Atomerőmű SE - BC Nizhny Novgorod

Az Atomerőmű SE kedden megkezdi az Eurochallenge csoportkörében való szereplést. A paksi csapatnak selejtezőt kellett vívnia, hogy itt lehessen, mégpedig az osztrák Arkadia Traiskirchen ellenében. A feladatot kettős győzelemmel abszolválta az ASE, így teljesen megérdemelten jutott tovább. A csoportban az orosz BC Nizhny Novgorod, az ukrán BC Khimk Yuzhny és a lett BK Ventspils jutott ellenfélül a magyar csapatnak. A csoportkör nyitányaként rögtön a legerősebb ellenfél, az orosz csapat vár a Paksra, így mondhatni nem lesz egyszerű dolguk. Lássuk akkor, mint is kell tudni az ellenfélről!

BC NIZHNY NOVGOROD: Az orosz csapat nem ismeretlen a magyar szurkolók számára, hiszen az előző szezonban a Szolnokkal volt egy csoportban, és végül a negyedik helyen zárva kiestek a csoportkör után. Ami a magyar csapattal játszott meccset illeti, két hazai győzelmet jegyezhettünk fel a párharc során. Otthon magabiztosan, 14 ponttal fektették két vállra az Olajt, ám a Tiszaliget fergeteges atmoszférájában ők is könnyűnek találtattak, köszönhetően elsősorban Trotter 35 pontjának. A bajnokságban újoncként a hetedik helyen zártak, ám meglepetésre a kupában eljutottak egészen a döntőig, ahol alulmaradtak a másik orosz Eurochallenge csapat, a Szentpétervár ellen.

A játékoskeret megerősítésének tekintetében sem panaszkodhatnak, hiszen egészen komoly játékosokat sikerült a klubhoz csábítani. Az építkezés első fázisaként megtartották két szerb válogatott bedobójukat, Ivan Paunics-ot, valamint Nemanja Protics-ot. Itt azonban nem álltak meg, sőt. Még egy szerb válogatott kosaras, a korábban a CSKA és a Zalgiris alkalmazásában álló, 222 centi magas Boban Marjanovics, is a csapathoz került a nyáron. Rajtuk kívül érkezett még a több évnyi NBA, valamit spanyol, görög, olasz és orosz élvonalbeli tapasztalattal bíró J.R. Bremer a külső sor megerősítésére. Továbbá a lengyel válogatott Michal Ignerskit is leigazolták a palánk alá, aki a Besiktast hagyta ott az oroszok kedvéért.

Látható tehát, hogy az idei szezonra jóval markánsabb terveket szövöget a csapat, amely az erősítések után a csoport első számú favoritjának számít.

A várható kezdőcsapatok:

ASE: Williams - Vojvoda - Kámán - Cole - Tóth

Novgorod: Bremer - Paunics - Panin - Antonov - Ignerski

A mérkőzést a DigiSport 17.10-től élőben közvetíti!


A csoport másik mérkőzése:

BC Khimk Yuzhny - BK Ventspils




Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus