Körmend: Matt Shaw próbajátékon!

A BC Körmend hivatalos honlapja, a bckormend.hu ma, kora délután adta hírül, hogy Matt Shaw személyében új légiósjelölt érkezik próbajátékra a piros-feketékhez.

Szombat este landol Ferihegyen a 203 cm magas, fekete bőrű Matt Shaw, hogy hétfőtől megkezdje kéthetes próbajátékát a BC Körmendnél. Az erős fizikumú és atletikus játékos elsősorban a 4-es és 5-ös poszton érzi otthon magát, rátermettségét tavaly az észt bajnokságban szereplő Kallen Tallin csapatában bizonyította.

Matt 2006 és 2010 között a Las Vegas-i UNLV Rebels csapatának tagjaként négy szezont húzott le az NCAA első divíziójában. Elsőévesként MWC-konferencia győzelmet ünnepelhetett és az NCAA bajnokság legjobb 16 csapata között végzett egyesületével. Második szezonjában pedig már a Rebels egyik meghatározó játékosává nőtte ki magát: meccsenként 7,0 ponttal és 4,1 lepattanóval segítette együttesét. 2008 júniusában kisebb sérülés hátráltatta a felkészülését a következő szezonra, ez aztán hatással volt bajnokságban nyújtott teljesítményére is. Végzősként már ismét teljes értékű tagja volt csapatának, mellyel 2010-ben az MWC-konferencia döntőig jutottak, Matt ebben a szezonban 7,0 pontot és 2,8 lepattanót átlagolt.

Egyetemi tanulmányait befejezve az amerikai ABA bajnokságban szereplő SoCal Swish csapatában kezdte meg profi karrierjét. 2011. októberében írta alá első európai szerződését az észt Kalev Tallin csapatával, ahol 29 meccsen lépett pályára. A mutatói: 14,1 pont és 7,4 lepattanó mérkőzésenként. - áll a klub hivatalos honlapján megjelent hírben.

Ízelítő Matt Shaw játékából:





Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus