bencze 7, cserék: Hegedűs, Vukadinov 14/6, Csorvási 9.

Fotó: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus