És a második félidőre megjött Timberlake!

Az első félidőben meglepetésre a vendég Sopron akarata érvényesült. A második félidőben aztán pályára lépett a Faco csapatában a nem teljesen egészséges Chad Timberlake, és az ő játéka óriási fordulatot jelentett, remeklése révén fordított, s biztosan nyert a hazai együttes.Tartalékosan készült e meccsre a Falco, a sérült Simon a keretben sem volt a hazaiaknál, a hétközi kupameccsen deréksérülést szenvedett Timberlake viszont igen.

A két irányító pontpárbajával indult a meccs. Az 5 perc alatt 8 pontot szerző Thomas jeleskedett a vendégeknél, igaz a másik játékmester Kálmán is  9-nél járt már ekkor,miközben fej-fej mellett haladtak a felek, többnyire szűk soproni vezetéssel. A negyed közepén ahogy a légiósok mellett egy magyar kosaras, jelesül az ifjú Takács Norbert is beszállt a soproniaknál a pontszerzésbe, azonnal megugrottak a vendégek, s 20-12-re elhúztak. A negyed végén érdekes módon éppen annak köszönhetően zárkózott fel a listavezető, hogy a szombathelyieknél a légiósok is "elkezdték" a meccset, Jancsikin 2 büntetővel, Pantelics pedig egy triplával vétette észre magát.

A második negyed elején Vesztergom triplájával, s Keresztes kosarával, büntetőjével - ő közben kétszer rontott is a vonalról - megugrott a Sopron. A hazaiaknál is egy csereember, az utóbbi hetekben rendre remeklő Harazin villogott, az ő kosaraival a negyed közepén csaknem utolérte a vendégeket a Falco, bár ehhez az is kellett, hogy ebben az időszakban a soproniak 4 büntetőjükből mindössze egyet tudtak értékesíteni. Újra a vendégek percei következtek, Egemonye duplája, majd Lakatos hármasa után 8 ponttal léptek el Meszlényi Róbert fiai. Egemonyét nem tudták tartani a hazaiak, ám Pantelics ezt újabb  triplával próbálta ellensúlyozni, de a félidő a soproni center kosarával, s 9 pontos vendég vezetéssel zárult.

Szünet után játékra jelentkezett, s rögtön egy kosár plusz büntetős akcióval jelentkezett Timberlake a hazaiaknál. Utána Thomas triplája majd Kálmán kosara a meccs első perceit idézte. Gombás kapott technikait, megzavarodott a Sopron, Kálmán, Pantelics és Will révén egy 8-0-s futással fordított a Falco. Lakatos triplája fokozta az izgalmakat, Szabó pedig megkapta a 3. személyijét. Felváltva vezettek a csapatok, Timberlake és Kálmán hármasa után ismét a hazaiaknál volt az előny. A negyed közepe egyértelműen a Falco csapatáé volt, Will, Timberlake és Pantelics szórták a triplákat , soproni részről ekkor csak Egemonye volt veszélyes a hazaiak kosarára. A vendégek hosszabb kosárcsendjét Takács törte meg, A Falco Timberlake megjelenésével hengerlő támadójátékot produkált ebben a 10 percben több pontot szerzett, mint az első 20-ban...

A negyedik negyedben is folytatódott a Timberlake-parádé, soproni részről Vesztergom szerzett hármast. A parádés harmadik negyede után megszerzett előnyét még növelni tudta a Falco, a végén 20 pontos hátrányból jött kicsit föl a Sopron.

Az ellentétes félidők meccsén döntő fordulatot jelentett a második félidőben Chad Timberlake megjelenése a "színen". Ő, s vele a soraiban szünet után csapata is parádézott, s megérdemelten nyerte a Falco az ellentétes félidők meccsét a jól küzdő Sopron ellen.

Falco KC SZOVA 103 - 89 Kis-Rába menti Takarék SKC (20-21, 18-26, 40-19, 25-23)

Szombathely, 2000 néző, Vezette: Földházi, Balogh, Pozsonyi

Falco: Kálmán 23/6, Szanati 0, Will 15/6, Szabó Zs. 11/3, Pantelics 17/9

Cserék: Jancsikin 2, Harazin 9, Timberlake 26/6 Jarosevits 0, Simon B. 0, Nárai 0

Sopron: Thomas 19/3, Rubin 12, Takács 8, Gombás, Egemonye 26

Cserék: Boldizsár 2, Keresztes 5, Vesztergom 9/6, Lakatos 8/6


Fotó - vasnepe.hu

Fotó (Slide) - frisss.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus